Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5


Pirma tema.
Antra tema.
Trečia tema
Ketvirta tema
user posted image

SĖKMĖS 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2012 05 03, 10:55)
O nerandu SM ar yra kokia bendra nuomu tema kur butu galima skelbtis kad siulai/ieskai? g.gif


Nebėra. Yra tik "perku/parduodu", o nuoma forume netoleruojama ir draudžiama biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2012 05 02, 08:05)

O pasiūlyt išsikraustyt tik dėl nėštumo-na net nežinau..kažkaip žiaurokai skamba..


O as pasiulyciau. Man ziauroka butu, jei paskui su vaiku nepavyktu iskraustyt, uz buta nemoketu ir skolu paliktu. As ne Motina Terese, kad kitais turiu rupintis. Rupinausi - gana. Butas taip suniokotas, kad per 10 metu kazin ar zala padengsiu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 03, 11:39)
O as pasiulyciau. Man ziauroka butu, jei paskui su vaiku nepavyktu iskraustyt, uz buta nemoketu ir skolu paliktu. As ne Motina Terese, kad kitais turiu rupintis. Rupinausi - gana. Butas taip suniokotas, kad per 10 metu kazin ar zala padengsiu.


Sutinku, kad kiekvieno patirtis vis kitokia, ir žmonių visokių yra..Tik manau gali būt ir nėščia nuomininkė labai gera, o nenėščia prasta..Nelabai čia nėštumas kriterijus...O visokie nesusipratimai praeina ir vėl stengiesi žmonėm pasitikėt-kitaip aplamai sudėtinga būtų gyvent..
Nuo visko ir visų sudėtinga apsisaugot..
Atsakyti
Man toks įspūdis, kad kuo pigesnis butas, tuo didesnė tikimybė užsirauti ant nemokiųjų...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 04 30, 21:37)
*manau vaikai neieina i savoka "nestumas". Jei pamatot, kad nuomininke "dideja", prasot kraustytis  ax.gif



netgi tokiu atveju, kai jau ilgą laiką nuomininkai gyveno ir puikiausiai mokėjo mokesčius, nuomą, prižiūrėjo butą? jeigu taip, tada jau atleiskit, bet skamba mažų mažiausiai kaip nužmogėjimo viršūnė.. doh.gif gal dar ir į sutartį įtraukit punktą "Nepastoti sutarties galiojimo laikotarpiu".. umn.gif:

QUOTE(svetima @ 2012 05 02, 09:05)
O pasiūlyt išsikraustyt tik dėl nėštumo-na net nežinau..kažkaip žiaurokai skamba..



drinks_cheers.gif

QUOTE(flight @ 2012 05 02, 19:56)
Man išvis nelabai suprantama, kam dėti savo skelbimą, jei yra TOKIA pasiūla... g.gif
Detalizuoji paiešką (pagal kainą, rajoną ar kambarių kiekį) ir pirmyn.



gal dar ir dėl to, kad dedant savo skelbimą tikimasi, kad atsilieps pats buto šeimininkas, o ne agentūros atstovas, nes šiuo metu turbūt kokie 90%, jei ne visi 95%, nuomos pasiūlos skelbimų yra siūlomi per agentūras.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 05 03, 18:19)
Man toks įspūdis, kad kuo pigesnis butas, tuo didesnė tikimybė užsirauti ant nemokiųjų...

itariu, kad tikrai taip. Kurie daugiau uzdirba tie ir geresnio buto iesko, su geresniu remontu, geresniais baltais, visa technika ir pan.

QUOTE(Cansado @ 2012 05 04, 09:38)
netgi tokiu atveju, kai jau ilgą laiką nuomininkai gyveno ir puikiausiai mokėjo mokesčius, nuomą, prižiūrėjo butą? jeigu taip, tada jau atleiskit, bet skamba mažų mažiausiai kaip nužmogėjimo viršūnė.. 

na, as tada irgi buciau nuzmogejus biggrin.gif o kas manes pagailes, jei nuomininkai is buto nesikraustys, nei nuomos, nei mokesciu nemokes? Teks man mokescius moket, o kam tada bus manes gaila? Kieno istatymai tada bus pusej? Tikrai ne mano.
P.S. o siaip jau manau, kad jei seima dideja, tai jau pats laikas ieskotis savo buto.
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 05 04, 10:38)
netgi tokiu atveju, kai jau ilgą laiką nuomininkai gyveno ir puikiausiai mokėjo mokesčius, nuomą, prižiūrėjo butą? jeigu taip, tada jau atleiskit, bet skamba mažų mažiausiai kaip nužmogėjimo viršūnė..  doh.gif gal dar ir į sutartį įtraukit punktą "Nepastoti sutarties galiojimo laikotarpiu".. umn.gif:
drinks_cheers.gif


Manau, viskas priklauso nuo konkrečios situacijos, jei tarkim, nuomininkai gyvena tris metus ir yra patikimi, nemanau, kad ketvirtais juos reikėtų varyti lauk dėl būsimo šeimos pagausėjimo. smile.gif
Kita vertus, Aleksandra irgi teisi - nėra pas mus sutvarkyta įstatyminė bazė, nesaugu nuomoti tokioms šeimoms.
Be to, jei buto nuoma kainuoja 1000 lt ir daugiau, tai logiška, žmonės dirba, uždirba, sugeba susimokėti nuomą ir su tokiais problomų kilti neturėtų ar bent jau procentaliai, mažiau (kai kurie dar geriau už pačius nuomotojus gyvena wink.gif ) . Kai šeima, o dar su būsimu vaiku, tesukrapšto vos 400 lt (Vilniuje) - tada iš nuomininkų galima laukti visko. Ir atidėlios, ir nemokės, ir dejuos, ir kt.


QUOTE(Cansado @ 2012 05 04, 10:38)
gal dar ir dėl to, kad dedant savo skelbimą tikimasi, kad atsilieps pats buto šeimininkas, o ne agentūros atstovas, nes šiuo metu turbūt kokie 90%, jei ne visi 95%, nuomos pasiūlos skelbimų yra siūlomi per agentūras..  doh.gif


Keista logika. Nuomojamų butų savininkai patys negali įkelti savo skelbimo ir tai perleidžia agentūroms, o va skaityti tą patį portalą ir skambinėti nuomininkams- jau gali? O agentūros neskaito ir nesiūlo, tik deda skelbimus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 gegužės 2012 - 13:04
QUOTE(flight @ 2012 05 04, 13:59)

Keista logika. Nuomojamų butų savininkai patys negali įkelti savo skelbimo ir tai perleidžia agentūroms, o va skaityti  tą patį portalą  ir skambinėti nuomininkams- jau gali? O agentūros neskaito ir nesiūlo, tik deda skelbimus?



smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(FoxLady @ 2012 05 03, 09:55)
Tai vat mažuose miestuose kažkodėl nepopuliaru talpinti skelbimus į internetines sveitaines tai belieka laikraštis.. 

As is mazo miesto, tai galiu pasakyti, jog pas mus tai nepopuliaru. Juk ne visi interneta turi, o vietinis laikrastis nemokamai skelbimus spausdina, tai ten visi ir skelbiasi. Tiesa, norinciu issinuomoti, kiekviena savaite bent pora skelbimu buna, o isnuomojamu butu koks 1-2 per pusmeti. Dar geras dalykas (bent man pats geriausias) pakabint skelbima prie parduotuves. Kai atsirinksiu kandidatus, skelbima nuplesiu, tai maziau bus trugdytoju. O pagal laikrascio skelbima tai ir po beveik 2 men. sugeba paskambint doh.gif

QUOTE(flight @ 2012 05 04, 12:59)

1.Kita vertus, Aleksandra irgi teisi - nėra pas mus sutvarkyta įstatyminė bazė, nesaugu nuomoti tokioms šeimoms. 
2.  Kai šeima, o dar su būsimu vaiku, tesukrapšto vos  400 lt (Vilniuje) - tada iš nuomininkų galima laukti visko. Ir atidėlios, ir nemokės, ir dejuos, ir kt.


1.As per daug gerai zinau istatymus ir gyvenima, kad priimciau seima su vaiku. Priimsiu, kai istatymu leidejai ne tik vaiko teisem susirupins, bet ir buto savininku. Kai galesiu iskraustyti nemokius nuomininkus, neatsizvelgiant su vaiku jei ar be. Na, pasakykit, kodel man turi rupeti svetimi vaikai ir kodel turiu remti svetima, gal net visai nepazistama seima?
2.Pas mus 1k. buto nuoma 100Lt, tai net ir padoresniam remontui sukrapstyti pinigus teks per min. 10 metu. Jau nekalbu, kad is to jokio pelno, o tik nuostolis.
...taip vis galvoju...gal geriau parduot... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 05 04, 09:38)
jeigu taip, tada jau atleiskit, bet skamba mažų mažiausiai kaip nužmogėjimo viršūnė..  doh.gif gal dar ir į sutartį įtraukit punktą "Nepastoti sutarties galiojimo laikotarpiu".. umn.gif:


Brangioji Cansado,
kai nusipirksite savo buta, ji irengsite, del kokiu nors priezasciu turesite issikraustyti kitur, butinai ji isnuomokie seimai su vaiku. O geriau su keliais. Ir butinai jiems pasakykite (juk patys gali ir nezinoti!), kad jei nemokes mokesciu, jus niekaip negalesite ju iskraustyti. Ir jei taip nutiks, butinai ateikite i sia tema pasidalinti savo problemom. Stai tada mes pasikalbesime apie nuzmogejimo virsune placiau.
Atsakyti
ka tik su "agentura" patirti" turejau... buvo mano skelbimas, kad ieskau nuomininku, tai paskambino agentas ir pasake, kad jo klientas prase surast tai ca surado ir nori paziuret mano buto (as pati jokiu agenturu paslaugu neprasiau). na ok, atvaziavo, merginai patiko ir iskilo agenturos mokescio klausimas: mergina sake, kad pati irgi nesikreipe i agentura, o tik paskambino skelbime esanciu numeriu. isvada: agenturos savinasi skelbimas (na tik dabar taip aiskiai supratau).... pravarem mes ta agenta, nes jie neteisetai tai padare, po mano skelbimu sav nr isidejo. o vaikinas dar prase, nors simbolini mokesti sumoket!!!! virsune...
cia siaip idomumo delei papasakojau... nes negalejau patiket, kad taip nachaliskai elgiamasi...

o dabar praktinis KLAUSIMAS: ar namo kaupimo islaidas, kurias neva seniunija kaupia, rasot nuomininkams, ar isskaiciuojat ir patys mokat?
Atsakyti