
Šokoladinis keksas
Reikės:
200 g. sviesto
4 šaukštai kakavos
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Pusė stiklinės pieno
Pusė arbatinio šaukštelio nugesintos sodos
4 kiaušiniai
Paruošimas:
1. Puode ant mažos ugnies ištirpinti sviestą.
2. Ištirpus sviestui įberti kakavos, viską išmaišyti.
3. Išmaišius kakava su ištirpintu sviestu suberti cukrų ir taip pat gerai viską išmaišyti.
4. Supilti pieną ir dar truputi pakaitinti ant mažos ugnies visą šią masę.
5. Nuėmus nuo ugnies jau paruoštą masę truputi (kelis šaukštus) jos perpilti į induką, kad būtų glajus jau ant iškepto kekso.
6. Į jau paruoštą ir atvėsintą masę supilti suplaktus kiaušinius, miltus, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti.
7. Ištepti kepimo formą aliejumi ar sviestų ir į ją supylus tešlą kepti 200 C temperatūroje 30~40 min.