Siaip visokie biskvitai, ar torto gabaleliai, jie neuzstengsta iki kaulo kietumo. Jie buna ciut pasale.
Morkų keksas pagal Pierre Hermé


Reikės:
* 250 gr smulkiai tarkuotų šviežių morkų
* 50 gr miltų
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 2 kiaušiniai
* 90 gr smulkiai sumaltų lazdynų riešutų
* 60 gr smulkiai sumaltų migdolų riešutų
* 70 gr rudojo cukraus
* 25 ml aliejaus
* 1 žiupsnis druskos
* 1 žiupsnis malto cinamono
* arb.š. rudojo cukraus
*1 gabaliukas sviesto kepimo formos ištepimui
* saujelė migdolų plokštelių
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės.
Suberti miltus, kepimo miltelius bei sumaltus riešutus ir druską.
Viską gerai permaišyti, įpilti aliejaus, suberti maltą cinamoną bei sudėti smulkiai sutarkuotas morkas - viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepti gabaliuku sviesto, pabarstyti ruduoju cukrumi bei migdolų polkštelėmis.
Sukrėsti paruoštą masę, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 40 minučių.
Ar keksas iškepęs - patikrinti įsmeigus medinį iešmelį - ištraukus jis turi būti sausas.
Iškepusį keksą palikti atvėsti kepimo formoje.
Patiekti apibarsčius cukraus pudra ar užliejus kokiu glaistu.
Skanaus


Reikės:
* 250 gr smulkiai tarkuotų šviežių morkų
* 50 gr miltų
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 2 kiaušiniai
* 90 gr smulkiai sumaltų lazdynų riešutų
* 60 gr smulkiai sumaltų migdolų riešutų
* 70 gr rudojo cukraus
* 25 ml aliejaus
* 1 žiupsnis druskos
* 1 žiupsnis malto cinamono
* arb.š. rudojo cukraus
*1 gabaliukas sviesto kepimo formos ištepimui
* saujelė migdolų plokštelių
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės.
Suberti miltus, kepimo miltelius bei sumaltus riešutus ir druską.
Viską gerai permaišyti, įpilti aliejaus, suberti maltą cinamoną bei sudėti smulkiai sutarkuotas morkas - viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepti gabaliuku sviesto, pabarstyti ruduoju cukrumi bei migdolų polkštelėmis.
Sukrėsti paruoštą masę, išlyginti paviršių ir pastatyti kepti 40 minučių.
Ar keksas iškepęs - patikrinti įsmeigus medinį iešmelį - ištraukus jis turi būti sausas.
Iškepusį keksą palikti atvėsti kepimo formoje.
Patiekti apibarsčius cukraus pudra ar užliejus kokiu glaistu.
Skanaus
irmulia, atrodo puikiai
kokios spalvos 
man ziauriai patinka morku pyragai su riesutais ir cinamonu
man ziauriai patinka morku pyragai su riesutais ir cinamonu
dėkui
aha, mėgstu ryškių natūralių spalvų pyragus
šį kartą gavosi sveikai oranžinis
skonis - nepriekaištingas ir subtilus
manau , mažų keksiukų pavidalu irgi gautųsi puikūs
kitą kartą eksperimentuosiu : morkas keisiu į špinatus, mat noriu išbandyti kaip riešutai derės su špinatais na, ir aišku , ryškiai žalios spalvos tikiuosi
aha, mėgstu ryškių natūralių spalvų pyragus
manau , mažų keksiukų pavidalu irgi gautųsi puikūs
kitą kartą eksperimentuosiu : morkas keisiu į špinatus, mat noriu išbandyti kaip riešutai derės su špinatais na, ir aišku , ryškiai žalios spalvos tikiuosi
QUOTE(irmulia @ 2012 02 11, 22:06)
dėkui
aha, mėgstu ryškių natūralių spalvų pyragus
šį kartą gavosi sveikai oranžinis
skonis - nepriekaištingas ir subtilus
manau , mažų keksiukų pavidalu irgi gautųsi puikūs
kitą kartą eksperimentuosiu : morkas keisiu į špinatus, mat noriu išbandyti kaip riešutai derės su špinatais na, ir aišku , ryškiai žalios spalvos tikiuosi
aha, mėgstu ryškių natūralių spalvų pyragus
manau , mažų keksiukų pavidalu irgi gautųsi puikūs
kitą kartą eksperimentuosiu : morkas keisiu į špinatus, mat noriu išbandyti kaip riešutai derės su špinatais na, ir aišku , ryškiai žalios spalvos tikiuosi
Nuostabus
spinatai irgi megsta riesutus, tures gautis puikus
o forma pas irmulia buvo pailga, pusapvale su tokiais ranteliais (bandelem) kiek imatau, ar ne?
o forma pas irmulia buvo pailga, pusapvale su tokiais ranteliais (bandelem) kiek imatau, ar ne?
QUOTE(raganieška @ 2012 02 12, 10:49)
Nuostabus
Klausimėlis: kepėte iš vienos porcijos? o forma pailga siaura buvo? nes atrodo kaip duona suformuotas ir ant skardos iškeptas 
taip, kepimo forma pailga ir tokia rantuota
Raudonojo velveto keksiukai

tik pas mane labai tamsus gavosi nes naudojau tamsia karciaja kakava bei vysninius dazus
http://www_neringa-b...red-velvet.html
tik pas mane labai tamsus gavosi nes naudojau tamsia karciaja kakava bei vysninius dazus
http://www_neringa-b...red-velvet.html
QUOTE(Nerytė @ 2012 02 13, 14:11)
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2012 02 12, 21:56)
Ačiū
Tiek visokių gėrių čia pilna, tik kepk, valgyk ir storėk
QUOTE(Nerytė @ 2012 02 13, 14:11)
Raudonojo velveto keksiukai
O bože, kokie burgundiški
QUOTE(raganieška @ 2012 02 13, 14:29)
nebandziau, nepasakysiu, bet manau, kad nieko nenutiktu
QUOTE(pienia @ 2012 02 13, 18:38)







