Bulvinukas su kopūstais
4 žmonėms (priklauso nuo alkio):
Bulvės (vidutinės, labiau į didesnę pusę) 6 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1/3 bulvių masės
Sviestas
Jūros druska
Įdarui:
Troškinti kopūstai

Bulves nusiskuskite ir išsivirkite sūdytame vandenyje. Sutrinkite trintuve ir palikite atvėsti. Kai bulvės atvės, įmuškite į jas kiaušinius. Tada mintyse padalinkite bulvių masę į 3 dalis ir įberkite tiek miltų - kiek užima viena dalis bulvių.
Suminkykite viską į vientisą masę (tik neperminkykite). Padalinkite bulvių masę į 2 dalis ir vieną dalį dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Rankomis išplokite uždėtą gabalą ir suformuokite bortelius. Viską darykite šaltu vandeniu suvilgytomis rankomis, nes masė labai lipni.
Ant paruošto bulvinio "dubenėlio" sudėkite įdarui skirtus troškintus kopūstus. Aš kopūstus troškinu pagal šį receptą:
http://tingiojikiaul...i-kopustai.htmlDėdama kopūstus - ipilu ir šiek tiek jų skysčio.
Kai jau sudėsite įdarą, rankomis išplokite antrąją bulvinės masės dalį ir uždenkite juo kopūstus. Apspaudykite kraštus, viršų apibarstykite sviesto gabaliukais ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug valandą, tada ištraukite ir palikite skardoje šiek tiek atvėsti.
http://tingiojikiaul...-kopustais.htmlKalafioro kepsneliai
Receptą radau čia:
http://surfingthewor...kalafijoro.html2 - 3 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1vnt.
Kiaušinis 1vnt.
Miltai 0,5 stiklinės
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Džiūvėsėlių apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kalafiorą išskirstykite žiedynais, suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 15 min. Tada nusunkite ir sutrinkite bulvių trintuve. Sutrintą kalafiorą palikite atvėsti.
Kai tik trinta masė atvės, įberkite juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinį ir suberkite tarkuotą sūrį bei miltus. Viską paminkykite drėgnomis rankomis (masė lipni), formuokite kepsniukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Paruoštus kepsnelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Apverskite tada, kai gerai apskrus.
http://tingiojikiaul...kepsneliai.html