Krepšeliai su tuno salotomis
Krepšeliai labai skanūs, trapūs, lengvai kepami! Krepšelius galima iškepti prieš 2 4 dienas ir laikyti sandarioje dėžutėje. Man labai patiko šių krepšelių receptas! Tikrai kepsiu dar kartą!!!
Krepšeliams reikės:
* 300 g miltų
* 3 virtų L dydžio kiaušinių trynių
* 150 g sviesto
* žiupsnelio druskos
Iš šios normos gavosi 20 krepšelių.
Šaltą sviestą sutarkuoti, suberti persijotus miltus, smulkiai tarkuotus trynius, įberti druskos. Užminkyti tešlą. Tešla gaunasi kaip plastilinas, bet lengvai trupa.
Imti tešlos po nedidelį rutuliuką ir ja iškloti formelės vidų. Aš tešlos nekočiojau, o rankomis tiesiog apspaudžiau formelę. Formelių netepiau niekuo. Tešla riebi, krepšeliai lengvai išsiima.
Krepšelius kepti įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių apie 10 15 min. Žiūrėkite, kad nesudegtų. Man iškepė per 12 minučių.
Krepšelius atvėsinti, tada jie lengvai išsiims iš formelių. Atvėsusius galima įdaryti norimu įdaru.

Tuno salotoms reikės:
* 100 g tuno konservų savose sultyse arba aliejuje
* 1 žalios spalvos obuolio
* 0.5 raudono svogūno
* 70 g fermentinio sūrio
* druskos
* maltų juodųjų pipirų
* majonezo
Nuo tuno nupilti sultis, gerai nuvarvinti. Obuolį nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais, sūrį ir svogūną supjaustyti taip pat smulkiais kubeliais, įberti prieskonius, dėti majonezą ir gerai išmaišyti. Salotomis įdaryti krepšelius ir skanauti. Krepšeliai labai patiko visiems ragavusiems!
recepto šaltinis