Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrelio taisyklės

Sveiki,

Nuo šiol aš prižiūrėsiu tvarką šiame skyrelyje smile.gif
Stebėsiu, ar neteršiate temų skelbimais, komerciniais pasiūlymais/reklama, nereikalingais komentarais, šlamštlaiškiais ir pan.

Todėl visų be išimties labai prašau laikytis šių taisyklių:


 i 

1. Prieš kurdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. Taip išvengsime daugybės vienodų temų ir sukaupsime vienoje vietoje daugiau patirties bei patarimų. Besidubliuojančios temos bus prijungtos prie jau esančių be įspėjimo, o temos/žinutės, neatitinkančios subforumo tematikos, - ištrintos.

2. Temų pavadinimus rašykite:
- tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž);
- pavadinimą pradėkite didžiąja raide, toliau – mažosiomis;
- trumpai ir aiškiai suformuluokite temos pavadinimą;
- nerašykite jokių papildomų simbolių, išskyrus klaustukus ar šauktukus.

3. Nerašykite žinučių vien tik didžiosiomis raidėmis - Forume tai prilyginama šaukimui!

4. Šiame skyrelyje dalyjamės naudinga informacija, patarimais, todėl čia yra draudžiamos temos/žinutės, kuriose klesti produktų/paslaugų reklamavimas, platinimas, komerciniai pasiūlymai - tokio pobūdžio temos/žinutės bus ištrintos be įspėjimo. Forume draudžiamos bet kokios komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio žinutės ir nario logo/avatare/varde/paraše.

5. Taupykite Forumo erdvę:
- atsakydami į kitų komentarus, trumpinkit citatas, kad jos neužimtų didžiosios dalies Jūsų žinutės (paprastai juk atsiliepiama į vieną ar kitą mintį, todėl nėra prasmės cituot visos "paklodės" - ištrinkit nereikalingą dalį ir palikit tik tą, kurią norite pakomentuot);
- cituodami žinutę, necituokit nuotraukų, kad Forumas būtų neapkrautas;
- jei atsakot į prieš tai buvusią žinutę, atsakymą rašykit nenaudodami citatos.

6. Nešiukšlinkit ir netalpinkit brukalų, šlamštlaiškių (SPAM‘o - Stupid Pointless Annoying Material/Message ):
- nerašykit temos neatitinkančių žinučių (OT - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos/temos);
- nerašykit žinučių, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis ar vienu žodžiu.

7. Nekreipkit dėmesio į provokatorius, neerzinkite jų ir neatsakykit tuo pačiu, net jeigu manote, kad Jus įžeidė – dėmesio stoka savaime slopina audringą diskusiją. Nevartokite šiurkščių, necenzūrinių pasakymų, įžeidimų. Net jei buvo ginčytasi ir Jūs buvote teisūs, už tokį elgesį Jūs būsite įspėti.

8. Turėtumėt suprasti tokios bendravimo formos, kaip Forumas, specifiką. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o ne keletą dienų. Todėl Forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios, vertingos ne keletą minučių (ypač atskiriems nariams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu ir naudinga skaityti visiems lankytojams ir po daugelio mėnesių/metų nuo jų parašymo. Naudoti Forumą kitokiais tikslais yra draudžiama.  


 ! 

Forumo nariams, pažeidusiems Taisykles, gali būti taikomos tokios nuobaudos: skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.



Visų Jūsų pastabų, pasiūlymų, nusiskundimų, kritikos ir pan. laukiu temoje Pastabos ir Pasiūlymai.

Bendrąsias Supermama forumo taisykles galite rasti čia.

Tikiuosi, kad bendromis jėgomis pavyks šiame skyrelyje palaikyti tvarką ir švarą 4u.gif

Pagarbiai
Moderatorė Fedes
Atsakyti

 ! 
Forume draudžiama pirkti/parduoti/platinti/dovanoti/mainyti receptinius ar nereceptinius vaistus, kontraceptikus, vitaminus ar kitus maisto papildus, vaikiškus mišinėlius, maisto produktus, ir pan.  



 i 
Asmeniniams skelbimams skirta viena bendra tema, kurioje galite mainyti/atiduoti/dovanoti/parduoti savo vaikams nebereikalingas priemones: ortopedinę techniką, spec. batukus, inhaliatorius, inhaliacines tarpines, priemones atopiniam dermatitui ir kt.:

Skelbimų tema: medicininės priemonės




 i 
1. Nuo 2009-07-01 medicininės paskirties produktų  grupė buvo panaikinta atitinkamomis Farmacijos įstatymo pataisomis. Liko tik sąvoka 'vaistiniai preparatai' - prekybą jais reglamentuoja būtent Farmacijos įstatymas.

2. Maisto papildai - visų pirma, reikia įsidėmėti, nors mes juos galime rasti vaistinėje, bet tai yra maisto produktas, tad ir prekybą jais reglamentuoja Maisto įstatymas.
Visi (ne tik juridiniai, bet ir pavieniai fiziniai asmenys) parduodantys maisto papildus turi turėti Maisto tvarkymo pažymėjimą. Vaistinės, beje, irgi turi turėti, nepaisant to, kad jos turi licencijas prekiauti vaistais.
Tad visi teisės aktai, reglamentuojantys maisto papildų sritį, tinka forumo temoms, kuriose norima papildais/vitaminais mainytis, parduoti, dovanoti.

3. Dar yra ir specialios medicininės paskirties maisto produktai - tai yra visi enteriniai mišiniai ir pan., kurie pakeičia įprastą mitybą. Praktiškai - mišinukai kūdikiams, diabetikams, žmonėms, kurie maitinami per zondą ir pan.
Dėl prekybos forume – žr. 2 punktą.

4. Visi diagnostiniai testai (ligų, narkotikų, nėštumo, ovuliacijos), kontaktiniai lęšiai, akiniai, ramentai ir daugelis kitų - tai dar viena,  atskira produktų kategorija (nei vaistai, nei maisto papildai) - tai yra medicinos prietaisai.
Medicinos prietaisai turi savo reglamentavimą, tačiau prekyba jais nėra ribojama.
Atsakyti