Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl kūdikis verkia?

Daznai tenka girdeti is mamyciu: verkia Mazylis - dujos, reikia espumizano, arba nebeturiu pienelio, kosulys - reikia vaisteliu, geriau antibiotiku ir t.t. Bet ar mes is tikruju suprantame gamtos kalba, ar zinome kodel verkia musu Mazylis...
Manau, kad apie tai jau buvo kalbeta, bet tai tema, kuria reikia nagrineti nuolat, nes mamos is tikro nieko nezino apie vaikiukus ir ju pagrindinius poreikius ir refleksus.

Turiu du mazus vaikiukus, ir mokausi juos auginti ne pgl naujausias madas, bet labiau zvelgdama i musu tolimus giminaicius primatus. Ju vaikai neverkia, nesitustina ant mamos, nesiskundzia apetitu ir t.t. Kodel??? Gal mes blogesnes mamos??

Kiekviena is musu yra puiki mama savo Vaikiukui, tik mes nenorim isgirst gamtos. Bet tai labai paprasta!!! Vaikas verkia nuo pat pirmos dienos del keliu paciu pagrindiniu priezasciu (cia pacios svarbiausios, kitu net nenagrineju, jos dar aiskesnes, kaip, pvz., skausmas, saltis, karstis ir t.t.):

1. Verkia, kadangi NORI VALGYTI
mazam steriliam skrandukui bet koks kitas produktas, ne mamos pienelis, yra kaip nuodai. ir svarbiausia, ko negaliu suprasti, JEIGU PIENAS YRA pas mama, jo NEGALI nebuti ar NEUZTEKTI!!! visos svorio lenteles reikalingos ne mamoms, o farmacijos pramonei, nepasiduokim, Mamytes. kokie misiniai? (nekalbu apie isimtis, kuomet nera iseities) jeigu vaikas ne meskiukas, tai nereiskia, kad jis yra ne toks, svarbu, kad jus tikrai tvarkingai ji maitinat. maitinant krutimi, reikia zinoti svarbiausia taisykle: leisti vaikui pavalgyt is vienos kruties, kad jis pasiektu, ISCIULPTI TIKRA MAISTA, o ne vandenuka, o tas maistas slepiasi giliai, todel po miego, ir iki kito miego - viena krutis!!! joks pilvo skausmas nevargins Jusu Mazylio, jokiu espumizanu (kam?!).
2. Verkia, kadanfi nori PASITUSTINTI
Musu vaikai iki 3 men. moka suprasti savo poreikius geriau negu Jus galvojat. Jie prasosi pasitustinti, tik dar nezinau kas dar moketu tai suprasti (ieskau bendraminciu!!). Mano abu vaikai 1 m. ir 4 men. nenesiojo jokiu sauskelniu, ir prasesi ant puodo net nakti. As buvau atkakli mama (nenorejau buti blogesne uz bezdzione biggrin.gif ), todel "sodinau" abu Mazylius ant puodo nuo pirmu dieneliu. Tai super patirtis, kuomet tu gali suprasti savo vaika, kai atrandi tikra dialoga, nes pasitustinti jie tikrai megsta smile.gif man viskas buvo kaip aukstoji matematika, bet, manau, man pasiseke ja perprasti. tai gi vienas is svarbiausiu vaiko pareigu nuo pirmu dieneliu, argi Mamai nesvarbu suprasti savo vaiko?! o gal cia man galvele pasimaise (labai laukiu komentaru!).
3. Verkia, nes nori MIEGOTI
vaikui miegas yra svarbesnis, negu suaugusiam. tai reikia suprasti. vaikas, kuris neismiega savo reikiamos normos (o tokiu siuolaikiniame pasaulyje, kur visi skuba, lekia, netruksta) pasidaro irzlus. tenka girdeti, kad vaikas yra sunkaus charakterio... o gal cia mama kalta? gal vaikas tiesiog neissimiega? ir kaip jis gali isdykauti ir dziaugtis gyvenimu, kai nepatenkintas jo svarbus poreikis.

Sveikas, pavalges, issimiegojes, pasitustines Mazylis neverkia! Tokiam vaikui pilvo nepucia, jis gyvena pgl tikslu laikroduka, ir mums Mamytems reikia tik ismokti isivaziuoti i ta tiksejima.

Labai noreciau, kad "ka tik" Mamytes perskaitytu, o Mamytes su patikrtim pakomentuotu mano mintis. Aciu smile.gif
Atsakyti
va kaas idomiausia del tustinimosi,galvojau kad as cia issigalvoju,bet istikruju pastebejau ,kad nuo 1.5men galiu nuspeti kada mano mazyle nori daryti rimtesni reikala,ji pradeda visa spurdeti,kruteti,visai kitokie kuno judesiai ir skleisti tam tikrus garsus.
Atsakyti
as taip pat jauciu kada mazylis nori tustintis , bet bandau sodinti ant puoduko jis verkia ka tokiu atveju daryti ?? mums 8 men.
Atsakyti
Pilvuko pūtimas nuo miego ir valgymo nepriklauso, o verkimo priežasčių gali būti ir daugiau: skausmas, šlapias ir t.t.
Atsakyti
idomi informacija.
Tik neisivaizduoju, kiek mano vaikui reiktu ant puodo sedeti... buna, kad visa para nori tustintis, matosi, bet... ilgai ir nuobodziai doh.gif gydytojai neranda nieko itartino, deja, todel toliau kankinames verysad.gif

Ir tikrai, ne visi vaikai vienodi, ne visu problemos vienodos. Kuo daugiau vaiku uzaugini, tuo aiskiau matosi, kad visokiu bedeliu buna 4u.gif
Atsakyti
Tos 3 verkimo priezastys - taip, bet jos ne vieninteles... Pati auginau vaika, kuriam skaudedavo pilvuka. Taip, jis verkdavo, nes budavo daznai pervarges ir alkkanas, nes negaledavo nei valgyti normaliai nei miegoti..Budavo nusnusta 10 min ir klykia, vel uzmigdau, vel po 5 min klykia ir po kokio 3-4 karto jau net nebeatsimerkdamas klykia, matosi, akd luzineja ir staiga ima raiyts ir verkti... Verkdavo ir noredamas kaku, nes skaudedavo pilvuka... o kaku ant puoduko ismokom daryti nuo 7 men, nes jam ten tiesiog geriau iseidavo smile.gif Pampersu diena namuose nenaudojom nuo kokiu 9 men, nuo metuku naudojom lauke tik saltu metu laiku ar sveciuose kur nebuvo galima balu daryt smile.gif
o visiskai sauskelniu atsisakem tik 2,5 m. Dabar vaikas naktimis prasosi sisiu be problemu smile.gif Bet... tikrai turejom per visa laika daug slapiu kelniu...
Atsakyti
Vaikai verkia dėl įvairių priežasčių. Jis gali būti alkanas, gali būti pavargęs, gali jaustis apleistasir jausti nuobodulį, jam gali būti karšta arba šalta, gali dėl dantukų dygimo, jausdamas skausmą ir pan. Tačiau gali būti, kad jo verkimas nėra susijęs su jokiais negatyvais. Tiesiog verkimas gali būti jo bendravimo išraiška, Stebint vaiką- tikrai motina pajėgi suprasti savo vaiko verkimo priežastį. Taigi, ne visad vaiko verkimas reiškia, kad jam kažkas negerai.
Bet jeigu verkia vaikas dėl negatyvių priežasčių galima surasti verkimo malšinimo būdus. Kai kurie tėvai pasidomi kitų tėvų, klausia jų patirties ar patys išranda būdus, kurie nuramina jų vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 30 gruodžio 2013 - 07:18