Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą: Kepsniai, šašlykai, marinatai -2

šašlykas marinuotas kefyre ir citrinų sultyse-
Mėsytė naudojom kumpine ir nemažai šoninės..(yra giminaičių mėgstama ta skurikė. 1 l. kefyro ,šašlykų prieskoniai,2 citinų sultys,vorčesterio padažas,jai trūksta druskos ,pipirai..marinuojam apie 6 valandas vis pamaišant.
(receptas p. Sandros)
Atsakyti
pabusiu ikyri:
http://www.anonsas.l...yku-marinavimas
Atsakyti
tesiame toliau
http://www.1000recep...i.d?id=64350728
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 05 29, 11:29)
Vistienos sirdeles.Draugai atsiveze sirdeliu,kadangi jokios patirties su jomis neturiu,tai marinavau pagal georgiana saslyku recepta su obuoliu sultimis.Neturejau maltu kmynu,tai ju nedejau,ir obuoliu sulciu naminiu neturejau-isspaudziau pora obuoliu per sulciaspaude.Pries kepant nusausinau ,paslaksciau aliejuku ir pabarsciau dziovintais ciobreliais.
Man buvo skanu,bet kazkas nepazystamo ,o tokio maisto megejams buvo laaaabai skanu. 4u.gif

Šį savaitgalį bus išmėgintas šis receptas, tikiuosi patiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kami_ @ 2015 05 21, 07:13)
Šį savaitgalį bus išmėgintas šis receptas, tikiuosi patiks ax.gif


Skanaus,parasykit ar patiko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2015 05 22, 08:49)
Skanaus,parasykit ar patiko. 4u.gif

laukiam tesinio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2015 05 22, 08:49)
Skanaus,parasykit ar patiko. 4u.gif

Patiko ir man ir valgytojams, kitą savaitgalį vėl gaminsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kami_: 07 birželio 2015 - 10:17
Sveikos,

vieną neblogą vištienos sparnelių marinatą suimprovizavau, svečiams labai patiko.

Reikės:
vyšnių džemo (mažo stiklainiuko)
česnako
sojos padažo
čiobrelio
druskos
pipirų
rūkytos paprikos
pusės citrinos sulčių
(cukraus, jei džemas nesaldus)

Iš pradžių įtryniau sparnelius džemu. Pakepinau česnaką, supyliau soją ir pakaitinau su prieskoniais.
Supyliau viską ant sparnelių ir palikau parai, vėliau permaišiau. Kepant šlakstėm marinatu.


Gaunasi tokie saldžiarūgščiai, lipnūs sparniukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Awdrute @ 2015 07 07, 15:36)
Sveikos,

vieną neblogą vištienos sparnelių marinatą suimprovizavau, svečiams labai patiko.

Reikės:
vyšnių džemo (mažo stiklainiuko)
česnako
sojos padažo
čiobrelio
druskos
pipirų
rūkytos paprikos
pusės citrinos sulčių
(cukraus, jei džemas nesaldus)

Iš pradžių įtryniau sparnelius džemu. Pakepinau česnaką, supyliau soją ir pakaitinau su prieskoniais.
Supyliau viską ant sparnelių ir palikau parai, vėliau permaišiau. Kepant šlakstėm marinatu.
Gaunasi tokie saldžiarūgščiai, lipnūs sparniukai smile.gif


Labai idomus derinys prieskoniu .Sakykit ar tikrai dejote rukyta paprika? g.gif Ir jei taip,tai ar nesijaute surudijusios gelezies poskonio?Nes kiek teko maisyti rukyta paprika su vysniomis/serbentais/kiviais, visuomet atsirasdavo gan slykstus surudijusios gelezies poskonis. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 08 liepos 2015 - 15:33
QUOTE(gurmans @ 2015 07 08, 17:33)
Labai idomus derinys prieskoniu .Sakykit ar tikrai dejote rukyta paprika? g.gif Ir jei taip,tai ar nesijaute surudijusios gelezies poskonio?Nes kiek teko maisyti rukyta paprika su vysniomis/serbentais/kiviais, visuomet atsirasdavo gan slykstus surudijusios gelezies poskonis. doh.gif

Hmm.. dar kartą pasižiūrėjau, naudoju tokią:
user posted image

Nesijautė jokio nemalonaus skonio.
Atsakyti
Mano šios vasaros improvizuotas marinatas


1 citrina
1 laimas
1 apelsinas
1-2 čili pipirai
medaus arba rudojo cukraus
žuvų padažas
austrių padažas
sojų padažas
sezamų aliejus
alyvuogių aliejus


vaisių žieveles nutarkavau, išspaudžiau sultis, sudėjau medų, padažus, aliejus. Proporcijos pagal skonį, tad kai jis tenkino sudėjau pusžiedžiais pjaustytus čili pipirus.

Tobuliausia tinka vištienai, bet skanu buvo ir kiaulienos sprandinės šašlykas.
Kepant laistėm marinatu, tad išorė gavosi aštri.

Vištiena išsimarinuoja per 3-4val, kiauliena laikiau per naktį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Okokionera: 23 liepos 2015 - 12:50
Drauge isdave labai skanu marinata saslykams, gaila nuotraukos neturiu bet marinatu pasidalinsiu:
3 kg mesos;
5 pipiru misinys;
lauro lapai keli smulkinti;
1 a.s. cukraus;
2 citrinos ;
mesa supjaustyti gabaliukais, sudeti prieskonius, citrinas su zievele supjaustyti smulkiai ir itrinti mesa; palikti nakciai saldytuve; kita diena 7 svogunus is ryto sutarkuoti burokine tarka likus 6 val. iki kepimo ir sumaisyti su saslyku mesa ir vel palikti; likus 1 val iki kepimo prideti 1 valgoma sauksta aliejaus, 1 arb. sauksteli druskos.
Pameginkite 4u.gif
Atsakyti