Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai 21

QUOTE(simisimi84 @ 2012 06 08, 13:53)
man tai jis nepatinka... karta dariau, bet man praskydo ir nesukietėjo!!!


jis nesukietėja taip smarkiai kaip rududu,bet skystas nei kart nebuvo g.gif pas mus kažkuriuo metu rududu neradau prie namų parduotuvėj tai su juo dariau smile.gif bet skonio atžvilgiu vistiek rududu skaniau ax.gif biskvitam perku karamelizuotą o pertepimui grįžau prie rududu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2012 06 08, 12:51)
tai gi jos nereik tept storo sluoksnio  mirksiukas.gif  jei tortas lygus, esu mačius, kad ir džemu patepa, kad masė priliptų, nestyrotų  4u.gif


kiek zinau dzemas nesulaiko dregmes,taigi nuo torto dregmes mase tirps....
Atsakyti
dabar toptelejo mintis, o gal man isbego del to, kad as normaliia sudrekinau ta bikvitair nepalaukius ta pertepima uzdejau doh.gif ???? ci aapie kondensuota karamelizuota piena snikeryje
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 06 08, 18:42)
dabar toptelejo mintis, o gal man isbego del to, kad as normaliia sudrekinau ta bikvitair nepalaukius ta pertepima uzdejau doh.gif ???? ci aapie kondensuota karamelizuota piena snikeryje

man jis ir nepatinka, skysta kremas doh.gif uzteks vieno karto-daugiau ji naudosiu nebent snikerso biskvitams-ten tinka smile.gif
QUOTE(mazmona @ 2012 06 08, 14:14)
Norėjau paklaust kuo dar galima dengt tortus prieš pastilažą išskyrus sviestinę masę? Na, jei tortas jogurtinis, tai man ta sviestinė masė niekaip nesiderina skonio atžvilgiu...

jis reikalingas torto islyginimui ir masei prilipti prie torto, nereik daug tik kad izoliuotusi kremas nuo mazes.
del dzemo naudojimo-taip, naudoja ir dzema bet ten jo sudetis nera tokia kaip pas mus, laaabai daug saldumo+visokiu malmalu biggrin.gif ir skonis tai... dauuuug baisiau uz sviestini biggrin.gif (kuri galima padaryti ir labai skanu) o del musiskio dzemo-jis tikrai tirpdo mase.
QUOTE(niurzga123 @ 2012 06 08, 13:40)
as irgi kaip tik snikersa darau su marshmalows mase. toks klausimas iskilo - pasidariau is pastilazo rozes - o kaip jas prilipinti prie to torto apdengto marshmalows mase? ax.gif

pasildyta/patirpinta ta pacia mase, ar mazu vandenuko kiekiu, ar aisingu ...
Atsakyti
Jei karudama viena torta ant kito (4 aukstai) naudodama siaudelius (ar geriau pagaliukus?) Tortus desiu ant tokiu padekliuku, jie man atlaikys svori?
user posted image
Atsakyti
gal zinot kur rasti torto "Jaunyste" recepta? mama taip praso pagamint, o as nzn kaip??
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 06 08, 20:35)
gal zinot kur rasti torto "Jaunyste"  recepta? mama taip praso pagamint, o as nzn kaip??


Turiu kazkoki kompe is kazkur,bet zinau kad namu salygomis ji atceit labai sunku pagaminti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2012 06 08, 22:56)
Turiu kazkoki kompe is kazkur,bet zinau kad namu salygomis ji atceit labai sunku pagaminti smile.gif

aciu uz zinute, ko del mamos nepadarysi 4u.gif


galkas zino kur gaut pilku dazu? arba is ko igaut tokia spalva? ir pvz jei nori auksine figurele pagamin, tai daryt geltona ir apipursk geltonu blizgiu laku? ar kaip? na kad atrodytu auksine, arba ornamenta auksini?
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2012 06 08, 13:51)
tai gi jos nereik tept storo sluoksnio  mirksiukas.gif  jei tortas lygus, esu mačius, kad ir džemu patepa, kad masė priliptų, nestyrotų  4u.gif

Kur jau ten pradžiamokslei lygus labai gausis biggrin.gif
Ačiū už patarimus, matyt, vistiek teks suktis su rududu +sviestas. O koks jų santykis geriausias?

Ir dar klausimas, jei darai 2 aukštų tortą skirtingų skonių. Kiekvieną aukštą dengi pastilažu. Kaip su tuo viršutiniu aukštu? prieš jį dedant ant pastilažo reikia dar atskirti kuo nors (pvz. popieriniu padėkliuku) ar tept sviestinę masę ir dėt antrą aukštą?
Atsakyti
QUOTE(elenka @ 2012 06 08, 21:06)
aciu uz zinute, ko del mamos nepadarysi 4u.gif
galkas zino kur gaut pilku dazu? arba is ko igaut tokia spalva? ir pvz jei nori auksine figurele pagamin, tai daryt geltona ir apipursk geltonu blizgiu laku? ar kaip? na kad atrodytu auksine, arba ornamenta auksini?


Pilku? Taigi juodos vos vos imaisei,ir gaunasi pilka biggrin.gif
Del aukso,tai jei purksti iskarto dazais purskiamais,tai net nereikia dazyti jokia spalva,as rozes baltas dariau ir nupurskiau,arba dazyti mase gelsva/ruda spalva,ir tada dazyti ant virsaus skystais tokiais dazais auksiniais,tik tiek kad su jais sunku tolygiai padengti,matosi labai linijos nuo teptuko.bet ant virsaus dar uzdejau auksiniu aukso dulkiu,buvo gerai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mazmona @ 2012 06 08, 21:25)
Kur jau ten pradžiamokslei lygus labai gausis biggrin.gif
Ačiū už patarimus, matyt, vistiek teks suktis su rududu +sviestas. O koks jų santykis geriausias?

Ir dar klausimas, jei darai 2 aukštų tortą skirtingų skonių. Kiekvieną aukštą dengi pastilažu. Kaip su tuo viršutiniu aukštu? prieš jį dedant ant pastilažo reikia dar atskirti kuo nors (pvz. popieriniu padėkliuku) ar tept sviestinę masę ir dėt antrą aukštą?


Rududu su jogurtiniu tortu man visai schmoll.gif juk galima kondencuotas + sviestas,arba c.pudra + sviestas smile.gif

Priklauso kokie tortai,sau esu darius be jokiu tvirtinimu ir be jokiu padekliuku viduje,bet jei ne sau,tai butinai sutvirtinu,o jei tvirtinti pagaliukais,tai reikia ir padekliuko viduje. Jeigu tortai kieti,tada galima ir netvirtinti.
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2012 06 09, 00:36)
Pilku? Rududu su jogurtiniu tortu man visai  schmoll.gif  juk galima kondencuotas + sviestas,arba c.pudra + sviestas  smile.gif

Ačiū už atsakymą. o kokiu santykiu dėti sviestą ir kondensuotą? Tiršta kaip suprantu turėtų būti
Atsakyti
QUOTE(mazmona @ 2012 06 09, 14:08)
Ačiū už atsakymą. o kokiu santykiu dėti sviestą ir kondensuotą? Tiršta kaip suprantu turėtų būti

sviestas 2:1 kondensuotas mirksiukas.gif
Atsakyti