Įkraunama...
Įkraunama...

Visi į gamtą: Kepsniai, šašlykai, marinatai -2

Gurmans, aciu uz recepta! Kepsiu sekmadieni, valiooo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2013 07 16, 16:06)
Gurmans, aciu uz recepta! Kepsiu sekmadieni, valiooo  thumbup.gif


Nera uz ka biggrin.gif .
Dar pamirsau parasyti,kad patogiau kepti,kai obuoliukai storomis riekelemis supjaustyti (panasaus storio kaip ir vistienos krutinele,kad butu),tuomet labai patogiai uzsidaro groteles.Nes,kai obuoliukus skiltelem pjaustau,tai per jas neina krutineles normaliai suspausti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 07 16, 18:42)
Nera uz ka  biggrin.gif .
Dar pamirsau parasyti,kad patogiau kepti,kai obuoliukai storomis riekelemis supjaustyti (panasaus storio kaip ir vistienos krutinele,kad butu),tuomet labai patogiai uzsidaro groteles.Nes,kai obuoliukus skiltelem pjaustau,tai per jas neina krutineles normaliai suspausti. 4u.gif

pas mane jau alyviniu pilnas sodas. Kol kas maziukai, bet skanus- pjausiu juos per puse. Jerguteliau, vis galvojau , kaip cia sekmad issisukti per baliu, kad skaniai pavalgyt ir nekaloringai. Visi saslyka vanos, o as krutinele su obuoliukais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2013 07 16, 17:07)
pas mane jau alyviniu pilnas sodas. Kol kas maziukai, bet skanus- pjausiu juos per puse. Jerguteliau, vis galvojau , kaip cia sekmad issisukti per baliu, kad skaniai pavalgyt ir nekaloringai. Visi saslyka vanos, o as krutinele su obuoliukais  thumbup.gif


Oi,kaip smagu,kad praverte receptukas wub.gif .
Jei turit slyvu,tai jos irgi labai puikiai tinka prie vistienos,perpjaunu jas perpuse isimu kauliuka padedu tarp obuoliuku ir viska kartu kepu. thumbup.gif
Atsakyti
"Ne­rea­lus" šaš­ly­kas

Rei­kės: 1,5 ki­log­ra­mo kiau­lie­nos spran­di­nės, šla­ke­lio ge­ro bal­za­mi­nio ac­to, pu­sės stik­li­nės aly­vuo­gių alie­jaus (ga­li­ma ir šiek tiek ma­žiau, jei mė­sa rie­bes­nė), vie­nos cit­ri­nos sul­čių (jei di­de­lė, už­ten­ka pu­sės), sau­jos džio­vin­tų rau­do­nė­lių, sau­jos džio­vin­tų čiob­re­lių, pu­sės sau­jos džio­vin­tų roz­ma­ri­nų, grūs­tų pi­pi­rų (ge­riau­sia – mi­ši­nio), mal­tų ašt­rių­jų pi­pi­riu­kų, ko­kių 6 svo­gū­nų (pjaus­ty­tų žie­dais ar pus­žie­džiais), vie­nos čes­na­ko gal­vu­tės (stam­biai su­ka­po­tos), drus­kos (drus­ką griež­tai drau­džia­ma dė­ti ma­ri­nuo­jant, lei­džia­ma pa­sū­dy­ti tik prieš pat ke­pant).

Mė­są su­pjaus­ty­ti ga­na stam­biais ga­ba­lais, su­dė­ti vi­sas žo­le­les, svo­gū­nus, čes­na­kus, vi­sus skys­tus pro­duk­tus (iš­sky­rus bal­za­mi­nį ac­tą) ir ta­da, pa­si­rai­to­jus ran­ko­ves, min­ky­ti, kol mė­sos ga­ba­lė­liai pa­si­den­gia žo­le­lė­mis, o vir­tu­vė­je pa­sklin­da svo­gū­nų ir čes­na­kų ete­ri­nių alie­jų kva­pas.

Min­ky­ti rei­kia apie 10 mi­nu­čių. Jei mė­sa po šio „kan­ki­ni­mo“ dar ne­pa­si­den­gu­si žo­le­lė­mis, jų įdė­ti pa­pil­do­mai. Ta­da pa­bars­ty­ti pi­pi­rų mi­ši­niu ir ašt­riai­siais pi­pi­riu­kais, pa­šlaks­ty­ti bal­za­mi­niu ac­tu, ir dar pa­min­ky­ti, tik da­bar jau trum­pai. Po to mė­są dė­ti į šal­dy­tu­vą.

La­bai ska­nūs ir po 5 va­lan­dų ma­ri­na­vi­mo, o ne­rea­liai ska­nūs iš­kep­ti 3 die­nas pa­si­ma­ri­na­vę. Prieš ke­pant pa­bars­ty­ti drus­ka.

Ska­naus!
recepteli isdave viena Siauliete mirksiukas.gif
Atsakyti
Kur visos grilininkes pradingo? g.gif
Keliu kiaulienos kepsniukus:
Is Spilvos anglisku garstyciu su grudeliais,naturalaus jogurto ,krapu,laiskinio cesnako,rudojo cukraus,truputelio malto kajano ,juros druskos,truputelio malto zagrenio (sumahha) sumaisiau vientisa mase ir ja aptepiau kaiulienos kepsnius.Galima marinuoti ir para,bet as kepu jau po keliu valandu.Kadangi garstycios su jogurtu gan greitai reaguoja i zarijas,ted reiketu dazniau pavartyti.
user posted image
user posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 24 rugsėjo 2013 - 10:10
Gal kuri turite recepta kaip marinuoti avienos šašlykus? 4u.gif
Atsakyti
http://forum.say7.info/topic31644.html
cia daug raso apie saslykus is avienos...
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 10 10, 14:00)
http://forum.say7.info/topic31644.html
cia daug raso apie saslykus is avienos...


Georgiana ačiū 4u.gif
Atsakyti
Labai fainas fotoreportazas, paziurekite 4u.gif
http://kuharka.ru/re...fire/13086.html
Atsakyti
Keliam temute juk sezonas isivaziuoja 4u.gif
http://www.delfi.lt/...i.d?id=64663705
http://www.delfi.lt/...e.d?id=64575586
1. Marinuoti vištienos skrandukai.Marinatas:svogūnai, česnakai, j.pipirai, čili pipirai, šašlykų prieskoniai, sojos padažas, truputis alyvų aliejaus, raudono vyno actas, truputis vandens.Geras užkandis prie alaus.
2. Vištienos sparneliai.
Marinuoti su pomidorų padažu, vorčesteriu, alyvų aliejumi,medumi,vištienos prieskoniais, pipirais.Kas mėgsta aštriau, čia labai tinka idėti čili pipirų.Prieš kepant, jei reikia, pabarstyti druska. (receptai Ricardo S.)
"Kiaulienos šašlykas su majonezu-pipirai,druska šašlyko prieskonis,citrinos sultys. marinuota prieš 12val vis pamaišant.
vagom,su marinuotais svogūnais (druska ,pipirai,cukrus,actas,vanduo
virti ryžiai,pom.padažas,agurkai...na ir aš neapsieinu be chilli sauce".
situos paskutiniu metu gaminau:)
http://www.gaspadine...iu-padazu-12436
Atsakyti
SM nares [COLOR=blue]Okokioneros[/COLOR patarrimai, Aciu uz pasidalinima 4u.gif
Šių metų marinatai:

1)šauštas grietinės, šaukštas majonezo, šaukštas garstyčių, druska ir pipirai, džiovinti raudonėliai
2)Tamsus sojos padažas, vorčesterio padažas, medus, citrinos sultys, maltas čili
3) austrių padažas, sezamų ir alyvuogių aliejai, medus, citrinos sultys, šviežias čili
4)sezamų ir alyvuogių aliejai, medus, citrinos sultys, sojų padažas, česnakas ir šiek tiek tarkuoto imbiero.
5) ~1kg pjaustytų svogūnų, 1-2 pakeliai šašlykų prieskonių - tokius marinuoju per naktį ar dar ilgiau:)
Atsakyti