sveikos
turiu beda. Pries 2 sav smarkokai sustrenkiau galva, atrode nieko, praejo. Bet pries pora dienu pradejo svaigti galva, pykinti, temp 37.2, jauciuosi baisiai pavargus..pas gydytoja vizitas tik uz poros dienu, o as baisiai stresuoju, kad tai galejo buti smegenu sutrenkimas, kad gali insultas istikti bet kuriuo momentu ir panasiai..ar gali smegenu sutrenkimas atsiliepti tik uz poros sav? (vaikystej irgi turejau smegenu sutr, bet pasekmes is karto pradejau jausti- uztemo akyse, sunkiai vaiksciojau. gal priklauso nuo to, kuria dali pazedi?)
p.s. pries kelis menesius ausu krapstuku praduriau ausu bugneli, bet gyd. pasake, kad isgyti turiu savaime ir jokiu vaistu neskyre. gal ir su tuo galetu buti susije?
aciu
Kai man svaigo galva, pirmiausia klause, ar turejus traumu anksciau..vadinasi- traumos ir svaigimas - susije,
o kad ausis suisjusi su svaigimu - irgi galimas dalykas...nuo vidines ausies bedu- gali svaigt galva..
patarimas- pasidaryt magnetiny tyrima ir daug atsakymu gautum
o kad ausis suisjusi su svaigimu - irgi galimas dalykas...nuo vidines ausies bedu- gali svaigt galva..
patarimas- pasidaryt magnetiny tyrima ir daug atsakymu gautum

paprasciausia iseitis(ir saugiausia)-ciupk dokumentus ir brauk i Lazdynu ligonine.Gal ir palaukt teks ar nuotaika suges besitrinant su bomzais,bet tau ne pro sali neurologo apziura.blogiausiu atveju pasiulys susimoket uz konsultacija,bet kaina turetu but nedidele ir tai tik tuo atveju,jei pasirodytu kad viskas gerai. ojei bus indikaciju ,tai ir tomograma padarys.
QUOTE(DUTĖ BARBIDUTĖ @ 2008 05 05, 16:21)
paprasciausia iseitis(ir saugiausia)-ciupk dokumentus ir brauk i Lazdynu ligonine.Gal ir palaukt teks ar nuotaika suges besitrinant su bomzais,bet tau ne pro sali neurologo apziura.blogiausiu atveju pasiulys susimoket uz konsultacija,bet kaina turetu but nedidele ir tai tik tuo atveju,jei pasirodytu kad viskas gerai. ojei bus indikaciju ,tai ir tomograma padarys.
jei buciau vilniuj, tai greitai susiorganizuociau, be to mama tuos bomzus staigiai praretintu

nieko, palauksiu tada..nors tikrai baisu man
uzujauciu. tada lieka gulejimas prieblandoj,ramybe,nieko neskaityk,nepadaugink skysciu,jei spaudimas ne labai zemas , galetum kokios slapima varancios arbateles gurkstelt. bet man ta temperatura ir pazeistas bugnelis uzkliuva,ar nebus kokia infekcija isimetus,geriau nedelsk ir tikrai kai tik galesi,brauk pas gydytoja-ausis apziures,refleksus patikrins gal dar bendra kraujo tyr. atliks ir visks bus normalei.
QUOTE(DUTĖ BARBIDUTĖ @ 2008 05 05, 16:42)
uzujauciu. tada lieka gulejimas prieblandoj,ramybe,nieko neskaityk,nepadaugink skysciu,jei spaudimas ne labai zemas , galetum kokios slapima varancios arbateles gurkstelt. bet man ta temperatura ir pazeistas bugnelis uzkliuva,ar nebus kokia infekcija isimetus,geriau nedelsk ir tikrai kai tik galesi,brauk pas gydytoja-ausis apziures,refleksus patikrins gal dar bendra kraujo tyr. atliks ir visks bus normalei.
na tikiuos, aciu

QUOTE(DUTĖ BARBIDUTĖ @ 2008 05 05, 16:42)
pasake, kad visurine infekcija, netikiu..pries pora dienu dar spaudimas krutinej ir dusulys prisidejo, tai is vis galvojau negerai baigsis

Sveiki, galvoju gal kasnors buvot susidures su tokia situacija ir galetumet patarti. man 16m nukritau is mazdaug 2m aukscio ant nugaros. samones nebuvau prarades biski skaudejo nugara, bet atsistojau ir toliau dariau ka turejau. atsikelus rye skaudejo nugara (zemiau kaklo) tai pat skaudejo galva truputi svaigo. be to mano stuburas iskrypes ir sake nesokinet kad nesuspausciau slanksteliu. tai va dvi dienos kaip visi simptomai like. ar galejau susitrenk galva, ar pazeisti nugaros smegenis. ar nugaros slankstelius?
QUOTE(koksskirtumas7 @ 2012 07 01, 08:50)
Sveiki, galvoju gal kasnors buvot susidures su tokia situacija ir galetumet patarti. man 16m nukritau is mazdaug 2m aukscio ant nugaros. samones nebuvau prarades biski skaudejo nugara, bet atsistojau ir toliau dariau ka turejau. atsikelus rye skaudejo nugara (zemiau kaklo) tai pat skaudejo galva truputi svaigo. be to mano stuburas iskrypes ir sake nesokinet kad nesuspausciau slanksteliu. tai va dvi dienos kaip visi simptomai like. ar galejau susitrenk galva, ar pazeisti nugaros smegenis. ar nugaros slankstelius?
sveiki, tai tu galva susitrenkei ar nugara o seip tai geriau kreipkis pas gydytoja nes cia turi gydytojas ivertint apziuret o ne is oro tau ka nustatineti . gal lieps persisviest tad sekmes tau greiciau pasveikt
QUOTE(koksskirtumas7 @ 2012 07 01, 15:53)
as kirtau ant nugaros tai tuo paciu ir ant ant galvos. o matai kaime sunku su gydytojais... jei ryt blogai bus teks vaziuot
Važiuok pas gydytojus,bet greičiausiai tiesiog sumušimai.Jei būtų kokie lūžiai,būtų visai prastai su judėjimu ir net nekiltų idėjų per kompą klausinėt apie tai,kas tau yra.Smegenų sutrenkimo taip pat turbūt nėra,nepabūtum prie kompo,vemtum,sąmonė dinginėtų ir pan.Bet kokiu atveju reikia pabūt ramiau kokią savaitėlę.
Aš pati vaikystėje kritau maždaug iš 7m.(o gal ir dar iš aukščiau) aukščio ant nugaros,tai gydytojai sakė,kad stuburas nelūžo tik todėl,kad buvau labai lankstus vaikas ir kūdėkšnė.Nes tvojausi galingai,bet atsipirkau tik dideliais sumušimais.