Įkraunama...
Įkraunama...

Pianino pasirinkimas

QUOTE(Dilma @ 2014 09 08, 08:29)

Elektroninis pianinas - kai elektroninis šuniukas - pažaist gali, bet visų subtilybių vis tiek nepajausi...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Gi kiek privalumų: ir šerti nereikia, ir pas veterinarus nereikia, ir šūdeliokų rankioti nereikia, ai, dar garsą prisukti geresniuose modeliuose galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(driezukas @ 2014 09 08, 08:56)
Supratau - esate specialiste,
Zinau 1,ne visi baige muzikos mok.yra didieji muzikantai. Mano dukra mokesi del savo malonumo,jei patiko groti...aisku skambesys,fonas,spalvos-tai reikalinga girdeti. Bet gyvenant bute,kai uz sienos kaimynai... ojojoj ne visi turim galimybes tureti asmenines sales. O mokyklos salej aisku ir garsas ir fonas kt.Mokykloje grojimo laikas,bent jau pas mus neribojamas,jei vaikas turi noro groti-visos galimybes suteiktos. Namuose gi tik atliekami namu darbai,mokomes technikos. Labai puikus dalykas ne tik del irasymo funkcijos,bet ir del garso sumazinimo,del ausiniu prijungimo galimybes ir del vietos,ir del derinimo,ir del vaiko sudominimo instrumentu.
Tai mano nuomone.


Kai mes aiskinomes, kai norejome pirkti, mums pasake: jokiu budu neimkite elektrinio. Nes vaikas turi ismokti, kad paspaudus silpniau, jauciasi vienas garsas, paspaudus stipriau - kitas garsas.. Tiesiog, sake ismoks technika ir niekad neperteiks jausmo, niekad, o juk argi ne tam skirtas menas - emociju perteikimui. O elektrinis neskirtas tam, bent jau kaip mums aiskino. Nezinau, kiek tame tiesos, taip mums seimos draugai sake, kai konsultavomes. Savo laiku nusipirkome pianina, kuris yra pritylintas, nes tada irgi buvo problema, kai gyvenome bute ir masteme, kaip kaimynai reaguos. Tiesa sakant nesu tikra, ar ten buvo tiesiog brokas biggrin.gif ar tada gamino kazkokia specialia serija su pritylintais, bet vat isigijom toki kaimynams draugiska pianina, kol persikeleme i nama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TrysKapeikos: 09 rugsėjo 2014 - 20:57
QUOTE(TrysKapeikos @ 2014 09 09, 21:56)
Tiesiog, sake ismoks technika ir niekad neperteiks jausmo, niekad, o juk argi ne tam skirtas menas - emociju perteikimui. .


Tiesa.
Kažkada forume jau rašiau, pasikartosiu. Kuo iš esmės skiriasi klavinova nuo pianino? Pianine garsas išgaunamas, plaktuku užgaunant stygą/as. Nuo užgavimo jėgos, greičio, net atlikėjo sėdėjimo pozos garsas gali kisti, niuansuoti nuo švelniausio iki aštriausio, taip pat - išgauti subtiliausius dinaminius efktus (kaip forte, piano ir kt.). Kalvinovoje garsas įrašytas kaip siamplas - ten, savaime suprantama, nei stygų, nei plaktukų nėra. Gali būti keli garso "takeliai ", pvz., vienas - koncertinio rojalio, perjungus mygtuką - kitas pianino ir taip toliau. Bet, atlikėjas to jau įrašyto garso beveik neįtakoja - nei sėdėjimo poza, nei paspaudimas jo nekeičia, išskyrus minimalią dinaminę skalę - minialią, nes tokio gilaus forte ir tokio subtilaus, "kabančio ore" piano neišgausi su jokia klavinova, dažniausiai skambės tik drungnas viduriukas.
Antra. Pianinas (kaip ir didžioji dalis kitų muz. instrumentų) rezonuoja. T.y., jo korpusas pagauna garso skambesį ir praturtina dar naujais obertonais, kas suteikia tam tikro garso gilumo. Klavinova nerezonuoja.


Kodėl muzikos mokyklų mokytojai taip nemėgsta klavinovų? Ne todėl, kad mokytojai atsilikę ar senamadiški. O todėl, kad bet kurio instrumento - ar smuiko, ar fleitos, ar fortepijono - pradžių paždia yra GARSAS. T.y., vaikas mokosi , "įjungęs ausytes", išgauti gražų, tolygų, minkštą garsą. Jis mokosi ne šiaip atibumbinti natas tarsi ant stalo, o klausyti ir kontroliuoti - ką jis padarė ir kas iš to gavosi. Nuo pat pradžių jis mokosi atpažinti tam tikrą garso etaloną, koks jis turi būti ir koks neturi būti. Muzikantas, prieš paspausdamas klavišą, prieš išpūsdamas orą , prieš paliesdamas stygą savyje jau girdi garsą, t.y. garsą pirmiausia sukuria savyje, o paskui - jį paleidžia ir įkūnyja. Klavinova tuo tarpu priešingai, "moko" vaiką, kad nesvarbu, ką tu ten savy girdėsi ar negirdėsi, ar apskritai su planšete prie klaviatūros sėdėsi - kaip bepaspaustum klavišą, jis vis tiek nuskambės daugiau mažiau vienodai ir daugiau mažiau plokščiai. Tai nėra nei menas, nei kūryba, o tik mechaniškas, tegul ir gerai išmoktas judesys su atatinkamu rezultatu.

Tik vienas niuansas - senu, išklerusiu, pigiu pianinu normalaus garso vaikas deja, irgi neperteiks. O dar ir klausai nėra gerai, jei pianinas chroniškai nelaiko derinimo.
Žodžiu, pasikartosiu - jei lyginame prastą pianiną su gera klavinova - mano nuomone, tokiu atveju jau geriau klavinova. Jei lyginame gerą pianiną, o dar geriau - kad ir kabinetinį rojalį, tada nė kalbos nėra. Tik kad rojalį įsigyti gali labai nedidelis procentas...

Pati namuose turiu ir klavinovą (visai neblogą, sakyčiau), ir pianiną (irgi neblogą, firma ne iš pigiųjų). Bet..tiesą pasakius, pagrojus geru koncertiniu fortepijonu, jau nebetenkina nė vienas - net pianinas atrodo tik nyki, apgailėtina tikro garso ir emocijų perteikimo galimybės parodija... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2014 09 03, 08:41)
Laba diena,

Ar išeitų nusipirkti pianiną už 500lt? Kai pagrindinė specialybė vaikui ne pianinas, tai kažko mandro pirkti nesinori. Bet pasiskaičius ne kokią nuomonę apie elektrinius nežinau nei ką galvoti. Aš net nežinau ar kitais metais papulsim antram instrumentui pianinui, bet kol kas tai pianinas reikalingas būtų mokytis solfedžio, susiderinti smuiką.



Už 500 nieko doro nerasite (nebent pardavėjas visiškai nesiorientuoja kainose , būna ir taip). Bet kadangi vaiko specialybė - ne fortepijonas ir rašote, kad pianinas uo kitų metų galbūt bus reikalingas tik solfedžiui - tokiu atveju tikrai neverta leisti tūkstančius, pakaks ir nebrangaus varianto. Paieškokit (pa)prastesnės firmos, bet tehcniškai tvarkingo (kad neklipmtų klavišai , veiktų pedalai, vsos natos atsilieptų ir pan).
Tik nepirkite antikvarinio wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 rugsėjo 2014 - 07:20
QUOTE(driezukas @ 2014 09 08, 08:56)
Namuose gi tik atliekami namu darbai,mokomes technikos. Labai puikus dalykas ne tik del irasymo funkcijos,bet ir del garso sumazinimo,del ausiniu prijungimo galimybes ir del vietos,ir del derinimo,ir del vaiko sudominimo instrumentu.
Tai mano nuomone.



QUOTE(flight @ 2014 09 09, 21:49)

Tik vienas niuansas - senu, išklerusiu, pigiu pianinu normalaus garso vaikas deja, irgi neperteiks.


Ačiū labai už nuomones, apsisprendžiau dėl elektrinio smile.gif Jei vaikui pianinas būtų pirmoji specialybė, tada tikrai negailėčiau pinigų geram pianinui. Bet mano atveju pianinas reikalingas antrai specialybei, suderinti smuiką ir pan ...
Atsakyti
QUOTE(mafijozė @ 2014 09 10, 08:23)
Ačiū labai už nuomones, apsisprendžiau dėl elektrinio smile.gif Jei vaikui pianinas būtų pirmoji specialybė, tada tikrai negailėčiau pinigų geram pianinui. Bet mano atveju pianinas reikalingas antrai specialybei, suderinti smuiką ir pan ...


Smagaus muzikavimo 4u.gif Kokį elektrinį išsirinkote?

Atsakyti
flight nepatingėjo jautriai, aiškiai ir pagarbiai išanalizuoti situaciją.

Tik yra nemaža gerų instrumentų, kurių turėtojams nebereikia, kainų nežino, o ir keletas gyvuojančių supirkėjų daugiau nesiūlo (patys gi perpardavę uždirba). Šiuo metu, bent sostinėje, rasti gerą pianiną už gerą kainą nėra labai sunku. Svarbu pasitelkti specialistą ieškant.
Atsakyti
šiaip tai tas :"antras instrumentas tai nereiškia kad vaikas mažai gros, kartais tas "antras instrumentas " patampa pagrindiniu... visko būna. 8 metai mokiniesi pagrindinį ir 7 metus "antrą" smile.gif dėl elektrinių pianinų patarčiau BŪTINAI pasitarti su savo muzikos mokytoja- kai kurios yra griežtai PRIEŠ šiuos instrumentus, kitos tik ka kurių nemėgsta- kodėl? nežinau. O ir kainytė- kiek specialiai DABAR pasidairiau radau pigiausią 890lt ir jau parduota kita kaina buvo 1700už dėvėtą... o pagrindinė kaina 2100-2400 ir keisčiausia vieni tokią kainą "užmeta" už dėvėtą kiti už naują... nesu didelė žinovė, bet Petrof 2500 grubiai kainuoja, ir garantiją metams duoda- manoma kad Petrof skambesys labai geras... unsure.gif šiaip forume jūs gaunate patarimus, bet čia tik iš mūsų varpinės, o va ką pasakys jūsų muzikos mokytoja- jau kitas reikalas...smile.gif
Atsakyti
sveiki, kokia protinga gero stovio pianino Riga kaina ?
Atsakyti
taigi aš ta pati klepesova tik, kad kažkodėl manęs praeitu vardu neprijungia. nusipirkom eektrinį žaislą. Vyrui labai reikėjo su visokiomis didžėjo funkcijomis ir t.t.t.t.t. virš 300euriukų suplojo už žaislą. Kodėl tokia nsuivylusi rašau? paprasta. Vaikas per koncertą silpnai spaudė klavišus. Prieš antrą koncertą namie net negrojo- grojo muzikos mokykloje fortepijonu. Nors jo paspaudimas minkštesnis, tačiau žaisliukas nusispaudžia dar lengviau. taigi NUSIVYLĖME. ir sakau- nepirkit tokio žaislo neverta. doh.gif geriau be funkcijų būtų nupirkęs paprastą elektrinė kur imituoja pianino paspaudimą o ne šitą plasmasiuką.
Atsakyti