Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(due drops @ 2012 08 20, 19:12)
Primušta višta


Geras pavadinimas lotuliukas.gif

O aš pasiūlysiu Parmezaninę vištieną.

800 gr. mažosios vištienos file.
100 gr. džiūvėsėlių
100 gr. parmazano sūrio
90 gr. sviesto
žiupsnelis druskos, pipirų ir kario.

user posted image

Receptas super paprastas, ne veltui gautas iš svečio amerikiečio - ten viskas gaminama paprastai ir svarbiausia greitai. smile.gif

Vištienos file saukingai pabarstyti druska, pipirais ir kariu. Jokiu būdu nepadauginkite prieskoniu.
Džiūvėsėlius sumaišyti su smulkiai tarkuotu parmazano sūriu. Atskirame dubenėlyje išlydyti sviestą. Kiekvieną file gabalėlį merkiti į išlydytą sviestą, apvolioti parmazano-džiūvėsėlių trupiniuose ir dėti į karščiui atsparų indą.
Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 35 min.
Labai paprastai pagaminama ir labai skanu. smile.gif Valgome su ryžiais ir karštom pupelių salotom.

Reikės:

400 gr. šviežių arba šaldytų žalių ankštinių pupelių;
sauja migodlų;
80-90 gr. sviesto
1-2 skiltelės česnako
druskos

user posted image
user posted image
Pupeles 5 min pavirti, migdolus pakepinti ir peiliu smulkiai sukapoti su žiupsneliu druskos, suberti ant karštų pupelių, įdėti sviestą, įspausti česnaką ir įberti dar žiupsnelį druskos, jei trūksta.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 08 22, 22:11)
O aš pasiūlysiu Parmezaninę vištieną.

Labai skaniai atrodo biggrin.gif
Papildyta:

Smulkintos vištienos kepsneliai su sezamu

user posted image

3 žmonėms:
Vištos krūtinėlė 500 gr.
Majonezas 3 valgomieji šaukštai
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai
Sezamo sėklos
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui

user posted image

Vištos krūtinėlę supjaustykite kuo smulkiau. Pabarstykite nurodytais prieskoniais ir įberkite saują sezamo sėklų. Sudėkite majonezą ir išmaišykite. Tada suberkite krakmolą ir dar kartą išmaišykite.
Paruoštą masę palikite pastovėti bent valandai. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu įdėkite masės. Formuokite nedidelius, plonus blynelius. Kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - apverskite.
http://tingiojikiaul...sneliai-su.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 22 rugpjūčio 2012 - 22:47
ELIJA, o migdolus galima sugrusti su grustuve?
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 08 23, 10:48)
ELIJA, o migdolus galima sugrusti su grustuve?


O grūstuvė kokia pas jus? smile.gif Tokia vaistinės tipo ar elektrinė?
Esmė tame, kad migdolai neturėtų pavirsti į miltus, nes tada velsis burnoje. Jie turėtų būti sukapojami dideliu peiliu arba sutraiškomi - kad gautūsi gabaliukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 08 23, 14:44)
O grūstuvė kokia pas jus? smile.gif Tokia vaistinės tipo ar elektrinė?
Esmė tame, kad migdolai neturėtų pavirsti į miltus, nes tada velsis burnoje. Jie turėtų būti sukapojami dideliu peiliu arba sutraiškomi - kad gautūsi gabaliukai  4u.gif

lengvas būdas smulkinti riešutus - suberti į celofaninį maišelį reikiamą kiekį, iš maišelio išspausti orą ir pakočioti su kočėlu iki norimo smulkumo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(ELlJA @ 2012 08 22, 22:11)

O aš pasiūlysiu Parmezaninę vištieną.


Vištienos file saukingai pabarstyti druska, pipirais ir kariu. Jokiu būdu nepadauginkite prieskoniu.
Džiūvėsėlius sumaišyti su smulkiai tarkuotu parmazano sūriu. Atskirame dubenėlyje išlydyti sviestą. Kiekvieną file gabalėlį merkiti į išlydytą sviestą, apvolioti parmazano-džiūvėsėlių trupiniuose ir dėti į karščiui atsparų indą.
Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 35 min.


Įprastai mirkom kiaušinio plakinyje... o pavoliojus svieste normaliai prisilimpa džiūvėsiai su sūriu???
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 08 23, 19:35)
lengvas būdas smulkinti riešutus - suberti į celofaninį maišelį reikiamą kiekį, iš maišelio išspausti orą ir pakočioti su kočėlu iki norimo smulkumo  thumbup.gif
Papildyta:

Įprastai mirkom kiaušinio plakinyje... o pavoliojus svieste normaliai prisilimpa džiūvėsiai su sūriu???


Būdas neblogas, tik ar daužant kočėlu tas maišelis nesuplyšta? Riešutai juk kieti smile.gif Na aš smulkinau ant lentelės, manau kiekviena surasite savo būdą mirksiukas.gif

Kas dėl sviesto, tai jis išlydžius tampa skystas todėl tikrai prilimpa viskas. Nors šiame recepte sviestas labiau naudojamas dėl skonio. Siūlyčiau jo nekeisti jokiu kiaušinio plakiniu. Kiaušinio plakinys labiau primins vištienos karbonadą, nei parmezaninę vištieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 23 rugpjūčio 2012 - 20:00
Paprastoji višta su obuoliais

user posted image

Šitaip vištą kepu nuolat. Pati paprasčiausia vištytė, labai sultinga ir skani.


Višta 1 vnt.
Obuoliai (rūgštūs)
Grietinė
Bulvės
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

Vištą ištrinkite nurodytais prieskoniais, aptepkite grietine ir palikite pasimarinuoti kiek galima ilgiau (mažiausiai porai valandų). Aš aptepimui naudojau "Jogurtinę" grietinę. Nepamirškite prieskoniais ištrinti ir vidaus (pilvo ertmės). Kai jau višta pasimarinuos - nusiskuskite bulves (kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus). Didesnes bulves pjaukite pusiau, mažesnių nepjaustykite. Bulves pabarstykite jūros druska ir, uždėję grietinės, rankomis patrinkite bulvių puseles, kad viskas tolygiai pasiskirstytų.
Nusilupkite obuolius, išpjaukite graužtukus ir supjaustykite dideliais kubeliais. Obuolių kubelius sugrūskite į vištos pilvo ertmę ir "užsekite" angą dantų krapštukais.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Paruoštą vištą su bulvėmis kiškite į kepimo rankovę ir pamirškite kuriam laikui. Kepimo laikas priklauso nuo vištos svorio - 1 kilogramą vištos kepu maždaug valandą.
Kai praeina nustatytas laikas, vištą ištraukite ir atsargiai prakirpkite rankovę. Višta bus minkštutė - kojas galėsite atskirti tiesiog šaukštu.
http://tingiojikiaul...-obuoliais.html
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 08 23, 14:44)
O grūstuvė kokia pas jus? smile.gif Tokia vaistinės tipo ar elektrinė?
Esmė tame, kad migdolai neturėtų pavirsti į miltus, nes tada velsis burnoje. Jie turėtų būti sukapojami dideliu peiliu arba sutraiškomi - kad gautūsi gabaliukai  4u.gif

Tokia kaip Oliveris naudoja biggrin.gif Rankine, marmurine
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2012 08 24, 08:44)
Tokia kaip Oliveris naudoja  biggrin.gif  Rankine, marmurine


Super thumbup.gif . Čia mano svajonių grūstuvė biggrin.gif
nepamirškite grūsdama įberti žiupsnelio druskos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 24 rugpjūčio 2012 - 07:47
QUOTE(ELlJA @ 2012 08 24, 08:46)
Super thumbup.gif . Čia mano svajonių grūstuvė  biggrin.gif


Suvalkuose "Stobude" yra nemažai aš ten pirkau 4u.gif
Atsakyti
Saldžiarūgštis troškinys su vištiena

user posted image

4 - 5 žmonėms:
Vištos filė 500 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Jauna cukinija 1 vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1 vnt.
Konservuoti ananasai 580 ml (skardinė)
Sultinys 2 puodeliai
Baltojo vyno actas 4 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas (šviesusis)
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pamarinuokite su sojų padažu. Kol višta marinuojasi - pasiruoškite daržoves. Nukarpykite šparaginių pupelių galus ir jas pačias perkirpkite per pusę. Išpjaukite raudonosios paprikos sėklas ir supjaustykite ją kubeliais. Cukiniją taip pat susmulkinkite kubeliais.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite vištos gabaliukus ir trumpai apkepkite, ant vidutinės ugnies. Kai vištiena apkeps, suberkite į keptuvę visas daržoves ir supilkite sultinį (aš naudojau iš kubelių). Įberkite juodųjų pipirų, viską išmaišykite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite konservuotus ananasus (su visu skysčiu) ir baltojo vyno actą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 30 min.
Kai iki troškinimo pabaigos bus likusios 5 min. - į keptuvę įdėkite šaukštą pomidorų padažo.
Troškinį galimą valgyti vieną arba su ryžiais.
http://tingiojikiaul...u-vistiena.html
Atsakyti
QUOTE(Irėnė @ 2012 07 25, 20:25)


CILI TROSKINYS




visuomet šį troškinį-sriubą darau pagal kitokį receptą, bet jūsiškis senąjam neprilygo smile.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti