Kontaktinių lęšių temoje daugiausiai kalbama apie minkštus kontaktinius lęšius ir kieti visai neminimi.
Ar yra nešiojančių kietuosius orui pralaidžius kontaktinius lęšius (angliškai rigid gas permeable arba RGP) , kur galima įsigyti, kodėl juos pasirinkote? Ar tikrai jie stabdo trumparegystę ir koreguoja astigmatizmą? Per kiek laiko pripratote?
Man buvo pasiūlyta tokia galimybė ir neapsisprendžiu tarp įprastų minkštų ir RGP.
man ir butu idomu suzinoti apie siuos lesius daugiau

Na man jau visas mėnesis kaip taiko šiuos lęšius, žiūri stiprumą ir išmatavimus. Kas savaitę gaunu vis kitą porą, bet jau tikiuosi, kad greitu laiku galės užsakyti galutinį variantą.
Pirma savaitė buvo labai sunki, atrodo, kad akyse pilna smėlio. Paskui vis lengviau. Po keturių savaičių beveik galima ir pamiršti, kad su lęšiais, bet kažkiek vis dar jaučiasi, kiek daugiau nei minkštieji.
Priežiūra jų kiek sudėtingesnė, reikia skalauti, plauti. Tiek iš mano pusės
Pirma savaitė buvo labai sunki, atrodo, kad akyse pilna smėlio. Paskui vis lengviau. Po keturių savaičių beveik galima ir pamiršti, kad su lęšiais, bet kažkiek vis dar jaučiasi, kiek daugiau nei minkštieji.
Priežiūra jų kiek sudėtingesnė, reikia skalauti, plauti. Tiek iš mano pusės

QUOTE(<LaPeLis> @ 2012 08 30, 09:45)
sveiki, aš ir radau kad tokie lešiai yra, man su paprastais labai džiūna akys, o kaip su šitais?
rašyta, kad mažiau sausėja ir kad ilgą laiką galima nešiot..
kokia kaina gal kuri atskleis?

Man ne Lietuvoj gaunasi 850litu uz viena lesi, su pritaikymu. Daug...