QUOTE(Carpe diem @ 2012 01 30, 12:39)
Gal galite pasidalinti, kaip maždaug orientuojatės užsakinėdamos maitą ir gėrimus - sakoma, kad maisto turi būti apie 1 kg žmogui (čia su viskuo, net su tortu), o alkoholio išeina už apie 50 Lt žmogui (aišku, čia labai supjektyvu, bet tarkim vidutiniškai), ar pasiteisina?
Mes kažkaip maisto svoriu neskaičiavom. Skaičiavom porcijom. Tiksliau, restoranas pagal svečių skaičių atsiuntė konkretų meniu pasiūlymą. Tai, pvz., kiekvienam žmogui po karštą patiekalą, maži sumuštinukai kelių skonių, kiekvienam po vieną. Kaip jie skaičiavo visokius vyniotinius ar salotas, tai nežinau, bet, manau, turi jau patirtį, kiek reikia maisto, tai gal per mažai nebus

O dėl gėrimų tai mes tarsimės su draugo giminaite, kuri dirba restorane ir žino, kiek kokių gėrimų kokiam skaičiui žmonių reikia

Pvz., sakė, kad paprastai šampano vienoje taurėje restoranuose būna 125 ml, tai gali paskaičiuoti, kiek žmonių išgers 1 butelį šampano. Tada paskaičiuoji, kiek kartų per šventę kelsite šampano taures, pvz., po ceremonijos, pasitinkant jaunuosius, vidurnaktį

Aišku, geriausia susižinoti šventimo vietoje, kokios talpos jų taurės
Papildyta:
QUOTE(baby_smile @ 2012 02 01, 12:50)
Bandysime išsinuomoti dvarą, tai gal atrodo labai brangiai, iš pradžių ir mes taip manėm, tačiau pasiskambinom ir sužinojom, kad tai atseis tik 70lt žmogui, čia su maistu jau
Jei ne paslaptis, koks dvaras?