Įkraunama...
Įkraunama...

Ovuliacijos stimuliacija

QUOTE(<Orchiduke> @ 2012 04 06, 16:22)


user posted image

user posted image


1.STIMULIUOJANTYS FOLIKULŲ AUGIMĄ VAISTAI: Clostilbegyt, Gonal, Puregon jie gali būti skiriami vieni, t.y. tik clost., ar tik gonalis, bet gali būti ir kombinuoti, t.y. clost.+gonal (puregon).
2. SPROGDINANTYS (IŠŠAUKIANTYS OVULIACIJĄ) VAISTAI: Ovitrelle, Pregnyl - hormonas HCG - abu vaistai injekcijomis leidžiami į poodį.
3. PAPILDOMI VAISTAI:Estrofem - estrogenas - gleivinei auginti
Climara - estrogeninis pleistas - gleivinei auginti
Thrombo ASS - kraujui skystinti
Bromokriptinas - kas turi problemų su padidėjusiu prolaktinu
Duphaston - progesteronas
Cetrotide - skirima, kad nesprogtų nenubrendę folikulai
BŪTINA nuolatinė ginekologo, o geriausia vaisingumo specialisto priežiūra echoskopu!!!

Dažniausiai stimuliacija pradedama 2, 3 arba 5 c.d., o apžiūrai echoskopu paskiriama 9, 10, 11 ar 12 c.d., kad pažiūrėti, kas užaugo kiaušidėse ir koks gimdos gleivinės storis. Vidury ciklo gali tekti echoskopuotis 1 - 3 kartus. Kai užderi gražus derlius, paskiriami sprogdukai (nors pirmomis stimuliacijomis su clostilbegitu gali ir nepaskirti, galbūt folikulai patys gražiai ovuliuos), kurie suveikia maždaug po 36 val., ir prasideda OVULIACIJA. Jaučiasi kiaušidžių ir pilvo tempimas. Nors tai daugiau dėl sprogdukų. Ovuliacija gali įvykti ir šiek tiek vėliau, ypač jeigu folikulas ne vienas, tai jie gali sproginėti skirtingu laiku. Todėl svarbu, kad per anksti nebūtų paskirtas duphaston'as, nes jis slopina ovuliaciją.
Tinkamas ovuliuoti folikulas laikomas nuo 18 mm, o 26 mm jau gali būti peraugęs ir nebetinkamas. Per parą folikulas paauga vidutiniškai apie 2 mm.
Vaisingomis dienomis, žinoma, reikia sąžiningai atlikti ND, bet nepersistengti. Geriausia kasdien po 1 kartą.
Gleivinės storis prieš pat ovuliaciją geriausias apie 10 mm ir šiek tiek daugiau. Tačiau būna, kad pakanka ir 8 mm, yra atvejų, kad pastojo net su 6 mm gleivine. Svarbu, kad ji būtų trisluoksnė. Tom, kas turi problemų su gleivinės storiu, rekomenduojama greičiau pereiti prie leidžiamųjų stimuliuojančiųjų vaistų gonadotropinų (gonal, puregon), nes jie padeda auginti gleivinę, o ir folikulai būna geresnės kokybės. Clostilbegyt'as gleivinę labai plonina, nes yra antiestrogenas.
Kainų skirtumas didelis, bet geriau brangesnė ir kokybiškesnė stimuliacija, nei daug bevaisių...

Po to prasideda laukimo periodas iki NT arba HCG rezultatų, arba atsibeldžiančių mmm...
Jeigu prasideda mmm, ciklo pradžioje 2 - 3 c.d. būtina pasitikrinti echoskopu dėl galimų cistų, ir tik tada pradėti sekančią stimuliaciją. Būna, kad užsilieka nesprogęs folikulas, tuomet reikia mėnesio pertraukos su KT arba duphaston'u, kad išsivalytų kiaušidės ir vėl grįžtumėte prie stimuliacijos. Bet tai paaiškins jūsų vaisinugmo specialistas.
Kiekvienai vaistai skiariami individualiai, ir dozės labai individualios, ir geriausiai paskiria tik nevaisingumo specialistai. Pačioms sau skirti vaistus GRIEŽTAI DRAUDŽIAMA. Stimuliacijos metu skiriami vartoti hormoniniai preparatai, kurie atkuria natūralius moters ciklo procesus, jei jie nevyksta natūraliai.

Trumpas atskirų hormonų veikimo paaiškinimas:
GnRH (Gonadotropin releasing hormone) - gonadotropinus atpalaiduojantis hormonas.GnHR poveikyje iš hipofizės išsiskiria FSH and LH.

FSH (Follicle stimulating hormone)–folikulus stimuliuojantis hormonas. FSH yra gaminamas hipofizėje. Jis stimuliuoja folikulų augimą, kuriuose bręsta kiaušialąstės.

LH (Luteinizing hormone)– liuteinizuojantis hormonas. LHyra gaminamas hipofizėje. Jo poveikyje įvyksta ovuliacija.

Prolaktinas (Prolactine)- gaminamas hipofizėje, veikia krūtis ir kiaušides. Prolaktinas sąlygoja krūtų augimą nėštumo metu ir stimuliuoja pieno gamybą po gimdymo. Per didelė prolaktino sekrecija gali sutrikdyti ovuliaciją.

Estradiolis (Estradiol) - gaminamas kiaušidėse. Estradiolis stimuliuoja gimdos gleivinės augimą mėnesinių ciklo metu. Aukšta estradiolio koncentracija mėnesinių ciklo viduryje sąlygoja LH sekrecijos suintensyvėjimą dėl kurio įvyksta ovuliacija.

Progesteronas (Progesterone)- gaminamas kiaušidėse. Progesteronas kartu su estradioliu paruošia gimdos gleivinę apvaisinto kiaušinėlio implantacijai. Nėštumo metu progesteronas slopina gimdos susitraukimus.

Androgenai (Androgenes)– gaminami kiaušidėse ir antinksčiuose. Nuo jų priklauso plaukuotumas ir lytinis potraukis. Padidėjusi androgenų sekrecija sutrikdo ovuliaciją.

HCG (human chorion gonadotropin)– žmogaus chorioninis gonadotropinas. HCG gaminamas placentoje ir veikia kaip nėštumą palaikantis hormonas. Šis hormonas yra tiriamas siekiant nustatyti nėštumą. Mėnesinių metu kiaušidėse yra keletas - keliolika mažų folikulų. Kiekviename jų yra nesubrendęs kiaušinėlis. Hipofizė išskiria hormoną FSH, kurio poveikyje folikulai auga kol išsivysto vienas, dominuojantis, apie 20 mm diametro, folikulas. Kai folikulas subręsta, yra išskiriamas ovuliaciją stimuliuojantis hormonas LH.

Folikulų ir gimdos gleivinės augimą skatina ir kai kurios arbatos (šalavijas, Orthilia secunda - vienašalė užgina). Tačiau kartu su vaistais jų vartoti nerekomenduojama. Gal tik pertraukėlių metu.
Nepamirškite, kad stimuliuojant ovuliaciją, galimas daugiavaisis nėštums. Įprastai pas moterį kas mėnesį subręsta viena kiaušialąstė (vienas folikulas), o stimuliuojant vaistais, jų būna ir keli.

Truputis videoKaip injekuoti gonal
Kaip injekuoti ovitrelle

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramune!: 26 balandžio 2012 - 11:44
Ramune, dekui uz temute, na gal sioje temuteje kam nors pasiseks gi smile.gif
Atsakyti
ir as registruojuos 4u.gif aciu uz stoga bigsmile.gif

tikiuosi ir as, kad PAGALIAU kazkuri taps nestuke.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2012 04 26, 16:19)
o va man kaip dabar daryti, nezinau net.. reik bent kas antra diena profilaktiskai  doh.gif


Kas antra diena irgi neprasausit mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Geida @ 2012 04 26, 16:20)
Aš tai žinau, kodėl tau ir man skyrė biggrin.gif VK matyt atrado iš naujo šitą vaistą ir skiria visoms iš eilės smile.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū už naujus namučius, tegu kuriai nors (o gal ir ne vienai blush2.gif) atneša ilgai lauktą džiaugsmą 2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jautruolė: 26 balandžio 2012 - 16:06
Ir aš jau čia smile.gif ačiū Ramunei 4u.gif

Kažkuri rašėt, kad VK tie vaistai dabar ant bangos... smile.gif taigi drįstu paprieštarauti smile.gif nes aš lankausi taip pat pas VK ginę, bet manoji tų vaistų nepripažįsta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pusniuke @ 2012 04 26, 17:22)
Ir aš jau čia smile.gif ačiū Ramunei 4u.gif

Kažkuri rašėt, kad VK tie vaistai dabar ant bangos... smile.gif taigi drįstu paprieštarauti smile.gif nes aš lankausi taip pat pas VK ginę, bet manoji tų vaistų nepripažįsta smile.gif

As tai lankausi VK pas gyd. D.V, o kodel tavoji nepripazysta, gal kuo nors argumentuoja? g.gif
P.S Saunus Ramune namuciai, tikiuos ir labai labai vaisingi nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingbri: 26 balandžio 2012 - 17:01
QUOTE(Ingbri @ 2012 04 26, 17:59)
As tai lankausi VK pas gyd. D.V, o kodel tavoji nepripazysta, gal kuo nors argumentuoja?  g.gif
P.S Saunus Ramune namuciai, tikiuos ir labai labai vaisingi  nestuke.gif


O aš pas R.V.. Ji sakė, kad šituos vaistus reikia gerti tik toms, kai SGH ir TESTO hormonų santykis daugiau nei 2. Pas mane jis mažesnis nei 1. Tuo ir argumentuoja.
Atsakyti
registras 4u.gif
statybininkei 4u.gif 4u.gif 4u.gif

na man del tu vaistu tai kazkaip keista... kodel ju nepripazista vieni giniai o kiti juos skiria? nu tikrai idomu... as savo gines ir uzklausiu tik kad dar negreit eisiu...
Atsakyti
mes bandem 1 metus - nieko. tada stimuliavomes viena karta, testukas rodo II, sestadieni einu pas gydytoja, tikiuosi patvirtins 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pusniuke @ 2012 04 26, 17:22)
Kažkuri rašėt, kad VK tie vaistai dabar ant bangos... smile.gif taigi drįstu paprieštarauti smile.gif nes aš lankausi taip pat pas VK ginę, bet manoji tų vaistų nepripažįsta smile.gif


ne pas ta gine lankaisi lotuliukas.gif

QUOTE(pusniuke @ 2012 04 26, 18:18)
O aš pas R.V.. Ji sakė, kad šituos vaistus reikia gerti tik toms, kai SGH ir TESTO hormonų santykis daugiau nei 2. Pas mane jis mažesnis nei 1. Tuo ir argumentuoja.


O kas tas SGH? mano T 4,16, o SHBG (cia ne tas pats? blush2.gif ) - 100.

QUOTE(Kolapse @ 2012 04 26, 19:03)
mes bandem 1 metus - nieko. tada stimuliavomes viena karta, testukas rodo II, sestadieni einu pas gydytoja, tikiuosi patvirtins  4u.gif  blush2.gif

Kelinta DPO? wub.gif jei dar mazai, tai sestadieni gali nieko nematyti dar Bet siaip ar taip sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Gera pradzia situose namuciuose wub.gif
Atsakyti
ir as registruojuosi...aciu uz siltus namelius smile.gif
kaip smagu,kad pradzia tokia gera..tyliai sveikinu wub.gif
Atsakyti