Laba diena Supermamos
Jei nesunku, pasidalinkite savo žiniomis apie spirgų gaminimą, nes norėčiau sužinoti iš ko ruošiate skanius spirgučius? Iš žalios, rūkytos mėsos, o galbūt turite kažką kito pasiūlyti? Norėtųsi, kad būtų šiek tiek salstelėję, lipnūs, bet tuo pačiu, žinoma, ir sūrumo būtų. Dėkoju iš anksto toms, kurios pasidalins savo patarimais
QUOTE(Inga*** @ 2012 01 13, 13:45)
Laba diena Supermamos
Jei nesunku, pasidalinkite savo žiniomis apie spirgų gaminimą, nes norėčiau sužinoti iš ko ruošiate skanius spirgučius? Iš žalios, rūkytos mėsos, o galbūt turite kažką kito pasiūlyti? Norėtųsi, kad būtų šiek tiek salstelėję, lipnūs, bet tuo pačiu, žinoma, ir sūrumo būtų. Dėkoju iš anksto toms, kurios pasidalins savo patarimais
Jei nesunku, pasidalinkite savo žiniomis apie spirgų gaminimą, nes norėčiau sužinoti iš ko ruošiate skanius spirgučius? Iš žalios, rūkytos mėsos, o galbūt turite kažką kito pasiūlyti? Norėtųsi, kad būtų šiek tiek salstelėję, lipnūs, bet tuo pačiu, žinoma, ir sūrumo būtų. Dėkoju iš anksto toms, kurios pasidalins savo patarimais
as tai darau is rukytos sonines, smulkiai supjaustau ir pakepinu su krapais, svogunais
Spirgus darau iš šviežios šoninės,įberiu kvapiųjų šviežiai kapotų pipirų +aitriosios paprikos džiovintos,kartais įtarkuoju muskato.
Ačiū, kad pasidalinot
QUOTE(ingauk @ 2012 01 13, 20:57)
as tai darau is rukytos sonines, smulkiai supjaustau ir pakepinu su krapais, svogunais
as irgi is rukytos. supjaustau, kepinu. pridedu svogunu dar.
Lašinukai, parūkyti, ir kai biskį apkepa, būtinai svogūno įdėti.
aš tai iš karštai rūkytos pažandės + svogūniukai
Ačiū merginos! Pažandę manau reikės išbandyti ir paragauti, įvertinti ir palyginti su šonine.
QUOTE(Inga*** @ 2012 01 19, 15:21)
Ačiū merginos! Pažandę manau reikės išbandyti ir paragauti, įvertinti ir palyginti su šonine.
Aš darau iš sūdytos šoninės - gaunasi labai gardūs, rekomenduoju
As pasiruosiu kaimisku spirguciu- perku grazia pazande (na, kad nebutu labai riebi ir stora, nes tuomet riebalai tarsi guminiai...), ja sumalu mesmale ir iiiiiiiilgai verdu puode, ipilusi slakeli vandens (kad kol taukai neissiskyre, mesa nesviltu), kol mesa isverda, tada skaninu lauro lapeliais, pipirais, cesnaku, druska. Taukus nupilu atskrai, spirgutes- atskirai. Laikau saldytuve ir naudoju padazams- visiems itinka :-)
musu seimynai gaminu is sudytu lasinuku, supjaustau smulkiai ir i keptuve, o pabaigoje druska, pipiriukas, lauras; tik nedekite svoguniuko nestoves, cia man taip mama yra rekomendavusi
QUOTE(Mrs. R @ 2012 02 01, 21:41)
As pasiruosiu kaimisku spirguciu- perku grazia pazande (na, kad nebutu labai riebi ir stora, nes tuomet riebalai tarsi guminiai...), ja sumalu mesmale ir iiiiiiiilgai verdu puode, ipilusi slakeli vandens (kad kol taukai neissiskyre, mesa nesviltu), kol mesa isverda, tada skaninu lauro lapeliais, pipirais, cesnaku, druska. Taukus nupilu atskrai, spirgutes- atskirai. Laikau saldytuve ir naudoju padazams- visiems itinka :-)
Noriu paklausti, o tokius spirgiukus per kiek maždaug laiko rekomenduojama suvartoti, kiek juos galiam laikyti šaldytuve?
Nes pagalvojau, jei pagaminimo procesas ilgas tai ko gero labiau apsimoka didesnį kieki gaminti, o ne tik "tam kartui"