QUOTE(AAI @ 2012 02 26, 20:48)
aguOna,labai grazi puokste.Ir traukiniukas mielas,laimingas iki ausu(israiska labai gera).Rasote,kad ir vienas ir kitas gaminti is geliu mases.
Dabar klausimas.Jusu geliu mase patalpinta 58 temos 36 puslapyje(nemoku cia ikelti,atsiprasau).Tai is jos ir geles ir traukiniukas?Ar traukiniukas is kitokios?Nes ten parasyta,kad mase tinka tik gelems.
Aciu uz paaiskinima is anksto.
taip,ta mase tinka tik gelem.Traukinuka dariau is modeliavimui skirtos cukrines mases.
Ja pasidarau taip: i pastilaza (apie 400gr gatavo pastilazo) ipilu nubraugta a.s CMC milteliu pamaisytu su baltu aliejumi,gerai isminkau ,leidziu pastoveti kokia pora valandu.Mase pasidaro labai elastinga,laiko forma,jei milteliu idesite daugiau,mase ilgiau pastovejusi pasidaro kieta,trukineja gabalais,bet ja reikia truputi pasildyti mikrobangei,ir tuomet ji issiminko,jei labai kieta ipilkite v. s aliejaus.
pastilaza darausi pagal Asseni duota recepta,didelis didelis jai aciu
tik as ji truputi pakeiciau pagal save (nes kai pirma kart dariau neturejau zelatinos milteliu)
darau taip: 4 lapeliai zelatinos ir 4tbsp(60ml) salto vandens
3tbsp(tai matavimo saukstai gliukoze sunki negaliu pasakyti kiek tai bus gr) skystos gliukozes
4tbsp aliejaus
1tbsp glicerino
1,5 a.s citrinos rugsteles
bunu pasiruosus apie 1kg cukraus pudros,bet lieka jos apie 100gr
mase nuostabi ,elastinga,netrupa,tortai pasidengia lygiai,ji netrukineja.
baigiant minkyti mase ja suvilgau aliejumi ir dedu i maiseli,kol pasiruosiu torta dengimui,bet likucius dedu i maiseli,sandariai uzdarau i dezute ir laikau saldyklyje .