Įkraunama...
Įkraunama...

Prie dviračio tvirtinamos kėdutės

Sveikutės,
noriu nupirkt savo zuikiui kėdutę ant dviračio. Kokią patartumėt įsigyt, į ką atkreipt dėmesį prieš perkant g.gif ? Svarbu, kad būtų dedama ant bagažinės.
Atsakyti
Mes žiūrėjom, kad būtų pati kėdutė pakankamai aukšta, kad galvytė netabaluotų virš jos atkaltės. Ir, kad nebūtų labai stati sėdėjimo padėtis (kai kurias kėdeles apžiūrėjus, vizualiai atrodydavo, kad vaikutis sėdės tiesiog palinkęs į priekį). Labai ieškojom, kad būtų nors šiek tiek atlenkiama į gulstesnę padėtį, tačiau apvažiavom visus "taškus" Kaune ir neradom tokios (tiesa, tai buvo pavasarį, dar tik prasidedant dviračių sezonui). Tiek mano pastebėjimų.
Mūsų vaikis dabar tik išgirsta žodį "dviratis", tai nuo durų nesitraukia biggrin.gif Nors pirmą kartą kai prisegėm kėdėj, tai staugė kaip skerdžiamas, bet pavažiavo ir patiko... Sėkmės renkantis.
Atsakyti
smile.gif Labas,Byne,
Na,maniau,parašysiu apie mūsų patyrimą,bet gavai dabar gerų patarimų,pasiskaityk diskusiją nuorodose---išsamus aprašas.
Turim tokią visai paprastą,neamortizuojančią sėdynukę,tvirtinamą ant bagažinės.Keliaujame ne itin daug,tad jos mums užtenka.
Jei pirktume dabar(o ne turėtume kaip palikimą nuo pirmojo vaiko)atkreiptume dėmesį į:
saugos diržus---turi būti sistema panašiai kaip vežimo-per petukus ir juosmenį,aišku reguliuojamas ilgis;
sėdynukės nugaros aukštis--kad tiktų vaikui,o galvytė netabaluotų,o jei dar atsilenkia sėdynukė---iš viso idealu,nes tikrai,vaiką kaip mat užmigdo tas supavimas(tada vargas vargelis,nes baisu,kad nenulūžtų kaklas);
apsauga iš šoniukų ar platesnė nugarėlė irgi būtų privalumas;amortizacija svarbu,nes kam tą vaiką purtyti?
šalmas yra privalomas be jokių išlygų;
user posted image



Atsakyti
Jei ieskai Kaune, tai as pati pirkau pavasari ir ten maciau kedute su siek tiek atlenkiama nugarele. Ta parduotuve yra prie Girstucio, salia yra Dujiniu prietaisu ar kazkokia parduotuve, jos pav. lyg "2 ratai" ar kazkas panasaus. Ta parduotuvele nedidele, ji Chemijos pr.
Atsakyti
Vasara artėja. Norisi į gamta su dviračiais važiuoti, bet dar vienam keleiviui reikia surasti vietos mirksiukas.gif Gal kas zinote, kur galima įsigyti prie dviračio tvirtinamą kėdutę? O gal kas turite parduoti? Labai būčiau dėkinga biggrin.gif
Atsakyti
dviraciu parduotuvese, Senukuose buna berods--mes irgi planuojam toki daikta vasarai 4u.gif
Atsakyti
O gal kuri žinot, kokia kėdutė saugesnė - tvirtinama prie rėmo (vaiks prieky) ar ant bagažinės? 4u.gif
Atsakyti
Saugesne kokybiska kedute , o tvirtinimo padetis itakos neturi , cia skirtingai svorio kategorijai , priekyje maziukams , gale didesniems .
O kaip jums toks dalykas http://www.dveplusdve.cz/cts-kity.htm
geriausiai atrodo ant slidziu lotuliukas.gif
Mes tai tokia planuojam pardavinet tik nesugalvoju kainos user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renax: 12 balandžio 2006 - 08:33
Man irgi įdomu nuo kokio amžiaus tokios kėdutės tinka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2006 04 19, 09:33)
Beje, ar kas bandėte vežioti ant dviračio metų neturinti vaikiuką? Įmanoma? Kalba eitų tik apie gerus dviračių takus ir nedidelius atstumus, nes mano atžalėlės ant tėvelių dviračių jau nebesutelpa, tad 5-mečiui tektų minti savarankiškai.

Kaip tik šį savaitgalį saviškį pirmą kartą vežėm (jam 10 mėn). Viskas gerai. Šiaip ant mūsų kėdutės tik max svoris nurodytas, o min - tai net g.gif Man atrodo, kad tik pats vaikas jau gerai sedėtų, kad gerai tritvirtintas diržais būtų, kad kojytės jau pasiektų tą kojyčių prisegimą.

O čia dar biškį info, kaip mes pirkom, gal kam pravers

dėl kedutės - nu mes prieš pirkdami 3 parduotuvėse apsilankėm, tai išsikonsultavo mus kaip reikiant, galiu pasidalint patirtim.

Pirkom Žukausko (atrodo) gatvėj, į kairę nuo Žimūnų Banginio ta parduotuvė, antram aukšte, dviračių Takas ar kaip. Kainavo 132. Tvirtinasi prie rėmo (paaiškino, kad tokios yra geresnės nei tos, kurios tvirtinasi ant bagažinės). Dainius va sako - sakyk, kad šita pati geriausia biggrin.gif Kiek išbandėm.

Taip pat yra tokių, kur tvirtinasi ant rėmo priekyje, bet taip mažiau saugu (nors mamai gal patogiau vaikiuką prieš save turėt) ir vėjas labiau vaikui užpučia. Tų tvirtinamų ant užpakalinio rėmo yra kelių rūšių - visai paprastos (apie 100 lt), bet jos būna gana žemos, ir vaiko galva lieka neapsaugota, yra tų vidutinių (100 su kapeikom), čia kaip mes pirkom, jos biškį aukštesnės, tada mažam vaikui net šalmo praktiškai nereikia, kol galva neišlenda. Ir dar būna tokių mandrų (apie200lt), kur reguluojasi kedutės kampas - nu tada įtariu, miegot vaikui patogiau, kai labiau atlenki.

Šalmų yra ir tokiems mažiems kaip mūsiškiai. Kainuoja nuo 20 iki 50 lt. Skirtingi pardavėjai įvariai sako, ar jo reikia - vieni, kad reik, kiti, kad ne, jeigu vaiko galvytė dar neišsikiša iš kedutės atlošo. Bet aš jaučiu, mes vis dėlto pirksim, kažkaip nelabai man saugiai atrodo, kai vaiką tik tie diržiukai laiko. Ten aišku, taip paprastai jų neatsegsi, bet o jeigu ką...

Nu ir aišku, reiks nupasakot, koks jūsų dviratis (ar gale trosas neina, ar rėmas laisvas), kad galėtų pasakyt, ar t.t. kedutė tiks.


Bje, vaikai ant tos kėdutės gana greit nulūžta, tai man jau atrodo, kad mums reikės apie kokią pagalvę galvot, nes galva taip nusvyra į priekį
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2006 04 19, 13:02)
Bje, vaikai ant tos kėdutės gana greit nulūžta, tai man jau atrodo, kad mums reikės apie kokią pagalvę galvot, nes galva taip nusvyra į priekį

Tokią kėdutę ir mes turime - vyresnėlį nuo 11 mėn. vežiojome. Diržus dar patobulinę buvome, per krūtinę papildomai prisisegdavom. Bet tai negelbėjo. Aš šią kėdutę tik 1,5m. ar vyresniam vaikui naudočiau. O dabar ieškau patikimesnės - tinkančios 8-12mėn. vaikiui, kuris dar ant judančio dviračio pakankamai nestabiliai sėdi, o kartais ir nusnausti užsimano. Noriu, kad jo kelionė būtų maksimaliai saugi.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2006 04 19, 14:02)
Tokią kėdutę ir mes turime - vyresnėlį nuo 11 mėn. vežiojome. Diržus dar patobulinę buvome, per krūtinę papildomai prisisegdavom. Bet tai negelbėjo. Aš šią kėdutę tik 1,5m. ar vyresniam vaikui naudočiau. O dabar ieškau patikimesnės - tinkančios 8-12mėn. vaikiui, kuris dar ant judančio dviračio pakankamai nestabiliai sėdi, o kartais ir nusnausti užsimano. Noriu, kad jo kelionė būtų maksimaliai saugi.

Aš tai nesakiau, kad tai yra nesaugu, jeigu vaikas joje ir pamiegot užsimano. Gal tik mažiau patogu jam, tai ir sakau, kad gal apie kokią pagalvėlę reikia pamąstyt. O dėl saugumo tai aš visai patenkinta, ir nemanau atidėt jos naudojimo. Tik šalmiuką nupirksiu ir busiu rami tada jau. Aišku, priekaba patogiausia ir saugiausia, kaip Renax rašo, bet ir kaina kitokia, ir jau toksdidesnis daiktas, į mašiną taip paprastai neįdėsi.
Atsakyti