Įkraunama...
Įkraunama...

Veido erkutė; išbėrimai ant rankų, kojų

1. Gyvenu ne Lietuvoje. Vasarą, besisvečiuojant tėvynėj, man buvo diagnozuota veido erkutė ir paskirtas tyrimas: tepalas ir tabletės. Kadangi iš karto po to turėjau išvažiuoti, nebūčiau galėjusi pasirodyti daktarei po dviejų savaičių, ir dar dėl to, kad planavau nėštumą, tablečių nevartojau. Savaime suprantama, erkutės neišsigydžiau.
Klausimas: Ar nesigydydama dar gerus metus (po tiek laiko žadu grįžti į Lietuvą), nepadarysiu sau "meškos paslaugos" - ar tai gali pabloginti padėtį? Beje, esu nėščia, todėl svarstau, ar erkutė gali pakenkti vaikui?

2. Per tą pačią konsultaciją pas dermatologę Lietuvoje pasiskundžiau išbėrimais ant rankų (viršutinės dalies), kojų (šlaunų) ir sėdmenų. Išbėrimai primena inkštyrus, neniežti. Daktarė tepasakė, kad tai genetiška, ir kad viską, ką galiu daryti, tai mirkti vonioje ir teptis losjonais. Man toks paaiškinimas nieko nesako - išbėrimai prasidėjo prieš keletą metų, iki tol jų neturėjau. Vasarą jie, lyg tai, apmažėja. Ar tai gali būti užkrečiama, nes pas vyrą irgi jų yra? Kokių dar priemonių galėčiau imtis, kad juos panaikinčiau?

Ačiū už atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
1. Į erkutę galite nekreipti didelio dėmesio. Daugelis žmonių ją turi. Manoma, kad ne pati erkutė sukelia odos pažeidimus, o erkučių daugiau randama uždegiminiuose bėrimuose, kadangi čia joms susidaro geros sąlygos. Erkutė vaikui nepakenks.
2. Nemačius bėrimų, tikrai negaliu komentuoti.
Atsakyti