Įkraunama...
Įkraunama...

Už apgavystes, sukčiavimus užšaldytų narių sąrašas

Ne paslaptis, kad supermama.lt forume, kaip ir bet kurioje kitoje bendruomenėje, yra nesąžiningų narių, kurie siekdami vienų ar kitų tikslų, pasinaudoja kitų forumo narių draugiškumu, pasitikėjimu ir padaro jiems tiesioginę (materialinę) ar netiesioginę (moralinę) žalą. Iki šiol dauguma forumo narių apie sukčiaujančiuosius sužinodavo tik tada, jei apie juos būdavo paskelbiama "Juodajame sąraše" arba apie jų poelgius būdavo diskutuojama vienoje ar kitoje temoje. Supermama.lt forumo administracija visada reaguoja į paaiškėjusius apgavystės/sukčiavimo atvejus, tačiau apie priemones, kurių buvo imtasi, forumo nariai iki šiol nebūdavo informuojami.

Tad norime pristatyti naują temą, kurioje informuosime supermama.lt forumo bendruomenę apie narius, kuriems už apgavystes ar/ir sukčiavimą buvo visiškai uždrausta prisijungti mūsų forume.

Ši tema bus informacinio pobūdžio, t. y. komentuoti joje nebus galimybės. Tikimės, kad tema bus pildoma lėtai ir retai.
Atsakyti
Už besaikį vartotojo vardų kūrimą, siekiant bendrauti įvairiose "Nėštukių pokalbių" ir "Bendraamžių" temose, ir, už pasisavintų iš interneto nuotraukų pateikimą kaip savo, buvo užšaldyti šie vieno vartotojo vardai (nick`ai):

pupaauogaa
Angeliuke..
Ievuliukiukas
RŪTELĖ.
Gabbi.
MAŽULIUKASS
EGLE..
EgLELE.
Gytčiuliukas
MAMAELEONORA
Gustė147
Gintariuks.
mamaiste
orinta123456
Ievuteae
lututuutee
laukiuvaikelioo
Vilmukas.
Lineaaa
Mumunukassss
Airė...
Aistė.
Domukasss
Mingaile1021
MingailėOrinta
Mingaile24
Ulyte2011
Mantė001

Ši narė, siekdama vien tik jai suprantamų tikslų, prisijungdavo forume įvairiais vardais, prisistatydavo esanti nėštuke, rodydavo "savo" pilvuko nuotraukas, "gimdydavo", girdavosi "savo" naujagimio nuotraukomis, pasiekimais ir pan. Visose temose prašydavo atsiųsti prisijungimo duomenis prie temos albumo arba pati kurdavo temas, ragindama jos dalyves jai AŽ atsiųsti savo duomenis.
Šios narės apgavystes išsiaiškinome 2012 m. rugpjūčio mėnesio nėštukių budrumo dėka.
Atsakyti

 ! 
Pastarosiomis dienomis padažnėjo forumo vartotojų anketų pasisavinimo atvejų. Nusavintose anketose pakeičiami slaptažodžiai ir jos naudojamos sukčiavimo tikslais – siūloma tarpininkauti perkant iš užsienio parduotuvių.

Aferistai naudoja tokią veikimo schemą: iš vieno nusisavinto vartotojo vardo (nick`o) pasiūlo tarpininkauti perkant iš užsienio parduotuvių, tada parašo žinutę iš kito nusavinto vartotojo vardo (nick`o), kurioje giria tą tarpininką, teigia, kad ne kartą jau užsakinėjo ir viskas buvo gerai, greitai gavo prekes ir pan.  Nesigundykite tokiais pasiūlymais, nes rizikuojate prarasti savo pinigus ir negauti užsakytų prekių.

Taip pat prašome visų, kurie savo vartotojo anketoje naudoja paprastus slaptažodžius, juos kuo skubiau pasikeisti. Saugus slaptažodis – tai slaptažodis, kurį sudaro ne mažiau kaip 6 simboliai ir yra naudojamos ne tik raidės, bet ir skaičiai.

supermama.lt forumo administracija

Atsakyti