Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepas nuo Tuberkuliozės

Skiepų knygelėje yra įrašas, Kada reikia skiepyti nuo tuberkuliozės. Eilinį kartą reikėjo kai buvo 7m. Tai pirmoje klasėje. Vaikas jau baigė antrą, tačiau klasėje vaikų neskiepijo. Metais vyresnius vaikus skiepijo pirmoje. Kaip čia yra ar jau tokia vakcina nebepriklauso. Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Šiuo metu nuo tuberkuliozės skiepijami tik naujagimiai ir prieš mokyklą revakcinacija neatliekama.
Atsakyti
Noriu paklausti- musu mergytei 11 men, bet ja i nera BCŽ randelio, kokios proceduros reikalingos- kazkur teko skaityti, kad atliekama Mantu reakcija ir revakcinacija? Kokio amžiaus ti daroma?
Atsakyti
Šiuo metu nei Mantoux reakcija , nei pakartotinė vakcinacija neatliekami.
Atsakyti
Naujagimiui 2 savaitės. Ant petuko nėra, ir atrodo, anksčiau nebuvo visiškai jokios žymės turėjusios likti po skiepijimo nuo TBC. Gal randelis susiformuos vėliau? Tačiau kol kas nepastebėjau net menkiausio paraudimo. Gal ligoninėje pamiršo paskiepyti ?(akušerė labai išsiblaškiusi pasitaikė smile.gif )
Atsakyti
Randelis formuojasi pirmų metų bėgyje.
Atsakyti
Sveiki,

Musu dukrytei truputi daugiau nei 4 menesiai.. pastebejau, jog toje vietoje kur ligonineje dare skiepa i rankyte atsirado guzas ir jis pamelo. ar taip turetu buti po tiek laiko? kas cia darosi ir ka tureciau daryti?

Dekoju
Atsakyti
Tai normali reakcija į skiepą nuo tbc. Nieko daryti nereikia. Toje vietoje susiformuos randelis, įrodantis, kad imunitetas prieš tuberkuliozę tikrai yra.
Atsakyti
Mano 4 mėn. vaikeliui skiepo nuo tuberkuliozės vietoje užsidėjęs šašas, kuris po vonelės atmirksta, nusilupa ir vėl užsideda. Aplink šiek tiek paraudę. Ar tai nieko blogo ir iki kada turėtų užgyti?
Dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Randelis susiformuos iki vienerių metų.
Atsakyti
Sveiki, is gimdymo namu mus skubiai perveze i santariskes, zinoma be skiepu. Ligonine isleidziant liepe kreiptis i savo poliklinika, nes patys vieno vaiko neskiepija. Poliklinika liepia kreiptis i TUB dispanseri arba gimdymo namus, o sie abu atsisako paskiepyti. Pirmieji teigia jog isvis BCG neskiepija, o gimdymo namai juridiskai to negali padaryti, nes tai jau nebe naujagimis. taip iseina, kad niekas neskiepys, savo laika praleidom. nesuprantu... ka daryti tokiu atveju?
Atsakyti
Paskambinkite į Imunoprofilaktikos centrą- Kalvarijų gt. Ten turėtų pasakyti, kas gali paskiepyti.
Atsakyti