Teoriškai, jei turite tešlos minkymui skirtą antgalį (kablį), tai turėtų susiminkyti tešla.
QUOTE(gi2lux @ 2012 11 26, 16:18)
Merginos, gal bandėte tešlą minkyti virtuviniu kombainu su kabliu tešlai?
Aš minkau su mikseriu (kablio antgaliu). Man visai gerai, išpurena taip tešlą. Tik visų miltų nesudedu, nes mikseriui per sunku gaunas sukti, tai vėliau ranka įminkau likusius miltus.
QUOTE(muce @ 2012 11 26, 23:31)
Man irgi plyšta
. Įtariu, kad gal namuose vėsu, tai per daug sustengsta sviestas ir visas šimtalapis perkietas pasidaro 


Na žinok,nepasakyčiau, kad per vėsu namie. Būna,kad specialiai pašildau patalpą. Pirmus kartus, kai kepiau,tai kažkaip gražiai susiviniodavo, o dabar jau į gražią riestę nebeina...Galvoju,kad gal klaidą darau barstydama miltus ant stalo, o ne aliejum patepus paviršių. Reiks visus variantus išbandyti

QUOTE(laimikeg @ 2012 11 27, 09:23)
Na žinok,nepasakyčiau, kad per vėsu namie. Būna,kad specialiai pašildau patalpą. Pirmus kartus, kai kepiau,tai kažkaip gražiai susiviniodavo, o dabar jau į gražią riestę nebeina...Galvoju,kad gal klaidą darau barstydama miltus ant stalo, o ne aliejum patepus paviršių. Reiks visus variantus išbandyti 

As tik alieju ant stalo tepu,man niekad neplysta.Dar sakyciau,gal perskystas toks tarsi gaunasi jusu simtalapis,bet jei sake,kad sviestas gerai apstingsta ir jis kietokas,tai nezinau.
Sugrįžtu pas jus su pirmuoju bandymu. Visdėlto surizikavau tešlą minkyti kombainu. Lakštus tampėm abu su vyru, pirmas sekėsi sunkiau, kuo toliau, tuo lengviau
tik vieną rutuliuką MB sugadino, o perminkius, visiškai nebesitampė, tai iš jo bandelių išsikepėm. Įkeliu foto mūsų pirmojo bandymo. Kitą kartą reiktų labiau ištampyti, o ypač kraštelius. Laukiu komentarų iš specialisčių 
[attachmentid=225684]


[attachmentid=225684]
QUOTE(gi2lux @ 2012 11 28, 20:03)
Sugrįžtu pas jus su pirmuoju bandymu.
Aš ne specialistė, bet šimtalapis skanus atrodo

QUOTE(saintlina @ 2012 11 28, 21:14)
Aš ne specialistė, bet manau pirmas kartas ir yra pirmas kartas




QUOTE(gi2lux @ 2012 11 28, 20:03)
Sugrįžtu pas jus su pirmuoju bandymu. Visdėlto surizikavau tešlą minkyti kombainu. Lakštus tampėm abu su vyru, pirmas sekėsi sunkiau, kuo toliau, tuo lengviau
tik vieną rutuliuką MB sugadino, o perminkius, visiškai nebesitampė, tai iš jo bandelių išsikepėm. Įkeliu foto mūsų pirmojo bandymo. Kitą kartą reiktų labiau ištampyti, o ypač kraštelius. Laukiu komentarų iš specialisčių 
[attachmentid=225684]


[attachmentid=225684]
Manyčiau, kad ragavot skanaus aguonų vyniotinio




man pirmąkart išėjo puikus, lakšteliai plonyčiai.. Užtat antrą ir trečią - tikras vyniotinis
Atrodo, viską taip pat dariau, bet lakštai baisiai plyšinėjo, traukėsi, o ir pats kepinys tikrai ne šimtalapis buvo, o skani bulka
Ketvirtąkart daryt jau pasiryžt reikia



Sveikos, o kur pakuojat jeigu kepate kazkam pagal uzsakyma,kad isliktu geras ilgesni laika,ar uztektu pleveles ar geriau i popieriu, nes kazkaip krepseliu kai namie uzdengiu tai jis man greit suminksteja,bet man labiau patinka traskesnis.
QUOTE(padima @ 2012 11 30, 09:32)
Sveikos, o kur pakuojat jeigu kepate kazkam pagal uzsakyma,kad isliktu geras ilgesni laika,ar uztektu pleveles ar geriau i popieriu, nes kazkaip krepseliu kai namie uzdengiu tai jis man greit suminksteja,bet man labiau patinka traskesnis.
As tiesiog pakuoju i dezute ir viskas,nevynioju i nieka,nes kepu diena ar dvi pries ir atidavineju iskart,net kai sau kepam,mes nevyniojam,nes suvalgom per pora dienu tai tikrai

Nors su mieline tešla aš nedraugauju, bet pabandžiau kepti šimtalapį
Pirmas blynas vos neiškeliavo šiukšlinėn, su antru šiaip ne taip susitariau, o su kitais tampėmės ant rankų
tik vat reikia dar kartą perskaityti temą, kas ten su sviestu...visa blieka svieste buvo, šimtalapis tiesiog skrudo svieste
plutelė gavosi, bet truputį sausokas, neapipjausčiau galų, su aguonom nugrybavau, ir razinkas pamiršau sudėt
kantrybės stokos rezultate-per stori sluoksniukai. Panašu kad turiu ne šmtalapį, o aguonkepsnį

Pirmas blynas vos neiškeliavo šiukšlinėn, su antru šiaip ne taip susitariau, o su kitais tampėmės ant rankų

tik vat reikia dar kartą perskaityti temą, kas ten su sviestu...visa blieka svieste buvo, šimtalapis tiesiog skrudo svieste



