Neturiu ką daug pridurt dėl naudojimo maistui - jei kokybiški ir jums tinkami, pamažu galit bandyti. Juk viskas individualu, niekas negali nematyti konkretaus žmogaus alerginių reakcijų. Jei tinka naudojami kosmetikoje ir tokiu būdu išbandyti, nemanau kad maiste sukels problemas. Aš irgi kelis naudoju, čia vėl labai svarbi EA kokybė. Kad apsaugotų maistą nuo gedimo, tada jau kaip ir kremams reikia tam tikrų koncentracijų, turiu namie straipsnį apie vieną tokį tyrimą, galėsiu vėliau nuorodą įkelti. EA gali daug kur padėti, bet nesitikėkit kad naudojami maiste jus nuo vėžio apsaugos. Kaip Saulė/Guoda minėjo - kurkuma labai stiprus antioksidantas, pasiskaitykit apie jį kaip prieskonį plačiau, naudokit, nebūtinai eterinį, tiks kokybiški miltukai įvairiam maistui gardinti, spalvinti, sriubose labai tinka, visur negailiu... Labiau svarbu koks bus maistas, kaip paruoštas, koks visas bendras gyvenimo būdas, o ne koks EA kaip prieskonis. Va sintetinių prieskonių ir jų mišinių negaliu pakęsti, šimtas metų pas mane nebėra jokių vegetų. Bet taip, yra nuomonių kad EA praryti negalima. Jums rinktis, kuo tikėt, kuri pozicija artimesnė dūšiai

Aš eterinius myliu, ir jie matyt mane myli ir nejautrina

Didžioji dalis pagaminamų CO2 keliauja maisto pramonei, kokybiškai kosmetikai, brangiems tikriems gaminiams, vaistams. Absoliutuose, eteriniuose priklausomai nuo gamybios būdo įmanoma kad lieka kažkokių priemaišų, o CO2 visai švarus, nekaitintas augalo ekstraktas, labai juos pamėgau

Prancūzai turi knygų apie naudojimą maistui - nepirkau, nesuprantu kalbos. Bet gal ir susigundysiu, kai kitą kartą AZ prekinsiuos, receptus gal kaip nors suprasiu. Tik kad maistą gamint tingiu...