Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip lavinami vaikai?

smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Idomu ar kitų vaikai užimami ir kaip užimami lopšelinėse grupėse ?
Nuo kada savo darbelius atneša mamai ? Juk nebutinai turi buti nupieštas medis, ar padarytas koks žaisliukas....gali buti tiesiog keverzonė ant balto popieriaus..

O gal mokomi kokiu lengvų daineliu ir pan.

Nes maniškė kol kas nei prakalbo, nei dainuoja, nei niunioja, gal per daug noriu iš 1,5 metų vaiko, kuri jau 3 menesi su didžiuliu džiaugsmu lanko darželi smile.gif
Atsakyti
Darželis stebuklų nedaro, manau, kad tikrai per daug nori, kad po 3 mėnesių lankymo 1,5m. dukrytė daineles dainuotų. smile.gif Tačiau juk gali pasiklausti auklėtojos, ką vaikai veikia, kokių pasakų, eilėraštukų, dainelių klausosi/mokosi, ką tyrinėja, bando pažinti, ką piešia ar lipdo... O gal kažkur skelbimų lentose tokia informacija kabo, kaip kad maniškio grupėje?

Mūsų lopšelinukų darbelius (šiuo metu daugiausia lipdiniai iš plastelino ir spalvintos popierinės figūrėlės) matau rūbinėje nuolat keičiamoje parodėlėje, daineles ir eilėraštukus pats sūnelis pakeliui iš darželio atkartoja (bet jis gerokai vyresnis už Taviškę ir kalbėjo jau prieš pradėdamas lankyti lopšelį), vaikui girdėtas pasakas atpažįstu jas sekdama (iš vaiko reakcijos), o kartais ir darželio dainelę išduoda prie jos teksto priderinti judesiukai, kurių aš net pati nežinojau. Mano lopšelinukas su draugais net rytinę mankštą grupėje daro prieš pusryčius. Tą pačią lopšelio grupę lankė ir vyresnėliai kažkada - tai jie ir batų raištelius varstyti mokėsi, ir sagas užsisegti, ir apsirengti, ir rankas teisingai nusiplauti, ir švariai pavalgyti. Manau, kad šie įgūdžiai lopšelinukui netgi svarbesni už daineles ar piešinius.
Atsakyti
Mūsų darželį tai darbelius iškabina rūbinej, gali pasižiurėti tėveliai.
Atsakyti
visų metų darbelius, kai sūnus lankė lopšelį, man atidavė metu gale- vasara, bet ir kiekvieną kartą taip pat iškabindavo rūbinėje stendose.o šiais metais ,kai jau lanko darželį, tai irgi visa laiką matau, kad yra iškabinti vaikų darbeliai.o dainuoti ir eilėraščius sakyti tokius trumpus jau moka dabar gerai,o lopšelio grupėje išmoko gerai šnekėti.
Atsakyti
Įdomu būtų paskaityti kuo užsiima jūsų vaikučiai darželyje, kokius įdomesnius darbelius daro, kokias įdomesnes medžiagas darbeliams ir kūrybinei veiklai naudoja. Į ką labiausiai kreipiamas dėmesys ugdant jūsų vaikučius:
Atsakyti
QUOTE(edvina @ 2010 01 27, 20:01)
Įdomu būtų paskaityti kuo užsiima jūsų vaikučiai darželyje, kokius įdomesnius darbelius daro, kokias įdomesnes medžiagas darbeliams ir kūrybinei veiklai naudoja. Į ką labiausiai kreipiamas dėmesys ugdant jūsų vaikučius:

Tai čia gal auklėtojos atsakyt gali, juk mamos nesėdi grupėje.

Daug ką daro: lipdo, piešia, daro aplikacijas. Kuo vyresni, tuo ir darbeliai rimtesni.
Šoka, dainuoja ir t.t.
Atsakyti
Sveikos mamytes ,
na tiesiog idomu man pasidare , ar jus irgi atskiriate savo vaikuciu piesinukus ?
nes as dazniausia skiriu savo sunaus piesinukus nuo kitu vaikuciu . nes pas mus atejus i grupe , rubineje yra toks stendas ir buna sukabinti vaikuciu piesiniai . tai pirma ziuriu kuris galetu buti , o poto pasitikrinu smile.gif koks vardas parasytas . tai dabar sunus is karto klausia kuris jo yra biggrin.gif , nes anksciau tai pirma parodydavo .tai jam labai buna idomu , is kur as zinau g.gif .
Atsakyti
Skiriu ir as kur sunaus ar dukros, nors sunus pradejo daug dailiau piest tai nezinau ar veliau tikrai skirsiu is kitu vaiku kurie taip pat graziai piesia smile.gif
Atsakyti
sunus dar megsta i viena piesini daug visko pripiesti biggrin.gif . ir saulyciu ir veliaveliu gali buti tame paciame piesinyje biggrin.gif . o zmogeliukai jo irgi idomus ax.gif buna nupiesti . tai is tokiu visokiu smulkmeneliu ir atskiriu smile.gif
Atsakyti
Manosios piešiniai ne ką skiriasi nuo kitų rolleyes.gif jie beveik nepiešia,o tik darbelius daro rolleyes.gif o darbeliai - visi beveik vienodi.ir dar kamantinėja - mamyte,spėk,kuris mano biggrin.gif neatspėju - susiraukia ir zyzia visą kelią,kad mama neatskiria jos "darbų" verysad.gif
Atsakyti
pas mus ant darbelių visada vaikų vardai užrašyti, tai atskirti problemos nėra biggrin.gif
Atsakyti