Įkraunama...
Įkraunama...

Spirgučiai

Laba diena Supermamos 4u.gif
Jei nesunku, pasidalinkite savo žiniomis apie spirgų gaminimą, nes norėčiau sužinoti iš ko ruošiate skanius spirgučius? Iš žalios, rūkytos mėsos, o galbūt turite kažką kito pasiūlyti? Norėtųsi, kad būtų šiek tiek salstelėję, lipnūs, bet tuo pačiu, žinoma, ir sūrumo būtų. Dėkoju iš anksto toms, kurios pasidalins savo patarimais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga*** @ 2012 01 13, 13:45)
Laba diena Supermamos  4u.gif
Jei nesunku, pasidalinkite savo žiniomis apie spirgų gaminimą, nes norėčiau sužinoti iš ko ruošiate skanius spirgučius?  Iš žalios, rūkytos mėsos, o galbūt turite kažką kito pasiūlyti? Norėtųsi, kad būtų šiek tiek salstelėję, lipnūs, bet tuo pačiu, žinoma, ir sūrumo būtų. Dėkoju iš anksto toms, kurios pasidalins savo patarimais smile.gif

as tai darau is rukytos sonines, smulkiai supjaustau ir pakepinu su krapais, svogunais smile.gif
Atsakyti
Spirgus darau iš šviežios šoninės,įberiu kvapiųjų šviežiai kapotų pipirų +aitriosios paprikos džiovintos,kartais įtarkuoju muskato.
Atsakyti
Ačiū, kad pasidalinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 01 13, 20:57)
as tai darau is rukytos sonines, smulkiai supjaustau ir pakepinu su krapais, svogunais smile.gif



as irgi is rukytos. supjaustau, kepinu. pridedu svogunu dar.
Atsakyti
Lašinukai, parūkyti, ir kai biskį apkepa, būtinai svogūno įdėti.
Atsakyti
aš tai iš karštai rūkytos pažandės + svogūniukai smile.gif
Atsakyti
Ačiū merginos! smile.gif Pažandę manau reikės išbandyti ir paragauti, įvertinti ir palyginti su šonine.
Atsakyti
QUOTE(Inga*** @ 2012 01 19, 15:21)
Ačiū merginos! smile.gif  Pažandę manau reikės išbandyti ir paragauti, įvertinti ir palyginti su šonine.


Aš darau iš sūdytos šoninės - gaunasi labai gardūs, rekomenduoju smile.gif
Atsakyti
As pasiruosiu kaimisku spirguciu- perku grazia pazande (na, kad nebutu labai riebi ir stora, nes tuomet riebalai tarsi guminiai...), ja sumalu mesmale ir iiiiiiiilgai verdu puode, ipilusi slakeli vandens (kad kol taukai neissiskyre, mesa nesviltu), kol mesa isverda, tada skaninu lauro lapeliais, pipirais, cesnaku, druska. Taukus nupilu atskrai, spirgutes- atskirai. Laikau saldytuve ir naudoju padazams- visiems itinka :-)
Atsakyti
musu seimynai gaminu is sudytu lasinuku, supjaustau smulkiai ir i keptuve, o pabaigoje druska, pipiriukas, lauras; tik nedekite svoguniuko nestoves, cia man taip mama yra rekomendavusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2012 02 01, 21:41)
As pasiruosiu kaimisku spirguciu- perku grazia pazande (na, kad nebutu labai riebi ir stora, nes tuomet riebalai tarsi guminiai...), ja sumalu mesmale ir iiiiiiiilgai verdu puode, ipilusi slakeli vandens (kad kol taukai neissiskyre, mesa nesviltu), kol mesa isverda, tada skaninu lauro lapeliais, pipirais, cesnaku, druska. Taukus nupilu atskrai, spirgutes- atskirai. Laikau saldytuve ir naudoju padazams- visiems itinka :-)



Noriu paklausti, o tokius spirgiukus per kiek maždaug laiko rekomenduojama suvartoti, kiek juos galiam laikyti šaldytuve? ax.gif
Nes pagalvojau, jei pagaminimo procesas ilgas tai ko gero labiau apsimoka didesnį kieki gaminti, o ne tik "tam kartui" g.gif
Atsakyti