Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*70

Perskaičiau "Jūros katedra" Pasijutau kaip vaikystėj su nuotykių romanu.Nors ne visos siužeto linijos stiprios ir išbaigtos,bet galiu pasakyti,kad patiko.Net autobusu važiuodama skaičiau,o taip jau seniai bebuvo.
Šiandien pradėjau Frederiko Forsaito "Afganą"
Atsakyti
Užsisakiau šiandien skaityklę thumbup.gif kitą savaitę jau turėčiau laikyti rankose thumbup.gif
Atsakyti
Na didžiausi sveikinimai su geru pirkiniu. Labai domina toks daiktas. Lauksime pristatymo ir įspūdžių gyvai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės, knygų mylėtojos 4u.gif

Labai įdomu būtų sužinoti, ar yra čia šiauliečių? Ar darote kokius susiėjimus ir pan?
Labai mėgstu skaityti, negaliu gyventi be knygos smile.gif Baigus skaityti naujai nusipirktą knygą James Hilton "Dingęs horizontas", pagalvojau kaip būtų faina su kitu žmogumi aptarti jos turinį, patirtą įspūdį ir pan... Nesinori vien savyje laikyti naujai gautų emocijų, norėtųsi jomis apsikeisti su kitu skaitytoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2012 05 27, 17:59)
P. Giordano "Pirminių skaičių vienatvė"

user posted image

"Pirminiai skaičiai dalijasi tik iš vieno ir iš savęs. (...) Tai nepatiklūs ir vieniši skaičiai, todėl Matijai jie atrodė nuostabūs."
Gera knyga yra ta, kuri sudomina ne tik siužetu ar veikėjais, bet paveikia skaitytoją emociškai. Užvertus paskutinį puslapį man norėjosi tiesiog kaukti, visa esybe jaučiau tą gerklėj užstrigusią vienatvę ir sunkumą širdy. Iki šiol, kai išgirstu žodį - vienatvė - prisimenu šią knygą. Ir nemanau, jog kada pamiršiu. Drąsiai ją dedu į "mėgstamiausios" knygų lentyną.

Labai įdomu buvo skaityti atsiliepimą apie šią knygą. Pasirodo ne man vienai ji sukėlė tokias emocijas. Knyga man pasirodė kitoniška. Daugumą, kurias skaičiau apie jaunimą, buvo siejama tik su narkotikais ir panašiomis amžiaus baisybėmis. Ši knyga paliečia kitus savidistrukcijos būdus. Vienatvė šiais laikais labai aktuali tema, tą matau bent tarp savo draugų, pažįstamų. Žinoma, jie nenaudoja tokių kardinalių savęs baudimo būdų, bet...kiekvienam savi būdai. Tiesą sakant, aš šią knygą "suvalgiau" neįtikėtinai greitai. O baigusi skaityti, iškart įsimečiau į mėgstamiausių knygų sąrašą. Kada nors vėl norėčiau perskaityti.

Ką gi, skaitau ir aš intensyviai. Nesenai perskaičiau Jean-Christophe Grange - Miserere
Nežinau ar dėl to, kad pradėjau nuo tikrai stiprių detektyvų kaip S. Beckett - Mirties chemija ar J. Katzenbach - Ne tas žmogus ir pan. Miserere man pasirodė vietomis nuobodi dėl virtinės žiaurių istorijos faktų. Gal todėl, kad istorija manęs nežavėjo nuo mokyklos laikų. Tiksliau sakant, patiko ir patinka tik tų šalių, kurių tradicijos yra keistos ir tuo įdomios: tai senovės Roma, Graikija, Kinija, musulmonų šalys ir t.t.
Šioje knygoje du tyrėjai: rusas, kovojantis su priklausomybe narkotikams ir armėnas, turintis psichologinių ligų, kiekvienas su savo gyvenimo istorija. Itin sukrėtė aukų žudymo būdai, kūnų išniekinimas. Šalia to buvo sudėtinga skaityti apie tai, kaip naciai ir čiliečiai kankindavo žmones (šiek tiek istorijos). Pats detektyvas gan kraupus, o čia dar istorija, kuri neleidžia atsikvėpti nuo pykinančio žiaurumo. Nors tokiais momentais knygą padėdavau į šalį, pats detektyvas tikrai geras. Gal truputį ištemptas, bet labai skiriasi nuo mano skaitytų. Tas kitoniškumas ir žavi. Detektyvas, apgaubtas paslapties. Kai iškyla į paviršių nenugalimos sektos pėdsakai, kurioje įtraukti vaikai, man iškart knyga pagyvėja. Pabaigoje sutelktas visas veiksmas ir, žinoma, atomazga. Daug nerašysiu, nes detektyvas įdomus, kai kuo mažiau apie jo detales žinai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 30 gegužės 2012 - 09:48
Sveikos 4u.gif ateinu dažnai pas jus paskaitinėti.Ateinu su knyga
user posted image

Nuostabi.Taip patiko,dabar kažkokia tuštuma palikus...kad baigiau skaityti. Tai romantiška ir jausminga istorija apie uždraustą meilę ir atlaidumą.

„Dievo žemė, kur saulė didelė kaip apelsinas, o padangė tokia plati, it paties rojaus atvaizdas“ - tai Argentina.

Labai labai patiko. 4u.gif Nemoku rašyti recenzijų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 05 21, 14:27)
Ar skaitei apie tėvo ir dukters santykius Selmos Lagerliof "Portugalijos karalius"?Jei ne ,paskaityk,labai gera knyga,dar lig šiol prisimenu.



Ačiū, eliss, būtinai pasidomėsiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2012 05 27, 17:19)
J. Barnes "Flobero papūga"


Va kažkaip ir nenoriu tos knygos skaityti. Po to atsiliepimo - dar labiau.
Užtat su kokiu malonumu perskaičiau Romualdo Granausko „Trys vienatvės“. Na aš vėl patriotiškai pavarysiu - bet apie savą rašytoją, jo paties atsiminimai. Labai rekomenduoju. Labai gera.
Šalin papūgas, čiupkit Granauską... (juokauju aš čia, jei ką...).

QUOTE(Dorifore @ 2012 05 27, 17:59)
P. Giordano "Pirminių skaičių vienatvė"


O man toje knygoje vienatvė nebuvo stingdanti. Ta vienatvė buvo ten tokia kitokia. Negąsdinanti. Tiesiog apie žmones, kurie yra kitokie. Apie kitokią meilę. Suprasti ir priimti kitokius - čia pats didžiausias knygos „smūgis“.
O jos prie pačių mėgstamiausių ir įsimintiniausių tai nestatyčiau.. Nors gal ir nebloga...

Tiesa, kaip manot, merginai kokių 12 metų ją jau būtų įdomų skaityti, ar dar nesupras?


QUOTE(mamyte_romantike @ 2012 05 30, 08:48)
Sveikutės, knygų mylėtojos 4u.gif

Labai įdomu būtų sužinoti, ar yra čia šiauliečių? Ar darote kokius susiėjimus ir pan?


Yra tai yra.
Bet visos viltys apie susiėjimus seniai pamirštos.
Kartais atsiranda koks nors šiaulietis knygų mylėtojas ir dingsta.
Toks įspūdis, kad tame mieste niekas knygų neskaito...
Tai ir bendraujam virtualiai.

Tiesa, minėta knyga sudomino, reikės pasidomėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2012 05 30, 20:15)
Tiesa, kaip manot, merginai kokių 12 metų ją jau būtų įdomų skaityti, ar dar nesupras?
Paauglystėj perskaičiau R.Rolaną;Ž.Ž.Ruso ir begalę kitų ir nesuprantu,ką aš tada supratau...? g.gif
Tad tegul skaito-nepatiks,atidės kitiems metams.Aš ne už ankstyvą skaitymą,aš prieš sudisnėjintą,sukramtytą,supaprastintą turinį,kuris migdo smegenis,nors turėtų lavinti fantaziją.
O "Afganas" man net labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte_romantike @ 2012 05 30, 09:48)
Sveikutės, knygų mylėtojos 4u.gif

Labai įdomu būtų sužinoti, ar yra čia šiauliečių? Ar darote kokius susiėjimus ir pan?
Labai mėgstu skaityti, negaliu gyventi be knygos smile.gif Baigus skaityti naujai nusipirktą knygą James Hilton "Dingęs horizontas", pagalvojau kaip būtų faina su kitu žmogumi aptarti jos turinį, patirtą įspūdį ir pan... Nesinori vien savyje laikyti naujai gautų emocijų, norėtųsi jomis apsikeisti su kitu skaitytoju smile.gif


Sveika,
aš ir iš šiaulių. Skaitau knygas, gal tik ne tokiais dideliais tempais smile.gif Manau, kad šiauliečiai neturi savo būrelio. Na nebent jos SM nesilanko 4u.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos knygų mylėtojos, jungiuosi ir aš į jūsų būrį. Į knygų pasaulį grįžau daug maž prieš pusmetį, kai pažiūrėjus holivudinę Grafo Montekristo ekranizaciją, prisijuokę iš šiuolaikinių efektų, ėmėme ir parsisiunteme daugmaž 1970 m. anglų pastatymą. Ir ką jūs manot, visai kitokia pabaiga g.gif Taigi, sekantį savaitglį jau iš tėvų parsigabenau visus tris tomus smile.gif Vėliau dar žiūrėjom ir prancūzų versiją. Tik rusiškosios neradom.
Tai va, vis dėlto tai ne Montekristo sūnus lotuliukas.gif

Toliau sekė Colleen McCullough "Erškėčių paukščiai". Taip pat iš tėvų sukauptos bibliotekos. Kažkodėl visą laiką galvojau, kad ten bus daug erotikos, sekso scenų. Pasirodo neklydau smile.gif Knygos ekranizacija daug kuklesnė smile.gif Buvo smagu skaityti, labai patiko.

Arthur Golden "Geišos išpažintis". Pradžioje buvo nusistatymas nepasiduoti masinei psichozei ir iš principo nežiūrėti filmo, bei neskaityti knygos. Bet laikas bėgo ir ne kartą buvau parsinešusi iš bibliotekos, bet taip ir nepradėdavau skaityti. Šį sykį knyga į geišų gyvenimą įtraukė nuo pirmo puslapio. thumbup.gif

K. Sabaliauskaitė "Silva Rerum". Šį sykį kaip tik pasidaviau masinei psichozei ir nusprendžiau pasižiūrėti, kuo gi ši knyga taip visus (bent jau dauguma) pakerėjo... Kai ją baigiau, pora dienų negalėjau pradėti kitos knygos doh.gif Visos mintys sukosi apie ją, apie naudotus simbolius ir tai, kaip per visą knygą veikėjus lydėjo susidūrimas su mirtimi vaikystėje. Ir dar daug visokių minčių kilo, net iš mokyklos laikų likusios literatūros istorijos nuotrupos (su baroko simboliais doh.gif )

Prieš ir po "Silva Rerum" buvo Ieva Simonaitytė "Aukštųjų Šimonių likimas" ir "Vilius Karalius". Vakar baigiau ir "Pikčiurnienę". Visos knygos tikrai patiko. O kaip ji gamtą aprašo bigsmile.gif kaip pasakoja žmonių likimus. thumbup.gif Iš tiesų, mano supratimas apie Mažąją Lietuvą buvo visai kitoks. Gyvenu Klaipėdoj apie savo kraštą tiek mažai težinau. Todėl artimiausiuose planuose ir kitos Simonaitytės knygos, bei istorinė literatūra apie Klaipėdos kraštą.

Beje, jei mokyklą baigėt labai seniai, rekomenduoju grįžti prie mokyklinės literatūros. Pati tai patyriau skaitydama "Aukštųjų Šimonių likimą". Skaitosi visai kitaip.
Man gyvenimo neužteks, kiek knygų noriu perskaityti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristute97: 31 gegužės 2012 - 22:01
QUOTE(Kristute97 @ 2012 05 31, 23:00)
Prieš ir po "Silva Rerum" buvo Ieva Simonaitytė "Aukštųjų Šimonių likimas" ir "Vilius Karalius". Vakar baigiau ir "Pikčiurnienę". Visos knygos tikrai patiko. O kaip ji gamtą aprašo  bigsmile.gif kaip pasakoja žmonių likimus.  thumbup.gif  Iš tiesų, mano supratimas apie Mažąją Lietuvą buvo visai kitoks. Gyvenu Klaipėdoj apie savo kraštą tiek mažai težinau. Todėl artimiausiuose planuose ir kitos Simonaitytės knygos, bei istorinė literatūra apie Klaipėdos kraštą.

drinks_cheers.gif dėl šito pritariu. Aš pati mintyse tokią iniciatyvą vadinu- metų nostalgija biggrin.gif tiesiog skaitau knygas, skaitytas mokykloje, paauglystėje. Praėjusiais metais skaičiau Avyžiaus Sodybų tuštėjimo metas, šiemet iš tos ,,operos" perskaičiau Hans Fallada Anuomet mūsų namuose. Ir dar planuoju pasinerti į Altorių šešėly wub.gif esu ją skaičius 3 kartus, bet man ji labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristute97 @ 2012 05 31, 22:00)
  Ieva Simonaitytė "Aukštųjų Šimonių likimas" ir "Vilius Karalius".
Man gyvenimo neužteks, kiek knygų noriu perskaityti  rolleyes.gif
Labai daug norėjau parašyti apie tavo paminėtas knygas,bet pusę ekrano užima baisiau už gatvinę išsišiepus Ščiogoliovaitė...Ar gali turintis talentą žmogus vardan pinigų šieptis tuščiom akim?
Net f5 nenugesina
http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 31 gegužės 2012 - 22:45