Įkraunama...
Įkraunama...

Dėstytojų atlyginimai

Sveiki,

Norėčiau kada nors studijuoti doktorantūrą, tačiau mane gąsdina tai, kad atlyginimai gali pasirodyti perdaug maži, kad būtų galima kurti šeimą bei užtektų normaliam gyvenimui. Taigi būčiau labai dėkingas jei tie, kas dirba dėstytoju (lektoriumi, docentu, profesorium, t. t.) pasidalintų savo algos dydžiu. Jei nenorite tiksliai, tai bent jau apytiksliai (nors tiksliai nežinau kodėl nenorėtumėte, nes rašote anonimiškai). Beje, dar būtų labai gerai jei parašytumėte ar esate docentas/lektorius/profesorius/t. t. bei kokioje srityje jūs dėstote (humanitariniai/socialiniai/t. t. mokslai; ekonomika/sociologija/t. t.).


Laukiu atsakymų. Dėkui iš anksto. Viliuosi tai man padės apsispręst.
Atsakyti
Asistento alga ant popieriaus 1300
Su laipsniu dideja iki 2000 kazkur.
Cia humanitare destytoja pasakojo.
Informacija tikrai patikima wink.gif

Aisku viskas priklauso nuo valandu, vedamu kursu, rasomu straipsniu ir visu kitu dalyku.

Pazistama destytoja dirbanti per 3 istaigas i menesi apie 5000 turi smile.gif cia jau ekonomike
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo happysmile: 04 kovo 2012 - 16:03
Priėmiau pasiūlymą kitąmet pradėti dirbti viename universitete socialinių mokslų srityje, asistente, kaip ir minėjo happysmile atlyginimas apie 1300-1500 Lt, plius priedai už mokslinę veiklą, jeigu ji yra vykdoma, vėliau siūlo pereiti prie lektoriaus be dr. laipsnio vardo, atlyginimas apie 1700-2000 Lt. Pagrindinis privalumas dėl kurio aš priėmiau šį pasiūlymą - doktorantūros studijas finansuos universitetas, tad didelės sumos už šias studijas man nereikės mokėti iš asmeninių lėšų, be to, mokslinė veikla jau pasidarė mano hobis, tad be jos aš tiesiog negaliu gyventi.
Be šio darbo tikrai dirbsiu papildomą darbą, kurį suderinsiu su dėstymu, nes iš jo pragyventi šeimai ir patenkinti visus poreikius yra labai sudėtinga, tačiau vertinu perspektyvą po doktorantūros studijų, nes tada atlyginimas kils ir sieks maždaug 2500-3000 Lt plius priedai už mokslinę veiklą.
Atsakyti
O šie skaičiai yra "į rankas" ar "ant popieriaus"?
Atsakyti
QUOTE(Andriuxa @ 2012 03 04, 21:32)
O šie skaičiai yra "į rankas" ar "ant popieriaus"?


Aš pateikiau skaičius "į rankas".
Atsakyti
Gal dar kas nors galėtų pasidalinti informacija?
Atsakyti
Dėl dėstytojo, atlygynimo nežinau, bet jaunesniojo mokslinio bendradarbio dirbančio 0.5 etato universitete alga yra rankas yra virš 600 lt.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus. smile.gif

Gal dar kas nors pasidalintumėt informacija?
Atsakyti
Sveiki, dar kartą aš keletą metų dirbau jaunesniaja mokslo darbuotoja, tai į mėnesį gaudavau apie 640 lt. Darbo nebuvo daug, norėjau studiuot doktorantūroje, bet jei ateityje nebedirbsiu universitete, tai ir mokytis joje nėra prassmės. Jaunesniaja mokslo darbuotoja pradėjau dirbti 26 m. Gerai tik kad universitetas finansuodavo vykimą į konferenciją, o kelionės išlaidas reikėjo pačiai užsimokėt.
Atsakyti