Kmynų pyragėliai su sūrio kremu 
Reikės:
Pyragėliams:
* 200 g miltų
* 100 g varškės
* 100 g minkšto sviesto
* 0.5 a. š. druskos
* 1 kiaušinio trynio pyragėliams aptepti
* 1 v. š. grietinės
* 0.5 a. š. kepimo miltelių
* kmynų pabarstymui
Sūrio kremui:
* 50 g fetos sūrio
* 50 g varškės
* 100 g tepamo sūrelio (Mildutės, Nemuno lankų)
* 50 g rūkytos lašišos
* 1 v. š. svogūnų laiškų
* krapų
* petražolių
* druskos
* džiovinto baziliko
* maltų juodųjų pipirų
Miltus su kepimo milteliais išsijoti, sudėti varškę, grietinę, druską, viską išmaišyti, sudėti minkštą sviestą ir tešlą greitai suminkyti. Susukti tešlą į plėvelę ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą.
Stalą pabarstyti miltais, iškočioti 0.5 cm storio lakštą, taurelės pagalba išpjauti apvalius apskritimus ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti kmynais. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių apie 10 15 min. Stebėkite, kad nesudegtų.
Sūrio kremui fetą, varškę, sūrelį ištrinti iki vientisos masės, suberti pjaustytus žalumynus, prieskonius, sudėti pjaustytą lašišą ir viską gerai išmaišyti.
Paimti vieną sausainėlį, uždėti įdaro, ant viršaus prispausti kitu sausainiuku.
Skanu su vynu, šviežiomis daržovėmis ar arbata.
Recepto šaltinis Darbštuolė. Sūrio pyragai.