Įkraunama...
Įkraunama...

Akmenys seilių latake

Nebuvau girdėjusi, kad akmenų gali būti ne tik tulžies, bet ir seilių latakuose.

Šiandien prieš pietus pajutau, kad tinsta ir truputį skauda po kaire ausimi. Pagalvojau - limfmazgis, gal rodo infekciją dantyse, tuo labiau, kad kažkokie neaiškūs jautrumai šaltam-karšam maistui kelias dienas prieš tai buvo. Nutariau palaukt dieną, pažiūrėt, kas bus. Papietavusi pažiūrėjau į save veidrodyje ir persigandau - paausys ir žandas taip išsipūtę, kad vos ne dvigubai didesnis už dešinę. Mikliai nuskuodžiau pas odontologą. Tas apčiupinėjo dantis, padarė rentgenogramą - dantys nekalti. Jis pasakė, kad jei pučiasi būtent valgant, gali būti akmenukas užstrigęs seilių latake, ypač, jei aktyviai tinsta nuo rūgštaus maisto. Reikia echoskopijos. Yra du variantai - valgyt citriną, kad gausiai besiskiriančios seilės išplautų smėlį ar akmenuką. Bet gali ir užstrigti, tada - operacija.

Tikrai, kai išgirdau diagnozę, apsižiūrėjau, kad kairėje pusėje burna sausa, be seilių. Išėjus iš odontologo aktyviai masažavau paausį, seiles "pramušė", išsipūtimas gana greitai praėjo, tik skaudus paausys liko. Jau apsidžiaugiau, kad gal būsiu akmenuką išplovus mechaniškai. Kur tau. Parėjus namo užvalgiau citrinos - vėl išsipūčiau. Susinervijus, kur čia dabar kreiptis vakare, citriną suvalgiau visą. Bevalgydama masažavau paausį - atsileido gana greitai. Pavakarieniavau normaliai, be išsipūtimo. Žiūrėsim, kas toliau bus.

Gal kas yra turėjęs tokių nesąmonių? Kaip sekėsi, ką darėt? Kokie gydytojai apskritai užsiima seilių latakais?
Atsakyti
yra toks straipsnis : Kaip tirpinsim akmenukus? Susirask jį gooogle.
ištrauka iš jo:

QUOTE
Norint apsitirpinti savyje nepageidaujamus klodus, nebūtina ieškoti kažkokių ypatingų žolių ar užsieninių preparatų iš jų. Pakanka nusipirkti vaistinėje 8 tabletes panangino (tabletėje kalis–40mg+magnis).

Geriate kas 1,5 valandos po vieną panangino tabletę ir tirps ne tik akmenys, bet ir smėlis, druskos sąnariuose bei kitose vietose, kuriose jų susikaupimas visai nepageidaujamas. Procedūra atliekama dienos metu (kad būtų ir mechaninis poveikis – kratymas, ir mažesnė druskų koncentracija kraujyje, šlapime – naktį ji padidėja). Procesas vyks kur kas sėkmingiau, jei papildomai su kalio preparatu bus geriama dar ir druskos rūgšties (1% procento stiprumo po vieną arbatinį šaukštelį su kiekviena panangino tablete)

Dažniausiai užtenka 8 tablečių procedūros, tačiau galima kartoti ją iki trijų kartų, tai yra pagerti pananginą tris paras iš eilės.

Ilgiau gerti  negalima, nes panangine esantis kalis išves iš organizmo ir reikalingas druskas!

Tikslinga tabletes ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir išgerti tą tirpalą per šiaudelį (kad nepažeisti kaliu ir druskos rūgštimi dantų emalio), po gėrimo praskalauti burną vandeniu.

Kad tirptų akmenys ir druskos, reikia  organizmui duoti kas 1,5 valandos 40 mg kalio. Ir visai nesvarbu iš kokio šaltinio – tabletės, žolių ar daržovių sulčių mišinio.

100g petražolių savyje turi 1000mg kalio, bulvės – 550mg, žali kopūstai – 490mg, burokėliai – 336mg, morkos – 282mg.

prisipažinsiu, akmenukų netirpdžiau, bet pananginą gėriau, kai gelbėjausi nuo mėšlungio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 26 birželio 2012 - 19:51
Papasakosiu, kaip vystėsi situacija, gal kam pravers.

Seilių liaukomis užsiima burnos chirurgas, pas kurį dažniausiai visi eina dantų traukt. Nors mane dar apžiūrėjo ir gerklės-nosies-ausų gydytoja (atsiprašau, bet to burtažodžio, kaip juos taisyklingai vadint, aš neištariu biggrin.gif ), patvirtino, kad problema seilių liaukose. Esminis požymis - tinsta tik valgymo metu, kai skiriasi seilės ir negali ištekėt į burną.

Dantų traukikas apčiupinėjo, apspaudė, apmaigė mano žandikaulį, padarė dar vieną rentgeną ir pasakė, kad akmenukų nėra. Yra seilių liaukos uždegimas dėl kažkokių kitų priežasčių, minėjo, kad nusilupus epiteliui gali susidaryti kamštukas. Liepė porą savaičių skalaut ramunėlėm-medetkom-ąžuolo žieve ir masažuot palenkus galvą nuo paausio ta kryptim, kur liauka burnoj atsiveria, po kiekvieno valgymo ir šiaip, kada netingi.

Šiandien man jau ženkliai geriau, papusryčiavau be ekscesų, pietaujant truputį pakilo, bet jau nedaug. Tikėsimės, kad taip lengvai ir prasisuksiu. O akmenukus bando iškrapštyt geruoju, masažuojant, o jei nepavyksta - daro operaciją.

Taip, kad, jei staiga ištinsit valgio metu, kreipkitės į burnos chirurgą. Bet geriau nesirkit 4u.gif
Atsakyti
Man taip buvo nutikę po dantų operacijos, jausmas tikrai nekoks- pradėjo pūstis kaklas, žandai....Išsigandau, paskambinau chirurgui. Jis sakė, kad galbūt užstrigo seilių latake akmenukas. Man kažkaip savaime praėjo, bet pūsdavosi būtent valgio metu.
Atsakyti
Ir man ta pati beda sad.gif Tik man dejo kaip anginos komplikacija. Vakar buvau pas LOR'a, tai sake neskubet kolkas pas dantistus, bet.... Net nezinau ar laukt ar del sventos ramybes pasirodyt.... ir kur eit - privaciai ar i zalgirio gatve vaziuot?
Atsakyti

Sveiki, mačiau buvo sukurta tapati tema, tačiau sena. Dabar jau praėjo daug laiko, galbūt kažkas turite naujos informacijos. Situacija tokia, akmenuką seilių latake kenčiu jau 3 metus iš eilės, pirmus metus buvau "žalias" todėl puoliau išsigandes daryti ką liepė daktarai - operaciją. Tačiau, kai antra kartą pasikartojo susivokiau, juk kaskart nepjaustys mano veido kai atsiras akmenukas. Apšviesiu, kas skaito ir nesupranta, akmenukas susidaro seilių latake tokie yra po ausimi, po žandu ir po liežuviu. Kiekvienas juos turi, o kai jie atsiranda, tai stabdo seiliu veiklą ir seilės susikaupia į guzą seiliu latake kuri pradeda skaudėti ir tinti (kyla uždegimas). Tik vieno nesuprantu, 21 amžius, o daktarai galva kraipo sako operaciją. Operacijos metu tau išpjauna dali veido, aišku nedidele, tačiau visgi išpjauna kad išimtu akmenuką. O ar jus apšviete apie galimas komplikacijas, liežuvio nervo gadinimą, veido funkciju pakitimą. Antra karta akmenukui užaugus pasakiau sau ne, nerizikuosiu. Ieškojau informacijos visur kur galėjau, važiavau ne per viena daktarą, ne per vina forumą ir antraštę. Antra karta išssiimti pavyko pačiam. Išgirdau, kad vienam žmogui padėjo druskų tirpalas. ( Į verdanti vandeni įpilti daug druskos, aš ne daktaras, skaičiaus tikslaus nepasakysiu, bet druskos turi jaustis stiprus tirpalas). Paskalavus savaite burna, viena ryta pagaliau pavyko akmenuką išplauti apsidžiaugiau.

 

Tačiau, dabar iškilo 3 kartą, druskomis skalauju jau ilgai, prisižiūriu rūgštu maistą ir vistiek jis neišsiplauna. Bėda ta, kad aš ir pats nelietuvoje, todėl negaliu pulti pas daktarus gultis ant operacinės. Gal turite ką nors patarti? Betkokia informacija padėtų! :)

 

PAPASAKOKITE SAVO ATVĖJUS SU AKMENUKAIS SEILIŲ LATAKUOSE  :angel_not:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Budre: 31 spalio 2017 - 18:37

Sveiki Turiu ta pacia beda. Man prasidejo pries 8men.buvau uk ,ten degnozavo seiliu liauku akmenlige. Kazkiek iskrapste ,kadangi liko didelis akmuo,pasake laukt echoskopo,nesulaukus grizau i lt. Cia viens nuo kito stumde,kol galiausiai pries pora savaiciu istrauke storos adatos plocio ,apie cm akmeni. Tuo viskas ir baigesi,isleido namo ,be jokiu rekomendaciju. Liauka putesi toliau,skausmas nezmoniskas. Vel vaziavau i klinikas,echoskopu nieko nemato,sako padidejus liauka ir tiek. Vizualiai nesimate nes guzas lyg tycia sumazejo,kol sulaukiau konsultacijos. Ir tik paskutinem minutem ,pries isleidziant namo ,jis vel issoko,sakau nu kaip nieko nera,paziurekit koks guzas! Spustelejo ta guza ,nuo skausmo asaros is akiu teket pradejo. Tada i procedurini ,uzsalde ,minke tol , kol isejo visi puliai ir guzas sumazejo. Nezinau ar pjove ten ka ,bet po liezuviu dabar siulai ,kaip supratau isskete latakus,prisiudamas prie kitu audiniu ,taip lengviau isteka seiles. Bet po siai dienai,kas ryta paemus kasni i burna isoka tas guzas ir skauda tol kol neispaudziu balksva skysti su krauju.o duoda po spaudimu ,net veidrodis aptyksta 😄😄😄 Geriu antibijotikus ,skalauju ,bukle kolkas negereja. Laukiu kas bus toliau.

P.s kalbu apie poliezuvine liauka,o pradzioje simtomai buvo kaip persalimo ,daznas uzkimimas,kosulys ,karsciavimas,prakaitavimas,akiu asarojimas,geltoni spuogai ant liezuvio ,bendras silpnumas,ikyrus galvos niezulys toj pusej,nuo kasimo net plaukai buvo paslinke ir aisku beprotiskas galvos skausmas ,gerdavau po 5 tab. I diena ibufrofeno ,bet nepadedavo . Idomu ar buve kam nors panasiai ??? Kokie simtomai???Gal cia daugiau nei akmenlige 😏😏😏

Atsakyti

Labas, radau atsitiktinai šita foruma, noriu paklausti kokie pojūčiai po operacijos? Vakar man Žalgirio klinikoje išeme akmenuka po liežuviu (per burnos vidu)..viskas vyko labai greitai tarp 5-10min...bet nei vaistu nieko neišraše, liežuvis nežmoniškai sutines, apie maista nekalbu...kaklas taip pat. Per kiek laiko nuslūgo patinimas? Ačiū

Atsakyti

Labas

Matau rasete pries savaite. Kaip jauciates siandien ?

Ir man buvo sutines liezuvis,gal cia normalu ,vis tik operacija. Jums butinai reikia gerti antibijotikus ir burna skalauti antiseptikais arba druska su soda. Ir stenktis istraukti seiles ,taip tarsi isciulptumet jas ,reikia kad neuzsistovetu liaukoj ,nes gali supuliuoti.

As iki siol sergu ,viskas tas pats kaip pries akmenuko pasalinima ,tik po tu operaciju ,pradejo pustis dar ir poliezuvine liaukute.

Atsakyti

Na man jau 8 dienos po visko....pirmos trys dienos tragedija..po priemimus išvažinėjau...nes pavalgyt ir atsigerti nieko negalėjau, statė lašalines. Tada apsiašarojusi nuvažiavau į Žalgrirį, tai šiaip netaip išprašiau antibijotikų...negerėjo...tada istatė dreniuka..na 2 dienas atrodė ok iki kol ištraukė...tada vėl prasidėjo ryte atsikeliu praeina pora minučių (net nepavalgius) pradeda pūsti poliežuvine liauka...per diena prasivaikšto, bet kiekviena ryta tas pats vargas ir laukimas kol praeis..nes pavalgyt neimanoma kitaip... Vakar apžiūrėjo, gražiai gyja, bet dėja pūtimasis laikosi...jau taip atsibodo,  nuvažiuoji pabučiuoji duris, taip turi būti, masažuok....tai velniava tikrai..kada praeis😐

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė Končiūtė: 30 gruodžio 2017 - 10:28

Labas

Na man ta pati beda,tik laiko daugiau praejo ,po akmens isemimo. Sake sveika druta,masazuokis ir praeis😊

Siai dienai visos liaukutes patino,visas zandas pasiputes ,galva skauda ,kad net pykina,toks jausmas ,kad kas ispyre i saules rezgini ir taip jau trys dienos,o kauno klinikose zandikauliu chirurgai atostogauja iki sausio2 ir nieks nekonsultuos ,vadinas daryk ka nori 😏

Tai as su adata badau poliezuvine ,kaip  ziauriai pucias,bet mazai naudos nes skystis tirstas ir per viena skylute sunku ka isspaust,gaunasi perpylimas is vienos liaukos i kita.

Uzsiregistravau i vilniu uz pusantro men.bet kaip suprantu ,ten tokia pat nesamone.

O jums ar dare kraujo tyrimu ar sviete ? Ka mate ehoskopu? 

Palaikykim rysi ,idomu kaip cia mums baigsis 😉

Linksmu Naujuju ! Sveikit! 

Atsakyti

Tikėkimės, kad šiais metais mums pagerės😂 vakar atlaikiau naujus neišsipūtusi, šiandien vėl visa pasipuošus su ištininu:/

O i kokia klinika, žalgiri? Jei ten, tai aš jau visus daktarus ten išvaikščiojau, bent jau man nieko doro nepadeda, suleidžia nuo tinimo, pamasažuoja ir viskas, atrodo visi kratosi atsakomybės, bet tikiuosi jums gal padės, nes labai suprantu..koks žiaurus jausmas:( aš jau manau, jei ryt man nieko normalaus nepadarys, bandysiu privačiai eiti, nes tokia neviltis apėmus, gal rimčiau pažiūrėtu.

Kraujo tyrimu žalgiris nedare, nei prieš operacija nei po. Man po 2 dienu kai siaubingai pablogėjo, važiavau i santariškes padarė tyrima, tai Crb buvo apie 25, kai norma iki 5, žodžiu baisus uždegimas buvo..O šeštadieni dabar pakartotini dare žandikaulio dugno rentgena, nes manė gal yra dar kur akmuo, bet gražu viskas, tik pakalkėjimai yra, labai keista, kad iki operacijos jokiu bėdų neturėjau, o kai išėmė..., nes kreipiaus dėl padidėjusio limfmazgio, tai rado akmenuka, sako gal šis itakoja ta padidėjima...žodžiu...tai dabar bėdos daugiau nei naudos..

Atsakyti