Įkraunama...
Įkraunama...

Elipsiniai treniruokliai


Auksinė taisyklė:

Sportas+suderinta mityba+aktyvus gyvenimo būdas


user posted image

5 tema


Kvėpavimas:
Deguonis degina riebalus. Jis pernešamas su krauju. Į kūno vietą, kuri įtempta arba suspausta, priteka daugiau kraujo, o su juo - ir deguonies. Taigi galima deginti riebalus konkrečioje vietoje ir kartu ten stiprinti raumenis. Kvėpuojant masažuojami ir vidaus organai, elastingesnis tampa skrandis. Jis kiek susitraukia, todėl mažiau norisi valgyti.
Kvėpavimo pratimais galima išspręsti žarnyno problemas, vidurių kietėjimą.

Ir štai šiek tiek info apie taisyklingą kvepavimą:

Kvėpavimas ir bėgimas

Viena tų sporto rūšių, kuomet profesionalūs sportininkai ir mėgėjai pajunta didelę kvėpavimo svarbą yra bėgimas. Bėgdami sportininkai naudoja ne vieną metodiką, o profesionalai iki galo nesutaria, kaip kvėpuot efektyviausiai.
Visgi, reikėtų išskirti turbūt populiariausią būdą, kuris laikomas kvėpavimo bėgant pagrindu. T.y. bėgdamas žmogus turi įkvėpti per nosį, o iškvėpti per burną. Šio kvėpavimo principas yra maždaug toks – įkvepiama, o po trijų žingsnių – iškvėpiama.

Visgi kai kurie sportininkai (ypač ilgų distancijų), tokie kaip Ž.Balčiūnaitė mano, kad dėl didesnio degonies kiekio yra efektyvesnis kvėpavimas pro burną – kuomet ir įkvepiama ir iškvepiama pro burną. Šio metodo šalininkų manymų, per burna patenka didesnis oro gūsis, kuris labiau aprūpina kūną taip reikiamu deguoniu.
Visgi, reikia pabrėžti, kad mėgėjams, bėgantiems visais metų laikais nėra pats tinkamiausias – esant fizinėms apkrovoms kūno temperatūrą pakylą, o kvėpuojant šaltu oru ir nesant pratus, toks kvėpavimas gali užsibaigti geriausiu atveju gerklės, o blogiausiu – plaučių uždėgimu.

Kvėpavimas ir jėgos pratimai
Ne mažiau svarbus ir kvėpavimas kai jūs sportuojate sporto salėje ar namuose ir atliekate įvairius pratimus. Tokiu pratimų metu, sportuojantis žmogus turi įkvėpti per nosį ir iškvėpti per burną. Visai kaip bėgant. Tačiau čia įkvėpti reikia tuomet, kai jūs grįžtate į pradinę padetį be apkrovų. Pavyzdžiui, jei jūs stumiate štangą, įkvėpti reikia tuo momentu, kai grifą leidžiate prie krūtinės. Jei darote pritūpimą – tuo momentu, kuomet tūpiate. Iškvėpti turėtumet tuomet, kai jūs atliekate jėgos veiksmą – stumiate štangą, kylate pritūpime, keliate svorį ir t.t.




Temos sportininkės ir jų eržilai

Špokė – Kettler Verso 309
Annushka – Kettler Vito xs
Aronija – Christopeit CXM 6
Irmulia – Kettler Satura M
Gizzy – Proteus EEC-1850
Eaglute - Christopeit EL 5
Zanina – Hammer 4182SE ELLYPTECH 4000
Dzineee - Christopeit EL8
Premium - Body Sculpture BE6730G
Mo - Hammer Loop XTR
Relax.in.real. – Reebok edge

Pastaba: prisijungusių sąrašiukas yra pildomas (savo info siųsti į až)
Atsakyti
Labas Lotuliukai,

Kankinamas nemigos nusprendziau pasidalint treniruoklio rinkimosi vargais, tikiuosi bus naudinga ateities kartom. Kadangi nepuolu pirkti pirmos pasitaikiusios prekes, neskubant pabrausinau keleta dienu internete ta tema. Kaip ir reik tiketis, lietuviskos paieskos visi keliai deja veda i supermama.
Brandu pasiula piemeneliu kraste yra labai ribota: Hammer, Hms, Christopeit, Proteus, Kettler, BH Fitness. Dar labiau paieska susiaurino uzsibrezta kaina iki 2k lt, nes rimtu treniruokliu kainos pasirodo plaukioja aplink ir virs sios ribos. Is tikruju pacioj pradzioj isivaizdavau si reikala zymiai pigiau 500-800lt, taciau pasidomejus teko siek tiek kilstelt kainos kartele. Reikalavimai kaip ir pas daugeli: tvirtas, patikimas, tylus, nedidelis.

Paskaicius atsiliepimus bei rekomendacijas internete (ne supermamoj) susidariau vaizda kokie yra pagrindiniai parametrai i kuriuos butina atkreipt demesi perkant.
Maksimalus vartotojo svoris yra svarbu, taciau nereik aklai tiket (ypac) pigesniu produktu specifikacijom ir pirkt gamini su svorio limitu "ant ribos".
Smagracio mase - labai svarbus parametras sklandziam ir tolygiam darbui. Netgi pajunti pagarba treniruokliui kai beminant ir staigiai pabandzius sustabdyt sunkus smagratis is inercijos mesteli visa tavo centneri i virsu. Dairiaus i treniruoklius su smagracio mase nuo 10kg.
Treniruoklio svoris - kuo daugiau tuo geriau, kad ir puse tonos jei tik galimybes leidzia. Kuo daugiau metalo, tuo maziau plastmases, bus tvirtesnis, nesokines, nevibruos ir nebarskes. Cia kaip ir su masinom, i ilgesne kelione maloniau vaziuot su 2t sverianciu limuzinu nei su 1t miesto barskaliuku. Kaip taisykle galima ivardint lengvesni treniruoklio svori tiesiogiai susijusi su gamintojo islaidu mazinimu.
Svarbu ir zingsnis (angl Stride), kuris kaip taisykle mazeja su pigesniais treniruokliais. Daznai sis parametras nenurodomas parduotuveje, reik patiem issibrausint. Orientavausi i nemazesni nei 40cm (16") pagal ugi.
Apkrovu lygiu gausa - marketingui tarnaujantis skaiciukas. Dideles esmes nesudaro 12, 16 ar 20. Patikekite, jei 7 lygis per mazas o 8 lygis per didelis, tai lengvai kompensuosite vos vos sumazindami minimo tempa, teisingu kvepavimu ar didesnem koju nei ranku pastangom pratime.
Programu gausa - juo labiau marketinginis irankis. Jums neturi but idomu programu gausa, jum svarbiau specifikacijos ir galimybes. Apsipratus su treniruokliu galu gale lieka naudojamos viena ar dvi programos. Mano atveju - savo susidaryta programa. Anksciau isivaizdavau, kad programa, reguliuojanti apkrova pagal HR (heart rate), bus idealiausias variantas, taciau realybeje sunku atvynioti visa valanda pagal programa kuri sunkiai duoda pailset. Smagiau ir beje efektyviau yra besikeiciantys lygiai - normalus, sprintas, poilsis - visi 65-75% HR ribose jei jusu tikslas numest svori. Programos yra gerai, smagu kai treniruotes neblasko pastovus mygtuku spaudinejimas, bet is bedos galima ir rankomis visa tai atlikt.
Jei jus norite ne tik savo uzpakaliuka bet ir visa kuna pastangrinti, reik ziuret ar treniruoklis turi galimybe sekti HR kai rankas laikoti ant judanciu rankenu. Nes kiek esu mates treniruokliai turi HR daviklius ir seka HR tik kai rankas laikoti ant nejudanciu rankeneliu. Todel svarbu isigyti treniruokli turinti galimybe (ar pacioj komplektacijoje) prijungti sirdies ritmo davikli (bevieli ar laidini) nuo ausies, krutines ar pan. Man svarbu matyti ir sekti savo HR visais treniruotes rezimais.

Pacioj pabaigoj supratau, kad jusu numyleti HAMMER treniruokliai, kurios pirkdamas uz ta kaina gauni atitinkama kokybe, bei galima isigyt maximoj prie zuvies skyriaus, is kart atkrenta. Praejo nepilni metai kai isigijau treniruokli pagal auksciau savo parinktus kriterijus. Butu nuodeme nepaminet kad tai yra KETTLER 309 Verso. Nera jis nedidelis kaip norejau, bet turi savo kampa kambaryje uz duru, kilimeli patiesta ir nesimaiso. Plastmases tik apdailose, masyvus ir sunkus, 60kg - maziau vibraciju, stovi stabiliai, maziau genda, maziau triuksmauja man ir kaimynam. Surinkinejant dziugino kokybiskas detaliu ispildymas, mintyse nenorom pradeda lygint su kokybisku ir brangiu kalnu dviraciu. Turi HR davikli ant nejudanciu rankenu, laidini ausies HR davikli, taip pat bendrauja su bevieliais. Apkrovos lygiu 16 - labiau nei pakankamai, is programu naudoju tik viena standartine ir viena savo susikurta. Atidirbo 100+ valandu, esminio remonto pakolkas dar neprase.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Aš šiandien paprakaitavau su savo elipsiuku smile.gif))Šiaip nemėgstu treniruočių, kur daug šokinėti reikia ir panašiai , bet va su elipsiniu dviračiu kai važinėju - tai cardio treniruotė, kuri man leidžia paprakaituoti jau po pusvalandžio darbo thumbup.gif Na tiesa, aš šiandien užsisukau + iki sunkiausio lygio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Vėl sportuosiu su savo elipsiuku ir tirpdysiu lašinukus wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas. 4u.gif

O kur visos sportuotojos dingo ? unsure.gif

Aš nuo šiandien irgi sportuosiu aktyviai. rolleyes.gif Bet šiandien tik 20min temyniau .. blush2.gif Ilgai nesportavau + po gimdymo problemos su nugara, tai ir neišeina ilgai minti, nes poto nebepaeinu. doh.gif
Tad po biškį didinsiu laiką. smile.gif
O kiek geriausia laiko minti ?

_dalyvė_ , o man užtenka 10min ir visa šlapia aš. blush2.gif lotuliukas.gif Ir aišku ant lengviausio. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
sportuotojos tyli ir laukia kol diskusijos užvirs... rolleyes.gif

Aš buvau pradėjusi minti elipsiuką, bet tai viena priežastis, tai kita..ir vėl stovi jis nurimęs. Pikta ant savęs be galo verysad.gif , bet nežinau, kokią rasti motyvaciją, kad lipti ant jo bent kelis kartus per savaitę. Dabar jau gal 3 savaitės nesportavau... Ir patinka man jis, ir smagiai sportuojasi, bet..sofa ir Tv nugali ir "nepaleidžia"... kaip čia man prisiversti?? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2012 02 15, 11:04)
sportuotojos tyli ir laukia kol diskusijos užvirs... rolleyes.gif

Aš buvau pradėjusi minti elipsiuką, bet tai viena priežastis, tai kita..ir vėl stovi jis nurimęs. Pikta ant savęs be galo  verysad.gif , bet nežinau, kokią rasti motyvaciją, kad lipti ant jo bent kelis kartus per savaitę. Dabar jau gal 3 savaitės nesportavau... Ir patinka man jis, ir smagiai sportuojasi, bet..sofa ir Tv nugali ir "nepaleidžia"... kaip čia man prisiversti?? mastau.gif

Pas mane tokia pati situacija .. verysad.gif
Pradžio viena, kita, trečia priežastis, poto atostogos. Tai jis stovi pas mane kampe kaip naujas. topsecret.gif
Bet dabar susiveržiau diržus ir sukandus dantis minsiu kiekvieną rytą bent po 20min. irnesakyk.gif hihihi.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
as ji minu jau pusantro men ir papildomai po jo darau pratimus. isminu jau iki 35-45min ant 3-4ygio(kaitalioju beminant). o pradejau nuo 20min 2lygiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuulia @ 2012 02 15, 11:31)
Labas rytas. 4u.gif



_dalyvė_ , o man užtenka 10min ir visa šlapia aš. blush2.gif  lotuliukas.gif  Ir aišku ant lengviausio. doh.gif  lotuliukas.gif


Sveiki smile.gif
Kažkada ir man taip buvo, nereikia krimstis smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

mirtinai uzsireike elipsiuko. MB bando atvest i prota doh.gif ale as uzsidegus bigsmile.gif
mergytes, reikia Jusu patarimo: ar kettler verso 309 tyliai dirba? bigsmile.gif
As turejau Leg magic, tai toooks barskutis, kad net televizoriaus negirdeti doh.gif
O noriu sportuot ir TV ziuret ax.gif
Atsakyti
Sveikutės.

Vakar ir aš įsigyjau elipsinį treniruoklį...
Ar priimsit į savo gretas?

Šiandien prašysiu, kad MB išmatuotų kūno apimtis ir reiks pradėt darbuotis...plius mitybos sureguliavimas pagal kraujo grupę, tikiuosi viskam užteks valios...
Dar žiūrinėjuosi nusipirkti lanką, nes reikia pilvo riebalus deginti, o atsilenkimų nelabai galiu daryti, nes turiu iš senų laikų po sportų nugaros traumą... Tai darant juos skauda nugarą, bet karts sukandus dantis įmanoma padaryti...
Atsakyti
Joll@ , aišku junkis mirksiukas.gif

dėl lanko, galiu pasakyti trumpai- jau geriau pilnai sureguliuoti mitybą ir daug kardio - visi riebaliukai nuo liemens nutirps ir nereikės pinigų į balą išmesti perkant lanką mirksiukas.gif

o jei jau labai norisi lanko, tai tokį patį rezultatą galima išgauti ir sukant paprastą lanką mirksiukas.gif


dėl nugaros skausmų - jei sportas buvo ilgam apleistas tai susilpėjo nugaros raumenys , tad reikia prie daugiau padirbėti ir nugaros skausmų nebeliks ( aišku, atsižvelgiant į tai kokia buvo patirta trauma iš anksčiau) mirksiukas.gif


man pačiai siaubingai nugarą skaudėjo, bet sporto dėka viską susitvarkiau thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(prekestolen @ 2012 02 15, 13:04)


Aš buvau pradėjusi minti elipsiuką,...., bet..sofa ir Tv nugali ir "nepaleidžia"... kaip čia man prisiversti?? mastau.gif


motyvacijos reikia sau mirksiukas.gif nu sedėjimo lašinukai kaupiasi, o per savaitę nors 3 kartus intensyviau pasportavus - iš karto situacija taisosi thumbup.gif


dailesnės formos, geresnė savijauta, puiki nuotaika mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmulia, man jau cia ne tik nugaros raumenys pasilpe, bet man del traumos skauda nugara darant atsilenkimus...

Na, minu as ta elipsiuka, kasdien...
Pirma diena 10 min, antra diena 20 min... bijau uzsiplesti per daug... Nuo rytojaus pradedu maitintis pagal Tulcinos sudaryta mitybos plana... Prasinesiu kaip man sekasi, svarbiausia, kad entuziazmas niekur nedingtu...
Atsakyti