Įkraunama...
Įkraunama...

Antibiotikai gimdymo metu - ar paveikė mažylį?

Man lasino antibiotikus gimdymo metu del B grupes streptokoko. Mazules virskinimas nuo pat pradziu buvo nekoks - po mekonijaus prasidejo zali kakuciai, gleives, zalias vandenukas, kartais pasirodo kraujo... Tik kartais daro geltonai, bet ir tai dazniausiai su gleivem.
Maitinu dabar tik MP, nors pradzioj teko primaitint hipoalerginiu misinuku. Pediatre sake cia del to, kad as suvalgiau pora kartu sojos ir astriai. Siaip nei to, nei to beveik nevalgau. Kazkaip abejotina, kad nuo tu poros kartu 3 men neatsigauna mazyle. verysad.gif Cia (JAV) daugelis pediatru sako valgyt viska, isskyrus pieno ir sojos produktus unsure.gif As dabar pradejau 'visisko eliminavimo dieta' - gyva tik rudais ryziais, virtom bulvem, avokadu ir virta cukinija, bet per 3 dienas jokiu pokyciu...
Emailu mus pakonsultavo patyrusi pediatre (is LT), tai sake, kad tie antibiotikai galejo labai stipriai paveikti vaikucio zarnyna, ir gali net iki 3 metu jaustis padariniai verysad.gif
Norejau paklaust, kas gavo antibiotikus gimdymo metu - kaip jusu mazyliu pilvukas???
Atsakyti
Nejaugi niekas nesusidure su sia problema? O gal Lietuvoj netikrina nesciu del B grupes strep.? Ar antibiotiku neskiria? unsure.gif
Atsakyti
Tiria dėl streptokoko B visas nėščiasias ir pas mus. Nustačius streptokoką, prieš gimdymą suleidžia penicilino, o vaikiukui tik gimus paima kraujo ar nėra infekcijos.
Man buvo nustatytas streptokokas B, gavau penicilino dozę, po gimdymo dukrytei labai padaugėjo antikūnių, kas rodė infekciją, bet per 2 dienas viskas atsistatė ir negavo antibiotikų. Su virškinimu problemų neturėjo.
Gal tau per didelę dozę suleido? O virškinimą gal atstatytų gerosios bakterijos?
Atsakyti
Man irgi leido peniciliną gimdymo metu ir nieko dukrytei nenutiko schmoll.gif Absoliučiai jokių blogumų nuo pat gimimo, taigi manau įtakos neturėjo. O praėjo jau 4,5metų.

Gal tiesiog kitos prežastys g.gif
Atsakyti
Man atliko tyrima ir nieko nerado, bet vis tiek leido antibiotikus gimdant (nepamenu tiksliu priezasciu).
Su vaiko zarnynu jokiu problemu nebuvo, nepute pilvo, maitinau pati ilgai, valgiau viska, ko norejosi.
Atsakyti
Man leido penicilina gimdymo metu, bet maziukui itakos neturejo...
Atsakyti
Visiska mano istorija su maziumi doh.gif
Pas mane kadangi komplikuotas nestumas buvo, tai 33 savaite su gresianciu pagulde. Paskui ligonineje paaiskejo, kad pas mane ta bjaurastis B yra ir teko 6 ar 8 dienu kursa praeiti ju.
Nznau ar cia nuo antibijotiku ar nuo to B, bet buvo viskas tas pats kaip jums su maziuku irgi zalias kakutis, gleives, kraujas tustinantis. As kadangi nemaitinau mp, tai ligonineje kai gulejome del kraujingu ismatu pasake, kad turi ta streptokoka vaikas ir, kad alergiskas misineliui yra. Gerem gerasias bakterijas. Bet ir jos nera geris nes reikia, kad vaikas pats jas augintu, o jas jis gauna db kiek zinau su jusu mp smile.gif
Kai prasidejo primaitinimai dar taip pat budavo gleiviu. Bet veliau prasidejo, tai, kad nevirskino maisto, kiek pakramtydavo taip ir padarydavo i pampersa tokiom paciom formom. Bet laikui begant viskas apsitvarke. Db jau virskinasi maistelis kaip reikiant, nebereikia jokiu geruju bakteriju ir t t. Tik tiek, kad turejom alergijas pienui, citrusiniams vaisiams ir t t. db is tu visu alergiju liko tik sokoladui, bet ir tai uzeina ji nepasireiskia, o buna, kad taip stiprei islenda, kad zaisdos buvo.
Nznau ar cia nuo antibijotiku viskas g.gif
Atsakyti
Ir man leido penicilina, bet itakos neturejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AushrineZ @ 2012 05 10, 06:24)
Man lasino antibiotikus gimdymo metu del B grupes streptokoko. Mazules virskinimas nuo pat pradziu buvo nekoks - po mekonijaus prasidejo zali kakuciai, gleives, zalias vandenukas, kartais pasirodo kraujo...  Tik kartais daro geltonai, bet ir tai dazniausiai su gleivem.
Maitinu dabar tik MP, nors pradzioj teko primaitint hipoalerginiu misinuku. Pediatre sake cia del to, kad as suvalgiau pora kartu sojos ir astriai. Siaip nei to, nei to beveik nevalgau. Kazkaip abejotina, kad nuo tu poros kartu 3 men neatsigauna mazyle.  verysad.gif Cia (JAV) daugelis pediatru sako valgyt viska, isskyrus pieno ir sojos produktus  unsure.gif  As dabar pradejau 'visisko eliminavimo dieta' - gyva tik rudais ryziais, virtom bulvem, avokadu ir virta cukinija, bet per 3 dienas jokiu pokyciu...
Emailu mus pakonsultavo patyrusi pediatre (is LT), tai sake, kad tie antibiotikai galejo labai stipriai paveikti vaikucio zarnyna, ir gali net iki 3 metu jaustis padariniai  verysad.gif
Norejau paklaust, kas gavo antibiotikus gimdymo metu  - kaip jusu mazyliu pilvukas???

As JAV gimdziau, ir 2 mano vaikai gimdami gavo antibiotiku nes buvo strep B, pati maitinau, valgiau viska , nevengiau nieko maisto atzvilgiu. Gleiviu buvo kakutyje pas visus vaikucius, ir pas ta kuri antibiotiku negavo, nemanau kad cia nuo antibiotiku.
Atsakyti
Leido ir man antibus gimdymo metu del Streptokoko B. Nespejo suleisti pakankama doze - isveze ekstriniam CP. Todel dukrai gimus, jai leido. 2 dozes viena diena, ir 2 dozes antra diena.

Pasekmiu jokiu nepastebejau. Net ir su pilveliu dideliu problemu neturejom. Maitinau ja MP iki 2 metu. Nuo pat pradziu neribojau saves, ka valgau. Tik stengiausi valgyti sveika ir ivairu maista. 4u.gif
Atsakyti
Man irgi leido antibiotikus pries gimdyma, kadangi gimdziau 32sav., tai siaip ar taip turejo leisti, mazylei nepakenke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AushrineZ @ 2012 05 10, 14:24)
Man lasino antibiotikus gimdymo metu del B grupes streptokoko. Mazules virskinimas nuo pat pradziu buvo nekoks - po mekonijaus prasidejo zali kakuciai, gleives, zalias vandenukas, kartais pasirodo kraujo...  Tik kartais daro geltonai, bet ir tai dazniausiai su gleivem.
Maitinu dabar tik MP, nors pradzioj teko primaitint hipoalerginiu misinuku. Pediatre sake cia del to, kad as suvalgiau pora kartu sojos ir astriai. Siaip nei to, nei to beveik nevalgau. Kazkaip abejotina, kad nuo tu poros kartu 3 men neatsigauna mazyle.  verysad.gif Cia (JAV) daugelis pediatru sako valgyt viska, isskyrus pieno ir sojos produktus  unsure.gif  As dabar pradejau 'visisko eliminavimo dieta' - gyva tik rudais ryziais, virtom bulvem, avokadu ir virta cukinija, bet per 3 dienas jokiu pokyciu...
Emailu mus pakonsultavo patyrusi pediatre (is LT), tai sake, kad tie antibiotikai galejo labai stipriai paveikti vaikucio zarnyna, ir gali net iki 3 metu jaustis padariniai  verysad.gif
Norejau paklaust, kas gavo antibiotikus gimdymo metu  - kaip jusu mazyliu pilvukas???

Panasiu istoriju esu nemazai skaicius, susidariau tokia nuomone, kad antibiotikai tikrai turi itakos, tik ne visi vaikuciai i juos reaguoja vienodai. Jeigu eliminavimo dietos laikotes dar tik 3 dienas, tiketis pokyciu ankstoka. Kiek zinau bent jau pieno baltymai organizme iki keliu savaiciu islieka (drauges dukryte pieno alergija turejo). Pats geriausias "vaistas" tikrai yra MP - jis lengviausiai virskinamas, turi reikalingu bakteriju ir tt. Tikrai labai abejotina kad vienas astrus valgis vaikui 3 menesiam virskinima sugadintu. O zinant kad ir suaugusiems stiprus antibiotikai virskinima gali gerai sugadinti, tai ka kalbeti apie naujagimi. Deja, kaip padeti tokiam vaikuciui nezinau, asmeniskai neteko patirti, bet jeigu rasit kazkokiu budu - parasykit, manau atsiras mamyciu kurioms ta informacija bus naudinga. Sekmes!
Atsakyti