QUOTE(Ugniažolė @ 2012 02 11, 09:32)
Kokia kaina skerdienos? Kaip isdorota kiaule? Aciu.
Puskiaulis perpjautas per pusę, su galva, uodega, be vidurių (atskirai tik inkstą įdeda), yra ir taukinės. Paprašius "pasmulkina" į 3-4 dalis. Reikia turėti savo maišus susidėti arba kokią plėvelę į bagažinę patiesti. Ir vietoje gali gauti polietileno gabalus, bet patogiau iš anksto pasiruošti.
Iš minkštos mėsos išsipjausto graži sprandinė, kumpio gabalai, nugarinė. Toliau eina kauliukai (labiau sriubai, virimui, gal tik šonkauliukai troškinimui tinkami). Kitą mėsą malėm ir dar gerą puspaltį lašinukams palikom, nes faršas jau būtų per riebus. Tiesa, dar taukus atskirai nuplaustėm spirginimui (taukai + spirgučiai vėdarams). Galvą, kojas, uodegą šaltienai atidėjom (pati nesu niekad virusi...). Odas palikom šuniukams.
Mes pirkom per pusę su sese ir dar tėvams dalį mėsos palikom. Kaime dorojom, tai viskas OK. Bute būtų daug sudėtingiau. Nesvėrėm, kiek ten gaunasi grynos mėsos, todėl sunku pasakyti, ar tikrai apsimoka. Jei kitą kartą važiuosim vieni, tai pirksim gabalą kumpio ar pan.
Tiesa, mėsinėj dar labai patiko jaučio liežuviai po 12 zl. Tik juos atneša po nedaug, kad visi netektų vienam pirkėjui. Bent jau mes įtarėm, kad tai tam tikras jų "jaukas".