Įkraunama...
Įkraunama...

Kvarcinė lempa

Sveikos mamytės,

iškylo toks klausimas dėl kvarcinių lempų. Kokia gi ištikrųjų duoda naudą ar žalą? Pagooglinus, taip ir nesupratau kaip yra ištikrųjų..
Mamos žurnale radau vienintelį pediatrės komentarą, kaip ir mums visiems žinoma - ankščiau jos buvo naudojamos ir labai populiaros ligoninėse ir ne tik, jomis dezinfikuodavo patalpas ir t.t. Tačiau po atliktų tyrimų, paaiškėjo, kad jos antibakteriniu ar antivirusiniu poveikiu nepasižymi, ir geriau dažniau vedinti patalpas ir plauti rankas... Na taip sutinku pilnai, bet toliau ji teigia, kad dar ir dabar daugelyje Lietuvos ligoninių jos naudojamos patalpų dezinfekcijai ir infekcijos profilaktikai, tačiau kvarcuoti gyvenamųjų kambarių ji nepatartų.
Paskaičius rusiškus forumus susidarė įspūdis, kad jos daugiau kenkia nei "išvalo" tas patalpas nuo bakterijų.
Tai taip ir nesuprantų, jei jokio teigiamo poveikio nėra, tuomet kam jas naudoti, ir kam jas apskritai naudojo? O gal vis gi ir yra kažkas teigiamo?
Juk šiaip sau žmonės jų nenaudotų, o gi kokios jos buvo populiarios tais sovietiniais laikais.

Klausimas iškylo dėl to, kad gavome tokią lempą ir nežinau ka daryt lotuliukas.gif doh.gif

O gal yra naudojančių? cool.gif
Atsakyti
is tiesu,net santariskese,naujai irengtose operacinese yra naudojamos kvarco lempos,dezinfekcijai.as turiu namie.naudojau labai,kai buvo uzpuolusios nezinomos kilmes opos.chirurge ir sesele sake,kad labai gerai lempa.sake ir miegamaji kambari pakvarcuot,ale as to kvapo pakest negaliu,tai visko nekvarcavau.zala?na,visi zino,kad isdegint tinklaine gali,tad nevalia ziuret i degancia lempa.as visad nusistatydavau kur sviest turi ir uzsimerkus jau ijunkdavau ja... Jei butu daugiau zalos,nei naudos,tai naujai irengtose operacinese ju tikrai nieks nenaudotu.
Atsakyti
siais laikais yra ir kitu priemoniu, pvz. ozonatoriai.
Atsakyti
gal nauju ziniu kas turi?
Atsakyti
žinių neturiu, bet..mes ja naudojamės, vat dukrytė gripavo savaitgalį, tai kvarcavom visas patalpas paeiliui, passui iškart vėdinom...iš tikro niekas daugiau ir neapsirgo..
Atsakyti
Turiu nedidelę kvarco lempą, tačiau aš ją naudoju ne patalpoms dezinfekuoti, o pūslelinei gydyti. Kartą, kai buvo labai užpuolusi, man gydytoja rekomendavo, kad, kai pajauti, jog pūslelinė kimba, reikia prisidengus akis, veidą, ne ilgiau minutės prieš ją pasėdėti.
Regis, padėjo, kiek bandžiau, bet jau porą metų (tfu tfu tfu) nebepuola, tai guli kažkur ta lempa užkišta. smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes smile.gif Pas mus vaikai daznai sirgdavo. Vienas parsinesa koki virusa ir pasidalina su kitu. Tai draugai parekomendavo nusipirkti kvarcine lempa is www.rupinkissavimi.lt . Dabar si lempa mums labai padeda nuo virusu ir persalimu. Atliekam kvarcavimo proceduras ir profilaktiskai, nelaukiam kol susirgs. Ir patalpas kvarcuojame, tik po to reikia jas pravedinti. O kad nepazeisti akiu, tai akinukai komplekte specialus buvo smile.gif rekomenduoju tikrai smile.gif
Atsakyti
Apie žalą niekad nesu girdėjusi. Apie naudą - daug.
Gal kas žino konkrečios informacijos apie neigiamą poveikį?
Atsakyti
Sveiki. Ieškau kur išsinuomoti lempą Kaune. Gal kas galit saviškę išnuomot dienai?
Atsakyti