Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

Taigis- per nepilnus du mėnesius vaikščiojimo į lopšelį sergame jau trečią kartą. Iki darželio praktiškai nesam sirgę. Papasakokit kaip jūsų vaikiukam sekėsi prisitaikyti prie bendrų kolektyvo bacilų ir ar dažnai sirgote? Per kiek vaiko vaikiukai adaptuojasi daržely/lopšely ir liaunasi taip dažnai sirgę.
Atsakyti
MAniškis eina nuo rugsėjo mėnesio. Paėjo 2 savaites - susirgo. Pabuvonamuose 1 savaitę ir toliau žingsniavo. Tada susirgo lapkričio mėnesį. Pabuvo 1 savaitę namuose ir vėl į daržą. O vasario mėnesį tai vyras norėjo paatostogauti, tai tipo susirgo. Iškvietėm gydytoją, išrašė vaistų nuo kosulio ir sėdėjo 2 savaites. O nuo tada nesirgo. TAigi, galima sakyti, kad nuo lapkričio neserga.
Kai sėdėjo namuose su aukle irgi nebuvo jokių ligų. O lopšelyje prisikabini tipinė ligos: kosulys, sloga. Mūsų pediatrė sakė, kad vaikui geriau persirgti darželyje, nei mokykloje.
Dar ligų dažnumas priklauso nuo vaiko imuniteto. Kadangi maniškis nuo mažų dienų buvo grūdinamas (žiemą net ir -15 - 20 laipsnių šalčio eidavom į lauką), tai sirgo mažiau. O grupėje yra vaikų, kurie labai dažnai sirgo, o pavasariop pasveiko, persirgo.
Manau, kad nuo to nepabėgsim. Reikia pergyventi tą laikotarpį.
Sėkmės jums abiem
Atsakyti
Pirmus metus tik nuejus i lopseli pratempe beveik 3 menesius be ligu, o tada tai ir prasidejo-2sav. einam, 2 namie. Rimtu ligu nebuvo, tik amzina sloga ir kosulys, bet antibiotikus per tuos metus gal 5 kartus teko gerti. Dar pavasari mikoplazmas pasigavom, o jau per vasara sveiki isbuvom-gal todel kad mazai i darza ejo. Ir visais imanomais skiepais skiepijom, ir imuniteta ribomuniliais, ragiukais ir velnias zino kuo stiprinom, tikejaus kad sie metai lengviau jau praeis. Deja, jau nuo rugsejo vel snargliuot eme ir istorija kartojas. Nu, negaliu meluot-gal jau maziau siemet, bet ko gero del to, kad jau labai stebiu ir iskart girdau visokiom zolelem, proceduras atliekam ir t.t. Viliuosi kad treti metai bus lengvesni, bet gi viltis kai kieno motina...
Atsakyti
Mano vaikas lopselyje irgi daznai sirgo. As kiekviena menesi turejau nedarbingumo lapeli. Dazniausiai budavo kosulys ir gerkle. Mums gydytoja patare pagerti imunitetui sustiprinti BRONCHOL IMUNAL vaikams. Gereme 3 menesius. padejo. ir svarbu grudinti vaika. Kiek girdejau vaikai nuo 4-5m. maziau serga, organizmas pasidaro atsparus visom ligom. taip pas ir buvo. Mano sunus jau nuo 5m. visai nesirgo ir sekmingai lanke darzeli. clap_1.gif
Atsakyti
Pradėjome lankyti lopšelį 1,5 metukų. Po mėnesio susirgome ir pusę metų iš ligų maišo neišlindome- bronchitas, kosulys, plaučių uždegimas, bronchitas, bronchitas... Pabaigę ligų maratoną vasarą pasigrūdinome, pasiskiepijome mokamais skiepais (pneumo23 lygtais), nuo vėlyvo rudens pradėjome gerti limphozil imuniteta stiprinančius, na ir jis mūsų nepavedė jau 4-ias žiemas. Žinoma vos pasirodžius pirmiesiems simtomams- jūros vanduo su variu į nosį, garstyčios į kojines, inhaliacijos prie puodo, druskų karštos vonytės kojoms. Tfu x3 praslystame...
Atsakyti
Sakoma, kad labiausiai serga pirmaisiais metais, nors aš žinau ir kitokių variantų, kai eina į daržą jau 3 metus ir vis serga.
Lopšelinukai tai serga labai nes jų imunitetas silpnas. Snarglys tai iš viso privalomas atributas lopšelinoko:) Mūsų grupėj buvo tik 2 vaikai, kurie beveik nesirgo, tik pavasarį krito.
Atsakyti
Patirtis su darzeliu trumpa, bet ispudinga: savaite ejom, po to dvi sirgom ( su tokia auksta temperatura, kokios nuo gimimo neturejom). Dabar neinam laugh.gif Ir nesergam, xixi. Turiu suneno pavyzdi - darzelyje sirgo neypatingai, gal net maziau, negu kiti, taciau kai pradejo eiti i pirma klase, sirgo kas antra savaite. Va cia tai idomu, kaip vaiko organizmas sureagavo g.gif
Atsakyti
Nieko paguodžiančio ir aš nepasakysiu - per gegužę, birželį susidarė viso tik 1 mėn. ėjimo į darželį ir sirgom taip pat tokiom ligom - stomatitu, angina pora sykių, temperatūra net iki 40 pakilusi buvo, ko niekada gyvenime nebuvę. Namie sirgdavo tikrai mažai ir nerimtai. O kai dar pratinomės eiti pavasarį, tai ir laringitas buvo.
Ir kaip nesirgs - atvedi jau pasveikusį vaiką ir net per širdį pereina, kai šalia kitas mažas pilietis baisiai sukosti, nosis bėga, matai... Arba karštą dieną surengti visi drabužiai, kuriais vaikas ryte atvestas buvo - striukytė, džemperiukas (rytais tai vėsu būna...), tai visas suprakaitavęs. Dėl rengimo kalbėjau su auklėtoja, susitarėm lyg, o daugiau nieko nepakeisi. kadangi vasara ir visokie nemalonūs pasiektimai vaikui darželyje, tai ir vėl susirgo, tai nusprendėme neleisti vasarą. O geriame dabar Limfozilį - patarė ir darugė ir gydytoja. Ar padės - pamatysim rudenį.
Atsakyti
Limfozilis, tai lyg profilaktiškai vartojamas, kadangi dabar jo aprašo šalia neturiu, tai negaliu tiksliai atsakyti, bet ten tokios mažos skanios tabletytės, reikia gerti 3 kartus po 2 (tiksliau ne gerti, o suvalgyti smile.gif, maniškis labai mėgsta. Reikia vartoti iš viso 8 sav., po 2 sav. vartojimo vis padarant 1 sav. pertrauką. Ten lyg ir vitaminų yra, ir dar kokių galų...
Atsakyti
Mano dukra, kai pradejo eit i darza, pirmus tris menesius praktiskai istisai sirgaliojo-slogavo, kosejo, kas antra savaite pakildavo temperatura sad.gif Paskui bendra situacija eme gereti, bet karts nuo karto pasigaudavo labai rimtu ligu, vnz su ligoninem tekdavo bendrauti: rota virusas, stomatitas, labai sunkus odos uzdegimas, skarlatina, visada su 40 temp, laselinem ir pan..Visa tai per pirmus darzelio lankymo metus..
Dabar paskutini karta sirgo praeitu metu lapkricio menesi-cia jau tiesiog visu laiku musu rekordas gaunasi-nei slogytes,anei kosuliuko....Tpfu, tpfu,tpfu, kad neprisisneket, apsaugok viespatie... unsure.gif

Nenusiminkit, turi isaugt is tu ligu vis tiek smile.gif
Atsakyti

Sveikos mamytės. Norėčiau paprašyti pagalbos. Mano sūnui liepos 7 dieną sueis 3 m. Nuo 4 mėn. auga su aukle. Kai jam buvo 2 m. atsisveikinom su aukle ir bandėm eiti į darželį. Liūdnas vaizdas! Iš ryto reikėdavo ištraukti iš po stalo ar iš palovio, kad ištempti į darželį (nuo pirmos savaitės). Rengdavau drabužius, o jis plėšdavosi juos nuo savęs, ką jau kalbėti apie klyksmus. Kai nuvesdavau ir palikdavau, o po to skambindavau auklėtojai, sakydavo, kad nusiramino ir lyg ir viskas tvarkoj. Taip pavargom savaitę, po to 3 savaites sirgo. Kai pasveiko vėl viskas iš naujo. Vėl savaitę paėjo ir vėl susirgo. Gydytoja primygtinai patarė palaikyti dar vienus metus namuose. Na ką gi, vėl auklė.
Dabar vėl nutariau pabandyti vesti, jau į kitą darželį, kad neliktų blogų prisiminimų.
Bandysiu vesti šiltuoju periodu (gal bent jau nesirgs taip dažnai). Tik problema.
Jis visiškai nenori bendrauti su vaikais. Jei išeina į kiemą vaikai, kai jis būna su aukle, veda auklę į kitą kiemą. Jei koks vaikas užkalbina slepiasi už nugaros, lyg bijotų. Kalba tik viena ir trumpa, "nenoriu į darželį, nenoriu pas vaikus jie man nepatinka, aš noriu būti su Tania (auklė)". Ką man daryti? Net ir papratinti neišeina, jis nenori eiti net pasižiūrėti. Su pirmuoju sūnumi, kurį pradėjau vesti į darželį nuo 1,7 m. jokių problemų nebuvo.
Atsakyti
As nuvedziau savo dukryte i darzeli 2,6 men.Ejom nenoriai,verke,nedraugavo su darzeli vaikais.Taip pat savaite einam,tris sergam.Po triju menesiu,pasikeite aukletoja(senoji man labai patiko).Atejo jauna,energinga aukletoja.Tai dabar ji mane veda i darzeli.Viena diena galva skaudejo,tai galvojau tegul namie sedi,neisu niekur,tai zyze,kol pagaliau pasieke savo:nuvedziu i darzeli.Tada supratau,kad ne mes aukletojus renkames,o vaikai. smile.gif
Jusu atveju vistiek bandykit nuo kiemo,atsargiai.O vasara neisgelbes,darzeliuose vaikai yra vistiek lauke ryte ir vakare.
Atsakyti