Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*69 Namučiai...

QUOTE(linamog @ 2012 02 28, 16:46)
Dori, Kinga rasyk. biggrin.gif

Aš turiu namie jo 3-4 knygas, pirma reikia jas perskaityti biggrin.gif Įdomumo dėlei pasidariau dabar sąrašą, ko lkas 50 knygų jame biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 28 vasario 2012 - 16:55
QUOTE(Herukas @ 2012 02 28, 16:17)
o manęs Raupsuotoji nepaveikė, net keista buvo. perskaičiau taip saltai ja. Gal tai ne mano knyga buvo, ar tiesiog jausmus kažkur giliai buvau užrakinusi.

man tada gal 15-16 m .,vėliau kai skaičiau ,jau neberaudojau rolleyes.gif O vat jei vėl "Pragarą" skaityčiau,ir vėl verkčiau.
Atsakyti
QUOTE(Moxe @ 2012 02 28, 16:20)
Dabar pasidėjau dvi "Prestižas" Christopher Priest i

Man nepatiko, niekaliukas. Perskaičiau ir atsikračiau parduodama blush2.gif
Atsakyti
"Gabrovo šypsenos"


Knygos įvade rašoma, jog "skaitytojo supažindinti su Gabrovu ir gabroviečiais nereikia. Bet kuriame pasaulio žemyne jaunas ir senas pasakys, kad Gabrovas - pripažinta pasaulinė juoko sostinė". Tokiems, kaip aš, nežinojusiems, kas yra Gabrovas, pasakysiu, kad tai miestas vidurio Bulgarijoje. Miestas, kuriame įkurtas vienintelis Europoje satyros ir humoro muziejus.
Šią knygą atsitiktinai radau savo lentynose, tvarkant senas knygas. Knygos sudarytoja ir vertėja - Goda Ferensienė. Taip, taip ta pati laputė, kūmutė, mėgstanti gyvenimo būdo laidose papasakoti buvusias elitinio gyvenimo paskalas ir kaip gyveno Brazauskai. Ji yra išleidusi ir atsiminimų knygą "Vakar ir šiandien" . Tai mane nustebino ir paskatino perskaityti šią knygą.
Knygą sudaro humoristinės miniatiūros. Visų tematika vienoda - taupumas. Kadangi gabroviečiai visame pasaulyje garsėja būtent šia savybe. Jie nekviečia svečių į namus, arbatą geria be cukraus, kelnes siūdinasi didesnes, kad užtektų ilgam, ilsisi kalnuose, o ne prie jūros (nes taip pigiau). Ir dar daug įvairių situacijų, kuriose atsiskleidžia keistas, kartais nesuvokiamas jų elgesys ir juokas.
Man asmeniškai, knyga pasirodė visiškai nejuokinga. Vieną kitą anekdotą galima perskaityti, bet kai vis apie tą patį, tai pasidaro nuobodu. Iš serijos, jeigu kasdien suvalgytum po ledų porciją, po kiek laiko tau jie nusibostų? Buvo tik keletą vietų, kuomet nusišypsojau ar nusijuokiau balsu. Išrinkau keletą miniatiūrų, kurios pasirodė vertos publikavimo ir parodymo jums.

Reklama
- Vadinasi, čia pats naujausias audinys?
- Tiktai vakar gavau, tiesiog iš fabriko.
- O ar jis neišbluks?
- Ką jūs! Daugiau kaip mėnesį kabojo vitrinoje, ir nieko jam neatsitiko!

Nemokamai
- Aš visada svajojau pabūti tolimose šalyse. Įdomu, kiek kainuotų kelionė po Europą?
- Nė kapeikos.
- Kaip - nė kapeikos?
- Svajoti galima nemokamai.

Gabrovietiškas nekrologas

"A. R. mirė!"

Tramvajuje be konduktoriaus

Gabrovietį paklausė, kodėl jis kiekvienoje tramvajaus stotelėje išlipa ir vėl įlipa.
- Kad kontrolieriui galėčiau atsakyti: "Aš ką tik įlipau".

Perspektyvos
Gabroviečiui pasiūlė darbą. Jis paklausė, kiek mokės.
- Iš pradžių septyniasdešimt levų, vėliau - šimtą.
- Gerai,- atsakė jis, - aš būtinai ateisiu, bet... vėliau.

user posted image
Atsakyti
T. Morrison "Sula"

user posted image

Toni Morrison - amerikiečių rašytoja, 1993 m. laimėjusi Nobelio literatūros premija. Įtraukta tarp 10 rašytojų, kurie pakeitė pasaulį. Kaip rašoma straipsnyje: "po Morrison pasaulis negalėjo nepripažinti, kad vyrai ir moterys, juodaodžiai ir baltieji, kalba skirtingomis kalbomis ir kad visi jie lygiaverčiai".
"Mylima" - pirmoji mano įsigyta autorės knyga, taip ir parduota neperskaityta. Šią knygą pirkau irgi ne sau, konkursui. Bet šį kartą nusprendžiau knygą perskaityti. Ir negaliu tuo atsidžiaugti. Kodėl anksčiau neskaičiau jos knygų? Bijojau, kad bus per sudėtinga, numesiu net nebaigusi skaityti.
"Sula" - tai istorija apie dvi drauges - Sulą ir Nelę. Jų santykius vaikystėje, likimo peripetijas, išdavystę ir tikros draugystės supratimą senatvėje. Sula kiek kitokia nei likusieji Dugno aukštumos gyventojai. Nesielgianti pagal nustatytas normas, viliojanti draugės vyrą, negalvojanti, ką kiti pagalvos apie ją. Jos nederamas elgesys netgi priverčia miestelio gyventojus pradėti elgtis dorai, kad tik nebūtų kaip ji.
Šioje knygoje nerasite "Dėdės Tomo trobelės" scenarijaus, nerasite itin akcentuotos juodaodžių ir baltaodžių priešpriešos. Čia svarbiausia Sula ir ją supantis pasaulis. Tačiau negalime paneigti, kad Sulos gyvenimo paveikslas knygoje, neiškelia tos opios, rasizmo problemos bei su ja iškylančiais klausimais.

„Taip. Bet mano vienišumas yra mano. O va tavo vienišumas yra kažkieno kito. Sukurtas kažkieno kito ir tau atiduotas. Neįtikėtina, ar ne? Padėvėtas vienišumas.“


Ši knyga man patiko ne tik savo istorija, veikėjų charakteriu atskleidimu, bet savitu rašymo stiliumi. Stiliumi, kuris man skambėjo kaip poezija. Puikūs dialogai, savita kalba, aprašymai. Šią knygą galėčiau rekomenduoti vien dėl to, kad skaitydami pajustumėte žodžių žaismus, sakinių skambesius, mistiką bei jausmingumą. Kaip klausantis geros muzikos.
Atsakyti
Norėjau paklausti, kokius žinot vertus dėmesio Afrikiečių rašytojus? Be Coetzee g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 02 28, 23:14)
Norėjau paklausti, kokius žinot vertus dėmesio Afrikiečių rašytojus? Be Coetzee  g.gif


Tahar Ben Jelloun, Ben Okri. populiarusis Yasmina Khadra irgi formaliai „afrikietis" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 02 28, 14:35)
Paolo Giordano "Pirminių skaičių vienatvė" ir Kathryn Stockett "Pagalba" - šių knygų niekam niekam neatiduosiu ir neparduosiu.


As galvojau isigyti Pirminiu skaiciu vienatve, bet sudvejojau, nes atsiliepimu neradau. Buvo sudominus knyga. Gal reikes isigyt rolleyes.gif

QUOTE(Dorifore @ 2012 02 28, 15:49)
Dabar skaitau "Mirties chemija"  bigsmile.gif


Jau ne pirma karta girdziu apie Mirties chemija. Pakomentuokit, kai perskaitysit.


As vakar iveikiau Bado zaidynes. Patiko, labai lengva, greit skaitosi, labai itraukia. Dabar kramtau antra dali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chenelle: 29 vasario 2012 - 11:19
QUOTE(Chenelle @ 2012 02 29, 11:18)
As galvojau isigyti Pirminiu skaiciu vienatve, bet sudvejojau, nes atsiliepimu neradau. Buvo sudominus knyga. Gal reikes isigyt  rolleyes.gif
Jau ne pirma karta girdziu apie Mirties chemija. Pakomentuokit, kai perskaitysit.

"Pirminių skaičių vienatvė" tikrai rekomenduoju perskaityti, man labai, labai patiko bigsmile.gif
O "Mirties chemija" irgi bus gerulė cool.gif Negaliu atsitraukti. Panašiai kaip su Gerritsen, gali perskaityti vienu prisėdimu.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 02 29, 12:22)
"Pirminių skaičių vienatvė" tikrai rekomenduoju perskaityti, man labai, labai patiko  bigsmile.gif
O "Mirties chemija" irgi bus gerulė  cool.gif Negaliu atsitraukti. Panašiai kaip su Gerritsen, gali perskaityti vienu prisėdimu.


gerai, kai iveiksiu, viska ka parsivilkau is knygu muges reikes paskaityt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 02 28, 21:55)
T. Morrison "Sula"

user posted image
  Ši knyga man patiko ne tik savo istorija, veikėjų charakteriu atskleidimu, bet savitu rašymo stiliumi. Stiliumi, kuris man skambėjo kaip poezija. Puikūs dialogai, savita kalba, aprašymai. Šią knygą galėčiau rekomenduoti vien dėl to, kad skaitydami pajustumėte žodžių žaismus, sakinių skambesius, mistiką bei jausmingumą. Kaip klausantis geros muzikos.


Man labai patiko ir knyga, ir tavo atsiliepimas mirksiukas.gif
Knygą pasilikau. Taigi ji iš serijos "skaitysiu pakartotinai" smile.gif
Atsakyti
Baigiau klausytis A. Užkalnio audio knygą "Anglija". Visai nieko, bet tikėjausi kažko įspūdingesnio ir įdomesnio. Kadangi MB gyveno Londone, tai kai kuriuos faktus aptarinėdavom bendrai, ar iš tikrųjų taip yra. Šiaip net džiaugiuosi, kad nepirkau knygos, blush2.gif
Atsakyti