As irgi gaminu vistiena su alum:slauneles sukapoji gabaliukais, pridedi atsakanciai prieskoniu, sluoksni svogunu, sluoksni stambiai tarkuotu morku, sauja dziovintu slyvu ir truputi trintu migdolu(galima ir be ju).Alaus uzpilti kad apsemtu ir troskinti apie 40min. Labai liuks su bulvem keptom su lupenom.
Aluje kepti maltiniai su voveraičių įdaru
700 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis,
2 piene mirkytos juodos duonos riekelės,
kiaulienos prieskonių,
2-3 šaukštai krakmolo,
1 svogūnas, 30 g sviesto.
1 butelis alaus.
Įdarui:1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių,50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos.
Papuošimui šviežių daržovių.
Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais.
Įdarui svieste pakepiname susmulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu.
Formuojame maltinius įdėdami po šaukštą įdaro. Maltinius sudedame į skardą, supilame alų ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 1 vai.
Maltinius patiekiame su bulvių koše papuošę šviežiomis daržovėmis.
700 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis,
2 piene mirkytos juodos duonos riekelės,
kiaulienos prieskonių,
2-3 šaukštai krakmolo,
1 svogūnas, 30 g sviesto.
1 butelis alaus.
Įdarui:1 svogūnas, 1 stiklinė voveraičių,50 g sviesto, 1,5 šaukšto krakmolo, druskos.
Papuošimui šviežių daržovių.
Faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, duonos riekelėms, prieskoniais, krakmolu ir svieste pakepintais svogūno kubeliais.
Įdarui svieste pakepiname susmulkintą svogūną su voveraitėmis, paskaniname druska, sumalame mėsmale ir sumaišome su krakmolu.
Formuojame maltinius įdėdami po šaukštą įdaro. Maltinius sudedame į skardą, supilame alų ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 1 vai.
Maltinius patiekiame su bulvių koše papuošę šviežiomis daržovėmis.


600 g naminio faršo,
1 kiaušinis,
1 svogūno galvutė,
30 g sviesto,
1 piene išmirkyta batono riekelė,
2 šaukštai krakmolo,
kiaulienos prieskonių,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus maltiniams patepti.
1 butelis alaus,
džiovintų vaisių: slyvų, kriaušių, abrikosų.
Į faršą įmaišome kiaušinio plakinį, kubeliais supjaustytą ir svieste pakepintą svogūną, batono riekelę, krakmolą ir prieskonius. Iš paruoštos masės formuojame maltinius, sudedame į aliejumi pateptą skardą. Maltinių viršų patepame aliejumi. Į skardą supilame alų ir sudedame džiovintus vaisius. Kepame 220° C temperatūroje apie 1 vai. Patiekiame su bulvių koše.

Per Kalėdas kepame tokią žuvį
500 g žuvies
0.5 citrinos
aliejaus
Tešlai:
200 g miltų
kiaušinis
0.5 stiklinės alaus
šaukštelis aliejaus
druskos
Iš miltų, kiaušinio trynio, alaus, aliejaus, trupučio druskos sumaišykite tešlą. Baigdami maišyti, sudėkite išplaktą baltymą. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Gabalais supjaustytą žuvį (smulkmė nepjaustytą) pabarstykite maltais pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir, apvolioję tešla, apie 5 min. kepkite pakaitintame aliejuje.
500 g žuvies
0.5 citrinos
aliejaus
Tešlai:
200 g miltų
kiaušinis
0.5 stiklinės alaus
šaukštelis aliejaus
druskos
Iš miltų, kiaušinio trynio, alaus, aliejaus, trupučio druskos sumaišykite tešlą. Baigdami maišyti, sudėkite išplaktą baltymą. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Gabalais supjaustytą žuvį (smulkmė nepjaustytą) pabarstykite maltais pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir, apvolioję tešla, apie 5 min. kepkite pakaitintame aliejuje.

Na merginos čia jums vienas vyriškas patarimas ką butų galima pagaminti iš alaus...
Ogi nieko jis ir taip skanus ir nieko iš jo gaminti nereikia.
Ką begamintute tik sugadinsit alų
Ogi nieko jis ir taip skanus ir nieko iš jo gaminti nereikia.


Ką begamintute tik sugadinsit alų



Paprastai vyrai buna neblogi kulinarai ( bent jau netradiciniai), ir nereiketu patiekalu su alumi peikti .Tai tik patvirtina, kad alus tikrai geras daiktas ir daug kur tinka.
Musu seimoje megstami avienos ar kiaulienos sonkauliukai troskinti aluje.
Sonkauliukus supjaustyti po viena, apvolioti prieskoniuose, apkepti keptuveje ir troskinti su tarkuotom morkytem, svoguniukais, cesnakeliu ir stikline alaus. Kartais i toki troskini iberiu ziupsneli kmynu.
Labai skanus patiekalas, kuri gera uzgerti atsaldytu alumi.

Musu seimoje megstami avienos ar kiaulienos sonkauliukai troskinti aluje.
Sonkauliukus supjaustyti po viena, apvolioti prieskoniuose, apkepti keptuveje ir troskinti su tarkuotom morkytem, svoguniukais, cesnakeliu ir stikline alaus. Kartais i toki troskini iberiu ziupsneli kmynu.
Labai skanus patiekalas, kuri gera uzgerti atsaldytu alumi.

QUOTE(vija @ 2004 07 15, 07:47)
Va ka vakar visai atsitiktinai uztikau savo archyvuise
Vistu sparneliai, kepti aluje
8 vistu sparneliai
2 dideles morkos
3 skilteles cesnako
1 butelis alaus
druska, pipirai
Sparnelius, itrintus cesnakais, druska ir pipirais, palaikoma 1 val. uzdengtame inde. Morkas supjaustome griezineliais ir jais isklojame skardos dugna. Ant morku sudedame sparnelius ir uzpilame alumi. Kepti 200-230 temp orkaiteje. Kas 15 min palaistyti sparnelius susidariusiomis sultimis.
Valgome su bulviu kose ir uzsigeriame alumi.
PS nuotraukelej tai labai apetitnai atrodo
Vistu sparneliai, kepti aluje
8 vistu sparneliai
2 dideles morkos
3 skilteles cesnako
1 butelis alaus
druska, pipirai
Sparnelius, itrintus cesnakais, druska ir pipirais, palaikoma 1 val. uzdengtame inde. Morkas supjaustome griezineliais ir jais isklojame skardos dugna. Ant morku sudedame sparnelius ir uzpilame alumi. Kepti 200-230 temp orkaiteje. Kas 15 min palaistyti sparnelius susidariusiomis sultimis.
Valgome su bulviu kose ir uzsigeriame alumi.
PS nuotraukelej tai labai apetitnai atrodo

Ne cia radau recepta,bet susiruosiau kepti siandien, tai vat, dabar paprieskoniavau ir laukiu,sakau paskaitinesiu atsiliepimus,bet kad nieko labai neradau...

Super gavosi
