Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokami skiepai nuo pasiutliges

QUOTE(giekab @ 2006 05 19, 18:15)
nemanau, kad 6 metu suo jau senas, na jau ne jaunas, bet dar ir nesenas!  smile.gif


Nu aš tai ir nemanau, kad senas. Bet labai daug tokių yra, kuriems taip atrodo - jie tokių "senų" neskiepija, neprižiūri, nes "vistiek jau senas ir tuoj nustips" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manjana: 19 gegužės 2006 - 17:31
QUOTE(Dianela @ 2006 05 18, 22:14)
Tai dabar nepamirškit kas mėnesį už šunį mokėti, nes skola tik didės ir ją vistiek reiks susimokėti  cool.gif


Bent jau kol kas, skola negresia, nes gyvenam nuosavam name biggrin.gif
Atsakyti
SAKYKIT,PRAŠAU,JUK ŠUNIS,KAIP IR KATES REIKIA SKIEPYTI NUO VISŲ LIGŲ,TAME TARPE IR NUO PASIUTLIGĖS,KAS METAI,AR NE?Nes vat,su drauge šiandien kaip tik diskutavom,ir ji labai liko nustebusi išgirdusi apie tai,nes aiškiai žinau,kas su katėm yra būten taip,skiepijant man aiškiai pasakė,o ji savo metinuką šunį paskiepijo rugpjūčio mėnesį ir veterinorius pasakė,kad dabar jau šuo įgavo imunitetą ir visi jo skiepijimai baigti g.gif Man kažkaip keistai pasirodė,bet tiksliai nežinodama,ginčytis nenorėjau,todėl pažadėjau jai būtinai viską tiksliai sužinoti 4u.gif Tarkit žodį 4u.gif Nors kiek paskaičiau,tai supratau,kad greičiausiai prisigrybavo jos veterinorius...
Atsakyti
Prisigrybavo "veterinorius" arba draugė jį neteisingai suprato g.gif
Tiek šunis, tiek kates reikia skiepyti kiekvienais metais, t.y suaugę skiepijami 1k/m, nuo visų ligų arba bent jau nuo pasiutligės (čia jau kaip savininkas nori). Nuo pasiutligės - būtinai smile.gif
Atsakyti
ten del mirties nuo skiepu.
biggrin.gif
nebent daktaras nuodu suleido biggrin.gif
nu negi rimtai manot kad skiepai gali buti mirtini?nebent vienam is 1000 000 sunu.ir tai abejoju.gi tokie dalykai gerai patikrinami pries paleodziant i apyvarta.o nugaisusio suns seimininkas daug ka prisneket galejo is piktumo.dar yra galimybe kad kokioj neaiskioj klinikoj daktaras pamegino taupyt svirkstus ir padare sunku uzkretima...o gal suns oda leidziant buvo nesvari.
noriu pasakyt kad nemokamos akcijos gresmes suns gyvybei nekelia,tik reikia patiem but atidesniem ir aklai nezinomais gydytojais nepasitiket.o siaip jos daugiau skirtos zmonem kurie suns sveikata itin nesidomi ir tikrai kasmet privalomo skiepo nedaro,o zodis NEMOKAMAI juos suvilioja ir tada jau augintini atveda.
gaila kad zmones nelabai supranta kad pasiutliges gresme lietuvoj zymiai mazesne nei kitu virusu,pzv. sunu maro,ir dazniausiai kompleksini skiepa taupo ...
Atsakyti
smile.gif+2006 11 12, 22:07-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2006 11 12, 22:07)
nu negi rimtai manot kad skiepai gali buti mirtini?nebent vienam is 1000 000 sunu.

Deja, gali. Ir gerokai dažniau. Skiepai - didelis organizmo sukrėtimas. Šiek tiek silpnesnis organizmas+pigesnė (nevalyta) vakcina=rizika gyvybei. O gal manai, šiaip sau visada primenama, kad prieš skiepijannt, reikia išvaryti kirminus? Tai daroma tam, kad būtų pašalintas bent vienas veiksnys, kuris silpnina organizmą.

Visai neseniai, prieš kokius 20 metų, buvo kategoriškai draudžiama vakcinuoti dantų keitimosi laikotarpiu. Geltoni ar juodi nuolatiniai dantys tokiu atveju buvo įprastas dalykas, o mirtis po skiepų - irgi neretas... Kodėl? Ogi todėl, kad dantų keitimosi laikotarpiu šuns imuninė sistema susilpnėja. O čia dar gauna papildomą smūgį.
Žinoma, šiuolaikinės vakcinos žymiai saugesnės. Tik reikia nepamiršti, kad nemokamiems skiepams dažniausiai vartojamos pačios pigiausios, kurių saugumo laipsnis pats žemiausias.

Taip pat reikia nepamiršti, kad skiepijimo metu gyvūnas turi būti visiškai sveikas. O dauguma mūsų veterinarų prieš skiepydami kažkodėl nepasivargina netgi pamatuoti temperatūros.

Beje, žmonėms skiepai irgi gali kelti grėsmę. Mano vaikui dar pasisekė - po pirmų skiepų jam buvo tik stiprus alergijos paūmėjimas. O kiek yra vaikų, kuriems skiepai tapo autizmo ar kitų tragedijų priežastimi?
Atsakyti
tai va-isiskaicius tavo zodzius taip ir gaunasi:

zmones,skiepyti veskite tik sveikus,priziuretus ir svarius gyvunus,nes del komplikaciju busit patys kalti.

be to kai akcija yra nemokama...na tiesiog isivaizduokit-jei ims veterinarai kiekvienos babytes klausinet kada kirminus valet,kada kuo sirgo,temperaturas matuot,ir neduok dieve pasakytu kad neskiepysiu,tai koks skandalas kiltu.ir apskritai su tokiom salygom paskiepytu liktu turbut trigubai maziau.o akcijos esme yra kuo labiau apsaugoti visuomene nuo pasiutliges ir vakcinuoti kuo daugiau sunu.
ir visgi geras dalykas tos akcijos...
Atsakyti
smile.gif+2006 11 12, 22:59-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2006 11 12, 22:59)
ir visgi geras dalykas tos akcijos...

Žinoma, kad geras. Bet čia forume bendrauja ne beraštės bobulytės pensininkės... Manau, žmonės, skaitantys šią temą, yra pajėgūs kartą per metus sukrapštyti pinigų kokybiškoms vakcinoms ir kitai ligų profilaktikai.
Atsakyti
Klausimas. Turiu šunį, tas šuo misrunas, "lenciuginis". Man reikia jį paskiepinti. Turiu vakciną nuo pasiutligės. tai va- kurioje vietoej šunį reikia skiepinti? Kiek žinau- į sprando raukšlę, ar taip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2009 05 15, 19:03)
Klausimas. Turiu šunį, tas šuo misrunas, "lenciuginis". Man reikia jį paskiepinti. Turiu vakciną nuo pasiutligės. tai va- kurioje vietoej šunį reikia skiepinti? Kiek žinau- į sprando raukšlę, ar taip? ax.gif

mačiau suima odelę prie sprando ir po ją suleidžia vaistus. Bet aš savo beveisliuką, kieminį, būdoj gyvenantį šuniuką skiepiju kompleksiniu skiepu: ir maras, enteritas įeina. Ir pati neskiepiju blush2.gif , vežu į kliniką. O šiaip, kasmet važinėja kaimo veterinaras, nemokamai skiepija kaimietukus nuo pasiutligės, galima ir kompleksinį rinktis, tik tuomet kažkiek primokėti reikia.
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2009 05 15, 18:03)
Klausimas. Turiu šunį, tas šuo misrunas, "lenciuginis". Man reikia jį paskiepinti. Turiu vakciną nuo pasiutligės. tai va- kurioje vietoej šunį reikia skiepinti? Kiek žinau- į sprando raukšlę, ar taip? ax.gif

Jei ta vakcina išbuvo nors valandą kambario temperatūroje, tai jau ne vakcina, o vandenėlis. Net jei ir laikėte ją tinkamomis sąlygomis (kuo labai abejoju), juridiškai jūsų šuo vis tiek bus laikomas neskiepytu.
Atsakyti