Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ima auklę laikyti mama

QUOTE(Pinkas @ 2004 07 19, 13:28)
Labai dekui visoms mamoms uz patarimus smile.gif

Manau, pradzioj bandysime su aukle rimtai pakalbeti, gal pavyks ja priversti buti grieztesne. Nors padaryti tai bus sunku, nes kaip cia viena mama rase - tai aukles sirdyje. Ji yra dirbusi vaiku darzely ir visalaik dirbdavo tik su paciais maziausiais - ji juos labiausiai myli. Lygiai taip pat nuosirdziai dabar ji myli ir musu vaika. Tik gal kiek tos meiles jau pradeda rodyti per daug. Ko gero, vaikui tai nera blogai, gal net ir labai gerai, bet vaiko-mamos rysiui tai tikrai kenkia.

Na, o jei pokalbis nepades, greiciausiai teks pasinaudoti Mew patarimu ir keisti aukle. Nors to mums tikrai nesinoretu sad.gif

Argi gali perdaug rodyti meiles vaikui. smile.gif Mano vaiko grupeje buvo aukletoja,labai sauni,laaabai mylejo vaikus irgi dirbo su paciais maziausiai,matyt darzelio direktore zinojo i kuria grupe nukreipti biggrin.gif Vaikai ja dievino,mylejo,noriai ejo i darzeli.
Tai manau reikia tik dziaugtis,kad randote zmogu,kuris dievina ir myli jusu vaikuti.Jums tiesiog labai pasiseke,tai branginkite aukle.O vaiko ir mamos rysiui tikrai nepakenks,mama ir isliks visada mama,jos niekas nepakeis, schmoll.gif daugiau demesio skirkite savo vaikuciui ir augant su laiku viskas susidelios i savo vietas mirksiukas.gif jei vaikutis tik metuku,naturalu,kad tiesia rankutes i ta zmogu,su kuriuo daugiausia praleidzia laiko.
O pakeitus aukel elgsites labai savanaudiskai,vaikus liudes,nes viena ji mylinti zmogus,jis praras unsure.gif Sakysite,kad su aukle vistiek reikes atsisveikinti,bet..........jei aukle bus metus ar net 2 vaikas jau bus paauges ir skirs kas yra kas. mirksiukas.gif
Aisku aukle taip pat turejo jausti saika ir prie teveliu buti santuresne.O ir nesigirti,kad vaikas ja pavadino mama rolleyes.gif Kaip tik reikia gerbti tevelius ir mokyti vaiko pagarbos teveliams. mirksiukas.gif
Smagu,kad viskas jums isisprende ir jus likote patenkinti ir vaikutis turi puikia aukle wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 13 liepos 2007 - 07:10
Tai ką tokiam mažam žmogučiui labiausiai mylėti?Aišku,kad tą,kuris ilgiausiai su juo būna.Pakeisit auklę,bus tas pats,nebent auklė pasitaikys žiežula,tada gal ir jums bus geriau,nes lauks grįžtančių,verks apsikabinęs,kai išeidinėsit .
Atsakyti
o tai ar pamirsote apie prieraisuma, suguma, pasitikejima, jei neteks tokios mylincios aukles vaikas gali prarasti saugumo jausma, tada jau bus nekas, bijos buti su svetimu zmogumi. As tai suprantu aukle, tik gal tiesiog nenorejo nieko blogo pasakydama, jog pavadino mama ja. Bet del pavadinimo mama tai galima ir suabejoti, nes kai vakelis nemoka kalbeti kartais saukia mama, nes zino, kad i ji atkreips demesi, kad gal gaus ko sieke ir t.t. Pvz, ziurejau mergaite ir ji man mama sakydavao tada kai ka nors paduoti reikedavo lotuliukas.gif
nepergyvenkite, tuoj vaikiukas paaugs ir tada nei aukles nei mamos nepaleis lotuliukas.gif
aisku nezinau kaip as daryciau, sirdele skaudetu, bet tada jau susirupinciau, kad permazai su vaiku uzsiimu, bunu ...
Atsakyti
Man atrodo jaudintis del tokiu dalyku neverta. Cia panasiai kaip prisirisimas prie mociutes. Paaugs vaikas reiks mamos labiau. Juk vaikai net svetimose seimose uzauge tevu iesko. O pas mane pacia yra silti jausmai islike auklei.
Svarbu vakarais savaitgaliais skirt laiko vaikui ir neisvykt i labai ilgas keliones. mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Mew,2004 07 14, 10:02]
Man buvo siek tiek panasiai, tik ne su aukle, o mociute - mano mama. Problemos cia "giliomis saknimis" dabar neanalizuosiu.

Kol nebuvo maziaus, stengiausi vaika kuo maziau mociutei rodyti, tada gyveno kitame mieste - nebuvo problemos. Dabar, atrodo, baigia tas reikalas praeiti, bet vis tiek ilgam vaiko su mociute nepalieku. Ypac, kai salia yra kita mociute - anyta - su kuria vaikas praleizia daug laiko.

O sprendimas turbut butu tik tokis: KEISTI AUKLE. "

Labai iš anksto atsiprašau už nuomonę, bet likau pasibaisėjusi tokiu pasiūlymu. Dėl tėvų egoistinių jausmų (kad vaikas pamilo kitą žmogų ir pradėjo vadinti mama) traumuoti vaiką, keičiant auklę. blink.gif Kitas klausimas, dėl auklėjimo, apie tai tikrai tėvai turėtų su aukle kalbėtis, nes visgi vienodas auklėjimo stilius vaikui svarbus, bet kad mama vadina, tai nematau tragedijos, visa tai laikina. Džiaugtis reikia, kad vaikas auklę myli ir padirbėti su savim, kad tai nepatinka cool.gif
Atsakyti
Ir dar noriu papildyti, kad dziugu, kad Pinkas teigiamai issprende problema. Sekmes Jums ir toliau su aukle 4u.gif
Atsakyti
na net nezinau ka daryt tokiu atveju. . . g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šmigija @ 2004 07 19, 12:59)
Tik nedaryk klaidos ir neatsisakyk sitos aukles. Tiesiog pati daugaiu demesio ir meiles skirk savo vaikui, kiekviena karta pries ji sudrausdama, pagalvok ar tai jau tikrai toks svarbus tam reikalas. Sakau is patirties. Drausminu sunu tik butinaiusiais atvejais ir neskaitau kad cia vaiko lepinimas, tiesiog jam reikia pazinti pasauli, o tevam reikia apsisarvuoti kantrybe. Aukles keitimas situacija gali pakeisti, bet tik ziurek kad nebutu taip kad vos tau grizus is darbo namo vaikas pultu prie taves verkdamas, arba tau iseinant is darbo spiegtu atsistoje prie duru nenoredamas pasilikt su aukle. Patikek forume dau mamu, susidurusiu su itin 'mielom auklem"



drinks_cheers.gif

smagu,kad viskas issisprende wub.gif
turit nuostabia aukle wub.gif
Atsakyti
Keisti aukle, nes ta pasirode esanti per gera blink.gif Dziaukities, o problemu ieskokite. Ir atidziau pasiskaitykite juoda aukliu sarasa. Gal tada suprasit kaip jum pasiseke, nes kitakart gali aukle tokia gera ir nebuti.
Atsakyti
Dieve, rado tobulą auklę ir dar problemą tame mato tongue.gif Nėr ko pavyduliaut, geriau pačiai su vaiku dažniau pabūt, o jau vaikas gal kaip nors, savo mamos nepamirš...
Atsakyti
QUOTE(Pinkas @ 2004 07 13, 13:13)
Mielos mamos,

Turime nemaza problema. Dar tik menuo kaip pasamdeme aukle, o vaikas jau atrodo, kad pradeda ja labiau myleti negu tikra mama. Kai aukle kur nors toliau nueina - pradeda verkti, o kai mama - ne, nors anksciau buvo atvirksciai. Sunkiai jau ir su mama uzmiega, tiesia rankas link aukles ir verkia - kaip atrodo butu atskirtas nuo mamos.

Zmona jau bijo, kad gali prarasti vaika (ta prasme, vaikas nelaikys jos mama). Problema gilina dar ir tai, kad po menesio jai reikes isvykti i uzsieni dviem savaitem, o rudeni prades dirbti. Kas tada?! Aukle tuomet galutinai gali vaikui susitapatinti su mama. Baisu net pagalvoti!

Siaip aukle yra labai gera, gal net per daug gera. Labai myli vaika, zaidzia su juo, pamyluoja, niekada nebara ir praleidzia su juo didziaja laiko dali. Mes, kaip tevai, vaikui buname, aisku, grieztesni - kartais pabarame, ne viska leidziame. Gal del to vaikas ima labiau myleti aukle. Ne karta sakeme auklei, kad kartais butu su juo grieztesne ir netenkintu visu jo uzgaidu, bet ji sako negalinti kitaip elgtis - tipo, na kaip cia ji dabar barsi. Arba, jei vaikas pravirko - iskart ima ji raminti.

Net nezinau, ka daryti. Ar su kita(gera) aukle butu tas pats? Ar turime isvis atsisakyti aukles - zmonai tektu nedirbti dar metus, kazin ar issaugotu darbo vieta.

Beje, vaikui 12,5 men. Aukle jis gerai prieme nuo pat pirmos dienos. Zmona auklei pradejo pavydet jau nuo trecios dienos...

Labai lauksim Jusu patarimu...


Papildyta:
Džiaukites puikia aukle. Čia ne problema, vaikai visada prie gero žmogaus prisiriša.
Atsakyti
QUOTE(Pinkas @ 2004 07 19, 12:28)
Labai dekui visoms mamoms uz patarimus smile.gif

Manau, pradzioj bandysime su aukle rimtai pakalbeti, gal pavyks ja priversti buti grieztesne. Nors padaryti tai bus sunku, nes kaip cia viena mama rase - tai aukles sirdyje. Ji yra dirbusi vaiku darzely ir visalaik dirbdavo tik su paciais maziausiais - ji juos labiausiai myli. Lygiai taip pat nuosirdziai dabar ji myli ir musu vaika. Tik gal kiek tos meiles jau pradeda rodyti per daug. Ko gero, vaikui tai nera blogai, gal net ir labai gerai, bet vaiko-mamos rysiui tai tikrai kenkia.

Na, o jei pokalbis nepades, greiciausiai teks pasinaudoti Mew patarimu ir keisti aukle. Nors to mums tikrai nesinoretu sad.gif



hmm.. aukle vaikui nuo pirmu dienu.. hmm.. O mama vauikas aplamai turi? O ka mama veikia, kad vaika reikia auklei palikineti? Bent jau pirmus metus vaikas ir mama turi buti neisskiriamas vienetas.. Jei negalima atideti darbu - neauginkit vaiko..
dabar vaikui aukle yra tas pagrindinis zmogus, kuris juo rupinasi, o jus dar sugalvosit aukle atleisti.. Vaiko psichika bus traumuota negriztamai - panasiai kaip normaliai mamai mirus..


Samdykit tarnaites, namu seimininkes, ka tik norit, jei turite nora palengvinti zmonai gyvenima po gimdymo, bet nesamdykit vaikui "mamos" nuo pirmu gyvenimo dienu..
Atsakyti