QUOTE(Basttet @ 2012 05 05, 15:46)
o ar visus aliejus galima kaitinti iki 70C? (nes kazkuri saket, kad pvz avieciu seklu aliejus jautrus karsciui). AN psl prie alieju nera nurodyta sildymo maksimumo- ar yra kokia knyga- lentele sios informacijos?
stai yra tokia lentele, ji kazkada buvo AZ:
* zalia - stabilus oksidacijai aliejai
* oranzine - nestabilus oksidacijai
* raudona - labai nestabilus oksidacijai
* raudona su zalia - aliejai turintys gausiai antioksidantu, todel stabilus oksidacijai (saltalankiai ir incainchi)
Aliejus, kurie nera stabilus, nerekomenduojama sildyti. BET! Trumpalaikis sildymas kartu su emulsikliu keleta minuciu nieko blogo nepadarys, vitaminai ir panasiai neprapuls. Prie to paties straipsnis apie
tyrima 
. Todel jei kartais tenka trumpai pasildyti krema is naujo, jei blogai susijunge fazes, arba truksta/perdaug emulsiklio ir t.t., zalos aliejams nebus, del EA ir aktyvu kita kalba.
As kazkaip ipratusi nestabilius aliejus nesildyti, bet kartais, ypac kai tokiu alieju didelis % recepte, sildau kartu su emulsikliu, kad butu vienodos temperaturos. Arba kai gaminu griztamaja emulsija.
Ir dar, jei nedidelis kiekis nestabilaus aliejaus nekaitinamas, ji galima ivesti i emulsija bet kuriuo metu: ar pradzioje pries jungiant fazes, ar jau gamybos vidury, ar kartu su aliejuje tirpiais aktyvais - nesvarbu. Bet geriausia, kad ivesti nezemesneje nei 35 laipsniu temperaturoje. Tuomet emulsiklis priims alieju i savo struktura, o jei ilasinti alieju i visiskai atvesusi krema, aliejaus laseliai tiesiog pasiskirstys po emulsija, bet nebus strukturizuoti. (Na kas supranta apie emulsiju susidarima, tas supras ka cia parasiau

)