QUOTE(saulyteee @ 2012 07 22, 17:59)
gal receptą būtų galima sužinoti?
Keksiukams
1½ puodelio (210 g) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
3 kiaušiniai
125 g minkšto kambario temperatūros sviesto
2/3 puodelio (130 g) cukraus
1 a. š. vanilės
Kavos sirupui
1/3 puodelio stiprios kavos
4 v. š. cukraus
Maskarponės kremui
250 g maskarponės
1 puodelio (250 g) riebios grietinėlės
1/2 puodelio (100 g) cukraus pudros
1 v. š. stiprios kavos
kakavos miltelių pyragaičiams pabarstyti
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Visus tešlos ingredientus nedideliu greičiu sumaišyti mikseriu, padidinti greitį ir plakti 3 5 minutes, kol masė bus šviesi ir tiršta.
12 keksiukų formelių patepti riebalais ar iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis. Tešlą sukrėsti į formeles pripildant 3/4 formelės ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol paviršius ims rusti.
Iškepusius keksiukus ataušinti ir kelis kartus subadyti šakute, kad geriau susigertų kavos sirupas.
Kavos sirupui karštą kavą išmaišyti su cukrumi, kol cukrus ištirps, ataušinti ir įmaišyti likerį. Sirupą teptuku tepti ant keksiukų, kol šie gerai sudrėks.
Grietinėlę išplakti iki standumo. Maskarponę išmaišyti su kava ir cukraus pudra, kol ši ištirps. Grietinėlę įmaišyti į maskarponę. Kremą konditeriniu maišeliu išspausti ant keksiukų ir pabarstyti kakavos milteliais.
receptas iš čia
http://www.sonatinos...i-tiramisu.html. P.S. tik aš į sirupą dedu mažiau cukraus ir pilu brendžio šaukštą arba kavos likerio ir jei keksiukai būna puošti cukriniais papuošimais į kremą dedu mažiau grietinėlės, daugiau sūrio tada jie netirpsta .