Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl vartotojų anketų vagysčių ir sukčiavimų atvejų


 ! 
Pastarosiomis dienomis padažnėjo forumo vartotojų anketų pasisavinimo (vagystės) atvejų. Nusavintose anketose pakeičiami slaptažodžiai ir jos naudojamos sukčiavimo tikslais – siūloma tarpininkauti perkant iš užsienio parduotuvių.

Aferistai naudoja tokias veikimo schemas:
1. Iš vieno nusisavinto vartotojo vardo (nick`o) pasiūlo tarpininkauti perkant iš užsienio parduotuvių, tada parašo žinutę iš kito nusavinto vartotojo vardo (nick`o), kurioje giria tą tarpininką, teigia, kad ne kartą jau užsakinėjo ir viskas buvo gerai, greitai gavo prekes ir pan.
2. Parašo nariams asmeninę žinutę, kurioje siūlo prisijungti prie renkamo užsakymo ir prašo užsakymus atsiųsti į šį el. pašto adresą - naudojamas@inbox.lt (gali būti bet koks kitas, todėl būkite budrūs).
3. Siunčia forumo nariams el.laiškus/ asmenines žinutes, kuriuose prašo patvirtinti forumo nario tapatybę, nurodant vardą, pavardę, prisijungimo supermama.lt forume vardą (nick`ą) ir prisijungimo slaptažodį.  Niekada neatsakyti į tokius laiškus ir jokiu būdu niekam neduokite nei savo prisijungimo duomenų, nei savo asmeninių duomenų.

Niekada nepervedinėkite pinigų, prieš tai nepatikrinę gavėjo sąskaitos numerio internete.

Gavę asmeninę žinutę apie siūlymą užsakyti ar pirkti prekes iš užsienio internetinių parduotuvių nedelsdami persiųskite ją moderatoriams (geriau keliems iš karto) ir administratoriams.

Prašome visų atkreipti dėmesį  – pasikeiskite lengvai atspėjamus prisijungimo forume slaptažodžius ir neužsakinėkite prekių iš užsienio internetinių parduotuvių per nežinomus narius, visus pirkimus vykdykite tik per legalias forumo tarpininkes arba patys.
Primename, kad saugus slaptažodis – tai slaptažodis, kurį sudaro ne mažiau kaip 6 simboliai ir yra naudojamos ne tik raidės, bet ir skaičiai.

Supermama.lt forumo administracija ir moderatoriai niekada neprašo Jūsų prisijungimo vardo ir slaptažodžio, juo labiau Jūsų vardo ir pavardės bei kitų asmeninių duomenų. Būkite itin budrūs ir niekam neduokite nei savo prisijungimo forume duomenų, nei asmeninių duomenų.

Supermama.lt forumo administracija forumo vartotojams siunčia el. laiškus tik iš šių el. adresų: forumas@supermama.lt , info@supermama.lt . Mes nenaudojame jokių @inbox.lt, @mail.ru, @gmail.com, @yahoo.com ir kitokių el.pašto paskyrų. Jeigu gaunate el.laiškus forumo vardu ne iš el. adresų - forumas@supermama.lt , info@supermama.lt – labai prašome apie tokius laiškus informuoti supermama.lt forumo administratorius arba moderatorius.

Kilus klausimams, rašykite el. adresu – forumas@supermama.lt

Pagarbiai
supermama.lt forumo administracija
Atsakyti

 ! 
Vėl padažnėjo forumo vartotojų anketų nusavinimo atvejų, kai nusavintos anketos yra naudojamos sukčiavimo tikslais, siūlant jungtis prie renkamų užsakymų iš užsienio internetinių parduotuvių.



 i 
Forumo administracija primena, kad prieš pervesdami pinigus už  padarytą užsakymą į nurodytą sąskaitą, BŪTINAI ją patikrinkite google.lt tinklapyje arba ČIA.

Prašome visų atkreipti dėmesį – pasikeiskite lengvai atspėjamus prisijungimo forume slaptažodžius ir neužsakinėkite prekių iš užsienio internetinių parduotuvių per nežinomus narius, visus pirkimus vykdykite tik per legalias forumo tarpininkes arba patys. Primename, kad saugus slaptažodis – tai slaptažodis, kurį sudaro ne mažiau kaip 6 simboliai ir yra naudojamos ne tik raidės, bet ir skaičiai.

Apie visus įtartinus pasiūlymus jungtis prie renkamo užsakymo, prašome pranešti moderatorėms (geriau kelioms iš karto) arba administratorėms, taip pat galite rašyti el. pašto adresais forumas@supermama.lt arba vaida@supermama.lt

Tik Jūsų budrumo dėka galime operatyviai imtis priemonių prieš internetinius sukčius!

Pagarbiai
supermama.lt forumo administracija
Atsakyti