Ir kodel ta nelemtoji šaltiena ne visada nori stingti be pagalbiniu priemoniu?
Atrodo tai paprasta, bet kai gaminama retai, tai ne visada ir pavyksta. Gal turit koki firminį šaltienos receptuką? Arba kitokio stingdyto nesaldaus skanumyno? Pasidalinkit receptuku
Ir kodel ta nelemtoji šaltiena ne visada nori stingti be pagalbiniu priemoniu?
Ir kodel ta nelemtoji šaltiena ne visada nori stingti be pagalbiniu priemoniu?
Saltiena reikia virti is organu, turinciu daug kremzlinio audinio, pvz. kiaules koju, knysles, ausu, dar liesesnes mesytes imest, kad saltiena skanesne butu! Taip yr todel kad kremzles sudarytos is kalogeno (zelatinos) ir todel gerai sustigsta!
jei virsi tik is riebiu daliu be kramzles nieko nesigaus!
Smike, na va kad ir nesustingsta, kartais vis viena zalatinos papildomai riekia ideti
Bea, nesipurtyk nuo sitos temos, juk galima ir lasisa sustingdyti
net ta pacia balta misraine
as noreciau koki trisluoksni stingdyta dalykeli pasidaryti, vienas galetu buti su lasisa, kitas zalios spalvos, o va trecias koks dar nezinau
tai va gal turit ideju mano keistam sumanymui
Bea, nesipurtyk nuo sitos temos, juk galima ir lasisa sustingdyti
tai va gal turit ideju mano keistam sumanymui
Tai gal tu nuovira labai "kuda" padarai? Daug vandens pilti nereikia, tik kad apsemtu. Nu nzn, bet mums tai visada gaunasi ir be papildomu priedu.
| QUOTE (Springlet @ 2004 08 21, 07:56) |
| ...as noreciau koki trisluoksni stingdyta dalykeli pasidaryti, vienas galetu buti su lasisa, kitas zalios spalvos, o va trecias koks dar nezinau tai va gal turit ideju mano keistam sumanymui |
Na tada gal tiktu baltas arba geltonas sluoksnis...pvz kazkas is majonezo su priedais...
Pradejau daryti ir gailiuosi jauciu nieko neiseis
Prašom išsamiau. Niekad nesu darius šaltienos
Taigi paimame puodą, įdedame kiaulytės kojytę, ausytę, šiaip kokį gabaliuką mėsos, užpilame vandens kad apsemtų, pipiriuką kokį įmetam, lauro lapą ir verdam. Ar ne? O kas toliau? Nupjaustom mėsą, užpilam sultinį, kuriame viskas virė ir psio? Ar dar kažko reikia?
Taigi paimame puodą, įdedame kiaulytės kojytę, ausytę, šiaip kokį gabaliuką mėsos, užpilame vandens kad apsemtų, pipiriuką kokį įmetam, lauro lapą ir verdam. Ar ne? O kas toliau? Nupjaustom mėsą, užpilam sultinį, kuriame viskas virė ir psio? Ar dar kažko reikia?
| QUOTE (Aušrinė @ 2004 10 05, 11:46) |
| Prašom išsamiau. Niekad nesu darius šaltienos Taigi paimame puodą, įdedame kiaulytės kojytę, ausytę, šiaip kokį gabaliuką mėsos, užpilame vandens kad apsemtų, pipiriuką kokį įmetam, lauro lapą ir verdam. Ar ne? O kas toliau? Nupjaustom mėsą, užpilam sultinį, kuriame viskas virė ir psio? Ar dar kažko reikia? |
Viskas taip ir darosi. Aš dar įmetu morką, paskui iš jos išpjaustau papuošimus.
O man patinka paprasciausia uzpiltine - pripjaustai i forma mesytes, virtu darzoviu ir uzpili sultiniu su zelatina
| QUOTE (Springlet @ 2004 08 21, 07:56) |
tai va gal turit ideju mano keistam sumanymui |
Radau įdomų receptą neįprastų drebučių mėgėjoms
ŠPARAGAI POMIDORŲ DREBUČIUOSE
Produktai 2 porcijoms:
400g konservuotų arba apvirtų šparagų
arbatinis šaukštelis želatinos
400g konservuotų nuluptų pomidorų
4 valg. šaukštai balto vyno
1 valg. š. acto esencijos (25%)
druska, truputis cukraus, malti pipirai, kelios peletrūno šakelės
PADAŽUI:
100g varškės
1/2 valg. š. majonezo
po 1/2 arbat. š. susmulkintų krapų ir petražolių, 2 valg. š. vandens
Šparagus gerai nuvarvinkite. Želatiną 10 min. brinkinkite šaltame vandenyje. Pomidorus sudėkite į sietelį ir pertrinkite. Į MB krosnelės dubenėlį supilkite pomidorų tyrę, pagardinkite vynu, acto esencija, druska, cukrumi, pipirais. Skonis turi būti saldžiarūgštis. Uždenkite ir virkite (500W - 6 min. arba 700W - 5 min.)
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karštose pomidorų sultyse. Į pailgą formą įpilkite 1 cm sulčių sluoksnį. Drebučiams sustingus, sudėkite vienodo ilgio šparagus. Tarp šparagų pabarstykite estragono (peletrūno) lapelių. Užpilkite pomidorų sultimis su želatina ir 3 valandas laikykite šaldytuve.
Sustingusius drebučius išverskite ir aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais. Užpilkite padažu, paruoštu iš nurodytų produktų.
Labai gražiai atrodo supjaustytas riekelėm - balti šparagų rutuliukai raudonam fone.
Jei kas surizikuosit pagaminti - pasidalinkit įspūdžiais
| QUOTE (Aušrinė @ 2004 10 05, 11:46) |
| Prašom išsamiau. Niekad nesu darius šaltienos Taigi paimame puodą, įdedame kiaulytės kojytę, ausytę, šiaip kokį gabaliuką mėsos, užpilame vandens kad apsemtų, pipiriuką kokį įmetam, lauro lapą ir verdam. Ar ne? O kas toliau? Nupjaustom mėsą, užpilam sultinį, kuriame viskas virė ir psio? Ar dar kažko reikia? |











