Tiesa, pas mus buvo gal keletas teveliu , kurie neturejo pinigeliu , niekas taip ir neviesino kurie turejo , kurie ne, tiesiog tie , kurie negalejo prisidejo savo darbu , o tai irgi labai svarbu . Gal tik ta mamyte kuri rinko pinigelius zino kas nedave. Taip ir turi buti , juk jokios prievartos ir nagali buti . Man ta suma irgi nesimete , bet juk tai del mano vaiko geroves !
Kadangi mokomės privačioje Saulės mokykloje, nuo rinkliavų kaip ir esame "atlaisvinti", nors realiai stojamasis 1000 Lt, priemonėms 300 Lt ir kas mėn. 430 Lt yra ta pati rinkliava
Nesigilinau, kuriam reikalui renka mokykla pinigus, bet tikrai galiu pasakyti, kad ne materialinei - techninei bazei gerinti, nes būklė mano akimis vertinant labai ir labai prasta, iš privačios tikimasi žymiai daugiau...
Neesu mačiusi daug mokyklų Vilniuje, todėl galbūt mūsų situacija dar ne pati blogiausia, bet prieš gerą mėnesį dalyvavau savo mokyklos garbingame jubiliejuje (rajone tai pagal reitingą nėra pati pati geriausia) ir buvau labai maloniai nustebinta akivaizdžių teigiamų pasikeitimų.
Manau, kad mokyklos vaizdas didžiausia dalimi priklauso ne nuo tėvų jai skiriamos sumos dydžio, o nuo mokyklos vadovų noro ir sugebėjimų.
Nesigilinau, kuriam reikalui renka mokykla pinigus, bet tikrai galiu pasakyti, kad ne materialinei - techninei bazei gerinti, nes būklė mano akimis vertinant labai ir labai prasta, iš privačios tikimasi žymiai daugiau...
Neesu mačiusi daug mokyklų Vilniuje, todėl galbūt mūsų situacija dar ne pati blogiausia, bet prieš gerą mėnesį dalyvavau savo mokyklos garbingame jubiliejuje (rajone tai pagal reitingą nėra pati pati geriausia) ir buvau labai maloniai nustebinta akivaizdžių teigiamų pasikeitimų.
Manau, kad mokyklos vaizdas didžiausia dalimi priklauso ne nuo tėvų jai skiriamos sumos dydžio, o nuo mokyklos vadovų noro ir sugebėjimų.
mes rinkome po 100 litu, is ju 70 lt buvo skirta pratyboms ir knygelems, bei priemonems tiki jiems. remontus padare pati mokykla, kas liko bus panaudota kaledu seniui ir t.t
Mes rinkome po 250 Lt. Už tai padarė remontą: išdažė sienas ir lubas klasėje, rūbinėje, tualete ir žaidimų kambaryje, pagamino 1,20 m aukščio spintą su lentynomis, pakeitė unitazą ir kriaukles, nupirko kilimą, pakabino roletus. Suolus ir kėdes, medinę sienelę mokinių tėveliai perlakavo patys. Plastikinius langus sudėjo mokykla.
Dabar renkame po 20 Lt/mėn. ūkio reikalams. Tuos pinigus naudoja ir spektakliukų bilietams, simbolinėms dovanėlėms gimtadienio proga.
Kalbinsiu direktorę, kad už pervestus 2 proc. pakeistų suolus ir kėdes, nes vyras griežtai atsisako kitą vasarą vėl lakuoti (vaikai paaugs - suolus keisti reikės).
Dabar renkame po 20 Lt/mėn. ūkio reikalams. Tuos pinigus naudoja ir spektakliukų bilietams, simbolinėms dovanėlėms gimtadienio proga.
Kalbinsiu direktorę, kad už pervestus 2 proc. pakeistų suolus ir kėdes, nes vyras griežtai atsisako kitą vasarą vėl lakuoti (vaikai paaugs - suolus keisti reikės).
Rinkom tik pratyboms,mokykla pukiai suremontuota...čia kaimo mokykla...plastikiniai langai,išdažytos sienos,apšiltinta iš lauko,naujas stogas,nauja katilinė...
Žinote aš irgi mokėjau rinkliavas darželyje ir mokykloje, bet šiemet perėjome į gimnaziją ir jau iš įpratimo paklausiau kiek reikės klasės fondui, už stogą ir t.t į mane klasės auklėtoja pažiūrėjo kaip į baltą varną ir pasakė kad ir kalbos būt negali apie rinkliavas bei fondus o 2 proc. irgi jiems nereikia. Tiesa ir dabar dar nesuprantu gal aš ko nesupratau.
QUOTE(steponavičienė @ 2008 01 21, 14:31)
Žinote aš irgi mokėjau rinkliavas darželyje ir mokykloje, bet šiemet perėjome į gimnaziją ir jau iš įpratimo paklausiau kiek reikės klasės fondui, už stogą ir t.t į mane klasės auklėtoja pažiūrėjo kaip į baltą varną ir pasakė kad ir kalbos būt negali apie rinkliavas bei fondus o 2 proc. irgi jiems nereikia. Tiesa ir dabar dar nesuprantu gal aš ko nesupratau.

Na ir kurioje gimnazijoje nerenka?
Mes mokomės Pranciškonų gimnazijoje
mokėjau pradinėse klasėse.kai perėjo į vidurinę baigėsi visi įnašai
As ir isleidau savaji i mokykla,tai teko palyginus nemazai pasipurtyti-rugsejo pirma surinko po 160 litu.120litu-pratyboms,20 litu-klases fondui,20 litu-mokyklos fondui.Ir cia ne visiems mokslo metams
.Klase labai grazi su naujais suolais,suremontuota,tai neisivaizduojukur des tuos pinigelius,o be to kita savaite susirinkimas,tai vel turbut teks pasipurtyti
Pas mus nieks neprašė jokių pinigėlių
tik už pratybas susimokėjom
žiurėsim toliau , gal dar paprašys
QUOTE(Heida @ 2008 09 08, 09:54)
Pas mus nieks neprašė jokių pinigėlių
tik už pratybas susimokėjom
žiurėsim toliau , gal dar paprašys 
Pinigu sudeti i klases fonda nusprende patys teveliai susirinkimo metu. Nebuvo tokiu, kurie nenoretu duoti savo vaiko reikmems.