Įkraunama...
Įkraunama...

Latvija

Sveiki,
Planuojame kelionę po Tervetę...norime apžiūrėti ne tik garsųjį parką vaikams...
norime pasibūti bent 3dieneles...
Gal keliavote jūs su savo šeima?pasidalinkite įspūdžiais...ką verta pamatyti?kur apsistoti? ir kt mirksiukas.gif

------------------------------

Jau esančios temos apie Latviją:

Rygos tema

Jūrmalos tema

Ventspilio tema

Rytinės ir Pietinės Latvijos tema

Siguldos tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 24 balandžio 2012 - 10:20
Norėjau rašyti, kad Tervetei atskiros temos gal per daug - gi nedidukas kaimelis ten, reikėtų į bendrą Latvijos temą rašyti. Bet apsižiūrėjau, kad atidarytos Latvijos temos nei vienos nebelikę...

Tervetei 3 dienų gal ir per daug - mums pilnai užteko dviejų. Vieną skyrėme Gamtos parkui (prieš tai būtinai Sprindžiuko istoriją perskaitykite - kitomis akimis tą parką pamatysite), kitą Tervetės piliakalniams ir muziejui su apžvalgos bokštu ir dar spėjome Dobelės pilies griuvėsius aplankyti bei į LT grįžti. Miegojome palapinėse prie Tervetės tvenkinio. Ten šalia matėsi tokie lyg poilsio bazės nameliai, bet kadangi mums buvo neaktualu, tai daugiau ir nesidomėjome.

Daugiau informacijos apie Tervetę ir jos apylinkes rasit čia. (Jei norite Latvijoje užtrukti ilgėliau, galite pasidomėti aplinkiniais miestais - praktiškai kiekvienas turi analogišką puslapį.) O šiaip Ziemgale man asocijuojasi su įspūdingais dvarais, tik va kad likusioji mūsų šeimos dalis dvarais nesižavi. Todėl labiau mėgstame Kurzemę ir Vidzemę su jų gamtos objektais, kariniu palikimu ir, žinoma, vaikiškomis atrakcijomis.
Atsakyti
Sveiki, smile.gif

Gal yra planuojančių vykti į Rygą ir reikalinga nakvynė?

Dėl pasikeitusių aplinkybių nebegalėsiu pasinaudoti turimu pasiūlymu (dovanų kuponu) į kurį įeina :
Nakvynė prabangiame Rygos viešbutyje prie pat garsiojo Operos teatro, sotūs pusryčiai, net dviejų valandų sauna ir šampano butelis atvykimo proga.
Viešbutis "Hotel Riga" www.hotelriga.lv
Pasiūlymo kaina 165 Lt.
Atsakyti
kelis metus vaziavome ilsetis i vencpilio kempinga , labai patiko ,siais metais ruosiames uzsisakyti namelius kempinge abragciems ,idomu ar namukuose yra saldytuvas ,keli kambariai nameliuose ,butu smagu ,jei kas buvo aprasytu gyvenimo salygas smulkiau.....kur galima maista pasigaminti ,ar yra bendra virtuvele ....
Atsakyti
Sveikos smile.gif
greitu metu planuojame važiuoti į pajūrį, kartu su mumis - ir mažiukas. Gal turite kokių nors patarimų, kur būtų geriausia apsistoti? Norėtųsi namelio prie jūros, kur nebūtų daug žmonių, na, ir kad kaina būtų įkandama. Tikriausiai turite patirties? smile.gif
Atsakyti
vis tik abragciems kempingo atsisakeme ,pasirinkome mikelbaka kempinga netoli Venspilio,bet ten like tik namukai be patogumu ir vagoneliai ant ratu ,o abragciems skaiciau atsiliepimuose pakankamai triuksminga jei savaitgali ,vanduo liepos men. yra tikimybe ,kad zydes ir kvapas gali but nuo juros,be to ilanka ir vanduo visada joje daug vesesnis
Atsakyti

musu seima tai labai isimylejo Ventspili.. wub.gif
pernai turejom nerealias atostogas 4u.gif
gyvenom bute prie vaiku pramogu parko ir siemet ten vaziuojam drinks_cheers.gif
tikrai rekomenduoju su vaikais Ventspilyje atostogauti cool.gif
(turiu tel. nr. zmogaus, kuris nuomuoja buta, gal dar bus laisvu vietu ten)

Atsakyti
O gal kas nors žino kokią nors vietą Latvijoje, kur būtų galima išsinuomoti namuką netoli jūros? Miesto šurmulio, atrakcionų, kavinių, visai nesinori - vaikiukui tik keli mėnesiai, o ir suaugę ramybės išsiilgę...
Atsakyti
o mums norisi prie ežeriuko...tyliai,ramiai su mažiukais lialiukais...ne per giliausiai nuo sienos:)
Atsakyti
Iš Latvijos pajūrio (ne Rygos įlankos pakrančių) man asmeniškai mieliausias Pavilostos miestelis wub.gif tarp Ventspilio ir Liepojos. Na, tai ne visai vienkiemis, bet dydžiu ir šurmuliu panašus į mūsiškę Preilą. Namuko, deja, negaliu rekomenduoti - mes nakvojame išskirtinai tik palapinėse biggrin.gif . Tačiau gal ką čia rasi. Dar labiau nuošalios, bet labai gražios vietos yra pačioje šiaurinėje Kurzemės dalyje tarp Oviši ir Kolkos. Bet ten jau ir privažiavimas žvyrkeliu, ir gerai įrengtų poilsinių namelių mažiau (apskritai gyvenviečių nedaug ir tos nelabai "turistinės išvaizdos" dažniausiai). Iš to regiono keliaudami su vaikais pirmenybę teikiam Mikelbaka kempingui.

O va ežerai man Lietuvoje gražesni nei Latvijoje biggrin.gif : neteko ten nieko matyti, kas prilygtų ar Aukštaitijos ežerynams, ar Plateliams, ar mažiems nuošaliems Dzūkijos ežeriukams. Bet kaip alternatyvą galėčiaus rekomenduoti labai gražia Abavos upę wub.gif , ypač Sabilės apylinkėse. Ten tikrai yra ir ką pamatyti, ir kur atsikvėpti. Vietovė tikrai neveltui Kurzemės Šveicarija vadinama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 22 gegužės 2012 - 10:47
mes irgi su vyru laukiam atostogų. wub.gif nuo rudens kliedim, kaip vėl važiuosim ramybės ieškot į Latvijos pajūrį. buvom Engurės mažame Zivartinš kempinge. turbūt, kad ir vėl trauksim ten pat. yra ten ir namelių, bet kaip ir Baltikė, mes keliaujam su palapine, kol leidžia aplinkybės.
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2012 05 22, 18:18)
mes irgi su vyru laukiam atostogų. wub.gif  nuo rudens kliedim, kaip vėl važiuosim ramybės ieškot į Latvijos pajūrį. buvom Engurės mažame Zivartinš kempinge. turbūt, kad ir vėl trauksim ten pat. yra ten ir namelių, bet kaip ir Baltikė, mes keliaujam su palapine, kol leidžia aplinkybės.

Aplinkybės dažniausiai leidžia, tik kartais baimės akys didelės biggrin.gif . Esam savaitėmis gyvenę palapinėje ir su 8 mėnesių pilvuku, ir su kelių mėnesių kūdikiais. O su metinuku nakvojant ir neigiama temperatūra yra naktį užklupusi. Mums palapinė gėris dėl to, kad leidžia prie nieko neprisirišti - keliauti tada, kada norim, kada leidžia orai ir nuotaikos, keliauti ten, kur sugalvojam, ekspromtu keisti savo kelionės planus gavus įdomios informacijos. Su mažais vaikais tai tiesiog idealus variantas.

O Zivartinš kempinge irgi esame kartą nakvoję. Tačiau paprastai pirmenybę teikiame jūros, o ne Rygos įlankos pakrantei - dėl švaresnio vandens, švaresnių ir gražesnių paplūdimių.
Atsakyti