Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

Teoriškai, jei turite tešlos minkymui skirtą antgalį (kablį), tai turėtų susiminkyti tešla.
Atsakyti
QUOTE(gi2lux @ 2012 11 26, 16:18)
Merginos, gal bandėte tešlą minkyti virtuviniu kombainu su kabliu tešlai?

Aš minkau su mikseriu (kablio antgaliu). Man visai gerai, išpurena taip tešlą. Tik visų miltų nesudedu, nes mikseriui per sunku gaunas sukti, tai vėliau ranka įminkau likusius miltus.
Atsakyti
QUOTE(muce @ 2012 11 26, 23:31)
Man irgi plyšta  verysad.gif. Įtariu, kad gal namuose vėsu, tai per daug sustengsta sviestas ir visas šimtalapis perkietas pasidaro g.gif

Na žinok,nepasakyčiau, kad per vėsu namie. Būna,kad specialiai pašildau patalpą. Pirmus kartus, kai kepiau,tai kažkaip gražiai susiviniodavo, o dabar jau į gražią riestę nebeina...Galvoju,kad gal klaidą darau barstydama miltus ant stalo, o ne aliejum patepus paviršių. Reiks visus variantus išbandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laimikeg @ 2012 11 27, 09:23)
Na žinok,nepasakyčiau, kad per vėsu namie. Būna,kad specialiai pašildau patalpą. Pirmus kartus, kai kepiau,tai kažkaip gražiai susiviniodavo, o dabar jau į gražią riestę nebeina...Galvoju,kad gal klaidą darau barstydama miltus ant stalo, o ne aliejum patepus paviršių. Reiks visus variantus išbandyti smile.gif

As tik alieju ant stalo tepu,man niekad neplysta.Dar sakyciau,gal perskystas toks tarsi gaunasi jusu simtalapis,bet jei sake,kad sviestas gerai apstingsta ir jis kietokas,tai nezinau.
Atsakyti
Sugrįžtu pas jus su pirmuoju bandymu. Visdėlto surizikavau tešlą minkyti kombainu. Lakštus tampėm abu su vyru, pirmas sekėsi sunkiau, kuo toliau, tuo lengviau thumbup.gif tik vieną rutuliuką MB sugadino, o perminkius, visiškai nebesitampė, tai iš jo bandelių išsikepėm. Įkeliu foto mūsų pirmojo bandymo. Kitą kartą reiktų labiau ištampyti, o ypač kraštelius. Laukiu komentarų iš specialisčių ax.gif
[attachmentid=225684]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gi2lux: 28 lapkričio 2012 - 20:13
QUOTE(gi2lux @ 2012 11 28, 20:03)
Sugrįžtu pas jus su pirmuoju bandymu.



Aš ne specialistė, bet šimtalapis skanus atrodo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 lapkričio 2012 - 20:15
QUOTE(saintlina @ 2012 11 28, 21:14)
Aš ne specialistė, bet šimtalapis skanus atrodo  smile.gif

Aš ne specialistė, bet manau pirmas kartas ir yra pirmas kartas smile.gif Bandyk dar kartą, plonink lakštus, o kraštelius gali išvis nupjauti,kad nemaišytų viso reikalo smile.gif Negailėk cukraus ir sviesto,kad gautusi skani skani karamelė smile.gif Sėkmės bandymuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gi2lux @ 2012 11 28, 20:03)
Sugrįžtu pas jus su pirmuoju bandymu. Visdėlto surizikavau tešlą minkyti kombainu. Lakštus tampėm abu su vyru, pirmas sekėsi sunkiau, kuo toliau, tuo lengviau  thumbup.gif  tik vieną rutuliuką MB sugadino, o perminkius, visiškai nebesitampė, tai iš jo bandelių išsikepėm. Įkeliu foto mūsų pirmojo bandymo. Kitą kartą reiktų labiau ištampyti, o ypač kraštelius. Laukiu komentarų iš specialisčių  ax.gif
[attachmentid=225684]

Manyčiau, kad ragavot skanaus aguonų vyniotinio mirksiukas.gif iki šimtalapio dar reikia praktikuotis mirksiukas.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
man pirmąkart išėjo puikus, lakšteliai plonyčiai.. Užtat antrą ir trečią - tikras vyniotinis doh.gif Atrodo, viską taip pat dariau, bet lakštai baisiai plyšinėjo, traukėsi, o ir pats kepinys tikrai ne šimtalapis buvo, o skani bulka doh.gif Ketvirtąkart daryt jau pasiryžt reikia biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, o kur pakuojat jeigu kepate kazkam pagal uzsakyma,kad isliktu geras ilgesni laika,ar uztektu pleveles ar geriau i popieriu, nes kazkaip krepseliu kai namie uzdengiu tai jis man greit suminksteja,bet man labiau patinka traskesnis.
Atsakyti
QUOTE(padima @ 2012 11 30, 09:32)
Sveikos, o kur pakuojat jeigu kepate kazkam pagal uzsakyma,kad isliktu geras ilgesni laika,ar uztektu pleveles ar geriau i popieriu, nes kazkaip krepseliu kai namie uzdengiu tai jis man greit suminksteja,bet man labiau patinka traskesnis.

As tiesiog pakuoju i dezute ir viskas,nevynioju i nieka,nes kepu diena ar dvi pries ir atidavineju iskart,net kai sau kepam,mes nevyniojam,nes suvalgom per pora dienu tai tikrai biggrin.gif
Atsakyti
Nors su mieline tešla aš nedraugauju, bet pabandžiau kepti šimtalapį ax.gif
Pirmas blynas vos neiškeliavo šiukšlinėn, su antru šiaip ne taip susitariau, o su kitais tampėmės ant rankų biggrin.gif
tik vat reikia dar kartą perskaityti temą, kas ten su sviestu...visa blieka svieste buvo, šimtalapis tiesiog skrudo svieste unsure.gif plutelė gavosi, bet truputį sausokas, neapipjausčiau galų, su aguonom nugrybavau, ir razinkas pamiršau sudėt doh.gif lotuliukas.gif kantrybės stokos rezultate-per stori sluoksniukai. Panašu kad turiu ne šmtalapį, o aguonkepsnį biggrin.gif
Atsakyti