Įkraunama...
Įkraunama...

Tiroksinas ir svoris

QUOTE(maskatukas @ 2017 09 11, 02:27)
<p>Sveiki. Vartojau 6 metai tiroksina, tikrai i tokius dalykus nereaguoja, kava ir vaistai nuo rugstingumo sutinku. O kur jus skaitete visa sia info? As ilgai ieskojau kodel man didinant doze, tth nesitvarko, pasirodo man tiroksinas visai netiko, geriu vaista. </p>

apie kavą ir skaidulas sakė gydytoja, o visa kitą radau internete:
Pakaitinė terapija skydliaukės hormonais

Ji skiriama daugeliu atveju , kai esti skydliaukės hormonų stoka dėl anksčiau išvardintų priežasčių.Kontrokžliuojant tiroksino dozes, TTH palaikomas arti nurodomų aptinės ir viršutinės normų ribos.Tai daugeliui pacientų pasiekiama , kai skirama tiroksino dozė esti nuo 1,6-1,8 mikrogramo kilogramui svorio per dieną.Jei tokios dozės nepakanka,prieš ją didinant patartina paieškoti priežasties , kodėl dozė neadekvati.Dažniausios priežastys skirstomos į pseudomalabsorbciją ir malabsorbciją.

Pseudomalabsorbcijos atveju dažniausiai kaltas pacientas ir valgymo ypročiai: tirokainas vartojamas po valgio ar išgeriamas nevalgius , bet valgoma anksčiau nei

Pusvalandis po jo išgerimo. Pacientas gausiai vartoja skaidulomis praturtintą maistą,sojos patiekalus , kavą , kas taipogi blogina tiroksino įsisavinimą.Tiroksino dozę reikia didinti , didėjant KMI ,neštumo metu..Tiroksino nevaliaa vartoti drauge su protonų siurblio inhibitoriais,aliumunio oksidu, kalcio karbonatu,geležies sulfatu estrogenais.Keičiant vaistinio preparato gamintoją,10-15 procentų keičiasi ir bioakvivalentiškumas.

Malabsorbciją sukelia skrandžio ir žarnyno ligos.Atrofinis gastritas ir celiakija ,kaip ir lėtinis tiroiditas ,priskiriami autoimuninių ligų grupei. Dėl mažo rūgštingumo skrandyje pablogėja tiroksino įsisavinimas .Todėl kartais verta paieškoti šių susirgimų derinio.Helicobacter pyliori buvimas taipogi blogina tiroksino pasisavinimą ir reikalauja didesnių dozių.Panaši situacija esti dėl lamblijų ar kitų parazitų,sergant lėtinėmis žarnyno ligomis. Didesnių tiroksino dozių reikia sergant imunoendokrinopatijomis , kai dėl autoagresijos nukenčia ir kitos endokrininės liaukos.

https://www.pasveik....rmonais-/72823/
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 09 11, 14:00)
apie kavą ir skaidulas sakė gydytoja, o visa kitą radau internete:
Pakaitinė terapija skydliaukės hormonais

Ji skiriama daugeliu atveju , kai esti  skydliaukės hormonų stoka dėl anksčiau išvardintų priežasčių.Kontrokžliuojant tiroksino dozes, TTH palaikomas arti nurodomų aptinės ir viršutinės normų ribos.Tai daugeliui pacientų pasiekiama , kai skirama tiroksino dozė esti nuo 1,6-1,8 mikrogramo kilogramui svorio per dieną.Jei tokios dozės nepakanka,prieš ją didinant patartina paieškoti  priežasties , kodėl dozė neadekvati.Dažniausios priežastys skirstomos į pseudomalabsorbciją ir malabsorbciją.

Pseudomalabsorbcijos atveju dažniausiai kaltas pacientas ir valgymo ypročiai: tirokainas vartojamas po valgio ar išgeriamas nevalgius , bet  valgoma anksčiau nei

  Pusvalandis po jo išgerimo. Pacientas gausiai vartoja skaidulomis praturtintą maistą,sojos patiekalus , kavą  , kas taipogi blogina tiroksino įsisavinimą.Tiroksino dozę reikia didinti , didėjant KMI ,neštumo metu..Tiroksino nevaliaa vartoti drauge su protonų siurblio inhibitoriais,aliumunio oksidu, kalcio karbonatu,geležies sulfatu estrogenais.Keičiant vaistinio preparato gamintoją,10-15 procentų keičiasi ir bioakvivalentiškumas.

Malabsorbciją sukelia skrandžio ir žarnyno ligos.Atrofinis gastritas ir celiakija ,kaip ir lėtinis tiroiditas ,priskiriami autoimuninių ligų grupei. Dėl mažo rūgštingumo skrandyje pablogėja tiroksino įsisavinimas .Todėl kartais verta paieškoti šių susirgimų derinio.Helicobacter pyliori buvimas taipogi blogina tiroksino pasisavinimą ir reikalauja didesnių dozių.Panaši situacija esti dėl lamblijų ar kitų parazitų,sergant lėtinėmis žarnyno ligomis. Didesnių tiroksino dozių reikia sergant  imunoendokrinopatijomis , kai dėl autoagresijos nukenčia ir kitos endokrininės liaukos.

https://www.pasveik....rmonais-/72823/

Mano atveju, man tiesiog netiko tiroksinas, dariau viska pagal taisykles, pakeitus vaista, viskas pasikeite kardinaliai, tth nuo 25, nukrito iki 2,6. Yra uzsispyrusiu endokrinologu, kurie nenori to pripazinti, kad reikia vaista pakeisti, zinoma, jiems vargo daugiau, vardinis receptas, deklaracijos rasymas. Jus tik pradejote vartoti, paziuresime , gal is tiesu jus busite is tu zmoniu, kuriems labai tiks tiroksinas ir jusu savijauta bus puiki.
Atsakyti