QUOTE(Utah @ 2014 02 07, 15:09)
Tai visgi gal kuri kokiu recepteliu pasidalintu?
planuoju gaminti valentino dienai stai siuos
http://juratet.bloga...siais-1027.html
tik mastau, kad plikyta krema pakeisiu maskarpones suriu sumaisytu su grietinele
O aš buvau valgiusi ir dabar užsimaniau šokoladinės tartaletės, todėl susiradau šį receptą:
http://www.tastyart....koladini-tarta/
Klasikinis šokoladinis pyragas tartas
Trukmė: apie 60-80 min.
Porcijos: 8
Reikia:
Tešlai:
100 g šalto naminio sviesto
apie 4 šaukštelių cukraus
žiupsnelio druskos
3 šaukštų šalto, ledinio vandens
1 1/2 stiklinės miltų maždaug
Šokoladiniam įdarui:
50 g tamsaus Karūna šokolado be priedų
100 g tamsiojo šokolado (ne mažiau 60 proc. kakavos)
stiklinės plakamosios grietinėlės
maždaug pusės stiklinės pieno
3 vidutinių kiaušinių
kelių šaukštų kakavos (patamsinti)
poros šaukštelių tirpios kavos
šiek tiek cukraus
žiupsnelio druskos
1. Paruoškite tešlą: sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su cukrumi, druska ir miltais. Tada įpilkite vandens ir pradėkite minkyti tešlą, jei reikia , įberkite dar šiek tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų.
2. Susukite tešlą į burbuliuką ir padėkite apie 15 min. į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų. Tuomet išimkite tešlą ir įklijuokite į tarto kepimo indą (plokščias, ne itin aukštais kraštais), išteptą trupučiu riebalų (sviesto ar aliejaus). Šakutės pagalba, priglauskite tešlos kraštus prie kepimo formos, tada subadykite tešlą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laispnių temperatūros. Įdėkite tešlą ir apkepinkite kol apskrus kraštai šiek tiek, apie 10-15 minučių. Tada ištraukite ir padėkite kuriam laikui į šalį.
4. Paruoškite šokoladinį įdarą: pakaitinkite grietinėlę ir pieną, kol beveik užvirs, sumažinkite ugnį, tada suberkite šokoladą ir maišykite kol visiškai ištirps, įmaišykite kakavą, kad masė įgautų tamsią spalvą. Nuimkite puodą nuo ugnies, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išsukite. Sudėkite, cukraus, žiupsnelį druskos, šiek tiek tirpios kavos (nebūtina) ir dar kartą išmaišykite.
5. Paruoštą masę supilkite į pyrago tešlos krepšelį. Atsargiai grąžinkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Išimkite, leiskite ataušti, kiek sustingti ir tik tada supjaustykite bei patiekite. Prieš tai galite papuošti šokolado drožlėmis, jei norisi. Pyragas labai sotus, todėl net ir būdamas mažytis puikiai tiks gimtadienio ar kitai šventei, kai svečiai pasijaus sotūs suvalgę nors ir mažytį gabalėlį.
http://www.tastyart....koladini-tarta/
Klasikinis šokoladinis pyragas tartas
Trukmė: apie 60-80 min.
Porcijos: 8
Reikia:
Tešlai:
100 g šalto naminio sviesto
apie 4 šaukštelių cukraus
žiupsnelio druskos
3 šaukštų šalto, ledinio vandens
1 1/2 stiklinės miltų maždaug
Šokoladiniam įdarui:
50 g tamsaus Karūna šokolado be priedų
100 g tamsiojo šokolado (ne mažiau 60 proc. kakavos)
stiklinės plakamosios grietinėlės
maždaug pusės stiklinės pieno
3 vidutinių kiaušinių
kelių šaukštų kakavos (patamsinti)
poros šaukštelių tirpios kavos
šiek tiek cukraus
žiupsnelio druskos
1. Paruoškite tešlą: sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su cukrumi, druska ir miltais. Tada įpilkite vandens ir pradėkite minkyti tešlą, jei reikia , įberkite dar šiek tiek miltų, kad tešla neliptų prie rankų.
2. Susukite tešlą į burbuliuką ir padėkite apie 15 min. į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų. Tuomet išimkite tešlą ir įklijuokite į tarto kepimo indą (plokščias, ne itin aukštais kraštais), išteptą trupučiu riebalų (sviesto ar aliejaus). Šakutės pagalba, priglauskite tešlos kraštus prie kepimo formos, tada subadykite tešlą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laispnių temperatūros. Įdėkite tešlą ir apkepinkite kol apskrus kraštai šiek tiek, apie 10-15 minučių. Tada ištraukite ir padėkite kuriam laikui į šalį.
4. Paruoškite šokoladinį įdarą: pakaitinkite grietinėlę ir pieną, kol beveik užvirs, sumažinkite ugnį, tada suberkite šokoladą ir maišykite kol visiškai ištirps, įmaišykite kakavą, kad masė įgautų tamsią spalvą. Nuimkite puodą nuo ugnies, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išsukite. Sudėkite, cukraus, žiupsnelį druskos, šiek tiek tirpios kavos (nebūtina) ir dar kartą išmaišykite.
5. Paruoštą masę supilkite į pyrago tešlos krepšelį. Atsargiai grąžinkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Išimkite, leiskite ataušti, kiek sustingti ir tik tada supjaustykite bei patiekite. Prieš tai galite papuošti šokolado drožlėmis, jei norisi. Pyragas labai sotus, todėl net ir būdamas mažytis puikiai tiks gimtadienio ar kitai šventei, kai svečiai pasijaus sotūs suvalgę nors ir mažytį gabalėlį.
Keliu i virsu temute Gal kas kepe tarta su kocervuotais vaisiais? pasidalinkit