Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai nemiega naktį

Auginu dvynukes. Amžius- 4m. 2mėn. Per visą šį laiką dar nebuvo nakties kada išsimiegočiau žmoniškai. Ištisai nusikloja/nusispardo, išmeta kaldrą iš lovos, paskui rėkia, kad užkločiau. Susapnuoja ką nors- pradeda bliaut. Zirzia, tai gert, tai ant puoduko, tai dar kokį velnią, tai į lovą ateina. Jau tiesą sakant NEBETURIU KANTRYBĖS. Ką daryt? Perku homeopatinius vaistus, kurie duodami sutrikus miegui. Kažkiek apmalšina, bet tik nustojus vartoti- vėl tas pats. Po tokių naktų jau pačiai nors galvą į sieną daužyk, nuotaikos nėra, noro kažką daryti nėra. Net bendraut nebesinori su vaikais, tik pailsėt. Buvo kalbėta jau ir su daktare, atsakymas- 'išaugs'. Gal turite kokių patarimų?
Atsakyti
Musu situacija buvo panasi. Stengiuosi dabar kad po 18. val. vyktu tik ramus zaidimai, vaikas zymiai geriau miega. Musu atveju ramybe nakti priklauso ir nuo diena gautu ispudziu - jeigu ju daug tai ir nakti miegas buna neramus. Dar atsimenu teko skaityti apie panasia situacija, kai vaikas pradejo ramiai miegoti tik pilnai uzdraudus televizoriaus ziurejima. Po savaites miego problemu kaip nebuta.
Stai tiek info kiek teko paciai skaityti. Nors man atrodo jus jau ir pati daug ka esat isbandziusi..
Atsakyti
Gali nemiegoti nuo persiilsejimo, taip pat del pervargimo- jeigu diena nemiega, nereiskia, kad nereikia poilsio- gal valanda-pora pagulineti butu ne pro sali?
Kelinta gulasi ir kelinta keliasi?
Ar turite vakarinius ritualus? Ar laikotes rezimo?

Siaip tokie budinejimaisi- tai man truputi kaip sokdinimas tevu skamba, mums irgi taip yra buve, tai budavo uzsimano nakti valgyti, gerti- prasau- tik reikia eiti i virtuve tai daryti, jei i tualeta- zino, kur jis, gali eiti, kada nori, nes moka viska. Jei nepatinka taip- tai pasakau, kad gali verkti, sisioti i lova ir pan. Jei ateina pas mus- palydziu i vaiko lova. Gal ne visiems tas suveikia, bet is esmes, vaikai kaip ir suauge, tingi jie nakti keltis, tai supranta, kad geriau miegot.

Aisku, jei koks miego sutrikimas, tai jau nepades tokie dalykai- buna ir neramiai mieganciu 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Onorai, manau daug kas priklauso nuo vaikuciu dienines rutinos,gal miega daugiau nei turetu diena. Be to pats svarbiausias dalykas vaiko gyvenime - rutina, rezimas. Jeigu jo nera tai tikras bardakas... Aisku man lengva kalbeti, bet zinau ka tai reiskia.. Mano vaikinas jau nuo 3 menesiu amziaus turejo nuolatine rutina - kada valgo kada miega, zaidzia, maudosi, valosi dantukus ir pan. Ir tai labai palengvino tiek mazylio gyvenima, tiek musu teveliu.. Viskas nuo A iki Z turi buti taip kaip ir kiekviena diena. Mane kaip mama tai isgelbejo. Kadangi esu pirma karta mama, mane isgelbejo domejimasis ir knygos.. Pagrindine autore Gina Ford (maciau jos knygu ir Lietuvoje, nes mes UK), siuo metu skaitau Dr. Green'o "Toddler Taming" - labai daug vertingos informacijos,kaip musu vaikucius atvesti i rutina kuri naudinga ne tik jiems bet ir teveliams. Az uz rutina, jeigu jos nebuvo, ta igyvendinti reikes gelezines kantrybes ir nebijoti vaikuciu verksmo wink.gif sekmes mergaites thumbup.gif
Atsakyti
mes ir neismiegam ,net kartais kelemes ir rengemes nakti zaisti ,nes miegas neima pazaidzia 2val ir vel miegam ,tai kazkoks kosmaras ,tikiuosi ,kad isaugs g.gif
Atsakyti
Mamytes,kuri cia paskelbe temuke,vaikai jau tikrai nemazi,tad i tuoleta gali nueiti savarankiskai,palikit mazute sviesyte jom,kad tamsoje nebraidytu (gal vaikui nejauku del to vienam keliauti) O siaip tikrai,gal nera rutinos,grafiko,jei persimiega,tai nenori ir vakare miegoti,gal persizaidzia... Manau reiktu sudaryti dienos rezima,ir bandyti ji ivesti (jei jo nera) Apriboti televizoriaus ziurejima po pietu,vakare judriu zaidimu... Nes priezasciu gali buti tikrai daug,gal kreiptis ne i seimos gydytoja del sutrikusio miego,nes lb daznai kai kuriesm gyd buvo kad viska "isaugs".
Atsakyti
Gal daugelio vaikai kaip vaikai, bet maniškės (dvynės) taip darydavo. Jos tai dar pakaitom taip darydavo. Kai viena jau miega, tai kita rėkia ir atvirkščiai. mes jau manėm, kad jos specialiai nori mūsų nervus išbandyt ir kiek dar jų likę - pribaigt. Sakyčiau jų planas ėjosi tikrai gerai smile.gif Aš ne vaikus girdžiau kažkuom, o pati suvartodavau nervus raminančių vaistų doh.gif Aš manau, kad čia labiau išdykumas ir kažkiek tėvų silpnumas ax.gif . Aišku pas mus tas vyko iki 3 metų (ačiū Dievui, kad tik tiek, nes kitaip būčiau išprotėjusi tikrai). Tikrai nenustatėm priežasties. Aš ir pas psichiatrus vaikus vedžiau blush2.gif Sakė normalūs vaikai smile.gif Tada mums su tėvu piršosi išvada, kad gal mes nenormalūs biggrin.gif Bet ačiū Dievui viskas jau baigėsi. Aišku dabar prieš užmiegant irgi siuntinėja, tai gert atnešt, tai į tualetą palydėt... Bet naktį jau išmiega visą thumbup.gif Dabar joms bus vasarą 4m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musmiryte: 23 balandžio 2012 - 14:49
Reikia užsiimti su jais diena, kad jie išsidūktų irnorėtų naktį miegoti smile.gif
Atsakyti
Mano irgi blogai megojo. Padejo :
pizama+kojimes (tada nesusala nusiklodami)
vakare 2 val pries miega jokiu dukimu, "bumbastiniu" multiku ir pan.
jokio sunkaus maisto pries miega
butinai silta arbata su medumi
ir nepamirst ant puoduko pries pat miega 4u.gif
mum padejo rolleyes.gif
Atsakyti
Vaikui reikia iprastos rutinos smile.gif
Atsakyti
Kai auginau pirmagimi -ejau is proto. Nemiegodavo iki paryciu.Jokie ritualai,rutinos nepadejo schmoll.gif .Koks ritualas jei pati ziuri kur nukrist pasnaust?? Jegu nebelieka niekam.
Miegui aprengdavau silciau,budavo risdavau kaldra prie lovytes krastu doh.gif lotuliukas.gif .
Jei pervargdavo - atsirasdavo antras kvepavimas . Darzelio laikais tas pats.Galvojau pavargs -miegos. Nu kur tau! Smirinedavo naktim po kambarius.
Tai va,paaugo... bet vistiek eidamas miegot labai pyksta ir visada kovoja ,kad tik neit doh.gif .Bet pavargsta kur kas labiau nei mazesnis budamas. Dabar draugai ,laukai ir pan. Amziaus nerasysiu,kad neisblestu viltis lotuliukas.gif lotuliukas.gif .

Teks mamai pakentet 4u.gif 4u.gif .Siulyk mociutems,tevui dazniau. Jei neima,retkarciais per prievarta palik.Pailset tau reik taip pat .
Atsakyti
Sveiki. labai gerai žinau, ką tai reiškia. Mano vaikas nemiegojo naktimis iki 2m 5 mėn, pabusdavo kas pusvalandį, verkdavo, nežinojom ką daryti. O paskui iki 7 metų keldavosi po 1-2 kartus per naktį nei iš šio nei iš to. Kur tik nevežiau, dariau visus tyrimus, duodavau vaistelius - nepadėjo. Auginom taip: vieną naktį aš duoduosi su vaiku, kitą vyras, o savaitgalį paimdavo mociutė, kas mes neišeitumėm iš proto.Gėriau net vaistus nuo streso, nes buvo labai sunku. Naktis, kai vaikas išmiegodavo nepabudes galėjau suskaiciuoti ant pirštų. Daktarai tvirtino, kad vaikas labai jautrus ir visas emocijas patirtas dieną išgyvena naktį. Gal taip ir buvo.Dabar jam 10 metų, miega gerai. Geriau miegoti pradėjo nuo mokyklos. Linkiu visoms mamoms tikėti, tai praeis, tik labai sunku to sulaukti...
Atsakyti