QUOTE(due drops @ 2012 08 20, 19:12)
Primušta višta
Geras pavadinimas

O aš pasiūlysiu Parmezaninę vištieną.
800 gr. mažosios vištienos file.
100 gr. džiūvėsėlių
100 gr. parmazano sūrio
90 gr. sviesto
žiupsnelis druskos, pipirų ir kario.

Receptas super paprastas, ne veltui gautas iš svečio amerikiečio - ten viskas gaminama paprastai ir svarbiausia greitai.

Vištienos file saukingai pabarstyti druska, pipirais ir kariu. Jokiu būdu nepadauginkite prieskoniu.
Džiūvėsėlius sumaišyti su smulkiai tarkuotu parmazano sūriu. Atskirame dubenėlyje išlydyti sviestą. Kiekvieną file gabalėlį merkiti į išlydytą sviestą, apvolioti parmazano-džiūvėsėlių trupiniuose ir dėti į karščiui atsparų indą.
Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 35 min.
Labai paprastai pagaminama ir labai skanu.

Reikės:
400 gr. šviežių arba šaldytų žalių ankštinių pupelių;
sauja migodlų;
80-90 gr. sviesto
1-2 skiltelės česnako
druskos


Pupeles 5 min pavirti, migdolus pakepinti ir peiliu smulkiai sukapoti su žiupsneliu druskos, suberti ant karštų pupelių, įdėti sviestą, įspausti česnaką ir įberti dar žiupsnelį druskos, jei trūksta.
Skanaus.