Įkraunama...
Įkraunama...

Jurga Ivanauskaitė

http://www.lrytas.lt...d...d=99&view=2
Atsakyti
verysad.gif
QUOTE(Arabesque @ 2007 02 24, 13:28)

Atsakyti
Sekmadienį per antrą Lietuvos televizijos kanalą 20.35 laida Jurgai Ivanauskaitei atminti " Jurga ". Per anonsus mačiau...
Atsakyti
Šį sekmadienį 20 val. 20 min. per LTV2 - speciali laida „Jurga“. Ją ves ir prisiminimų giją pins LTV laidų vedėja Edita Mildažytė.

Kai talentingi žmonės palieka šį pasaulį, jų buvimą tęsia prisiminimai. Šiandien, praėjus mėnesiui po kūrėjos mirties, gerai J.Ivanauskaitę pažinę žmonės jau gali be ašarų kalbėti apie ją. Ne tik kaip apie vieną iškiliausių Lietuvos menininkių, bet kaip apie artimą draugę ir kolegę.

Prisiminimais apie Jurgą LTV2 studijoje dalysis astrologė Palmira Kelertienė, kuri sakė: „Jurgos mirties laikas idealiai rodo šventojo karmą. Tokios minutės net ne kiekvienais metais būna...“ Kino kritikė Izolda Keidošiūtė stebėsis: „Po Jurgos mirties po mano langais vis ateina rudas katinas...“

Režisierė Dalia Ibelhauptaitė prisimins, kaip ji su Jurga Maskvoje japonų ieškojo. Mados kūrėjas Juozas Statkevičius pasakos, kaip prieš mirtį Jurga „repetavo“ įkapes ir kalbėjo: „Pirmą dieną noriu būti raudona suknele, antrą - juoda...“. Orientalistas Vytis Vidūnas kalbės apie J.Ivanauskaitės gyvenimo kryptį į rytus. Režisierius Gintaras Varnas tvirtins, kad paskutinis Jurgos pašaukimas buvo pjesės.

Filmuotuose siužetuose mintimis apie kūrėją dalysis J.Ivanauskaitės romanų motyvais sukurto filmo „Nuodėmės užkalbėjimas“ režisierius Algimantas Puipa, pagrindinį vaidmenį suvaidinusi Rasa Samuolytė, J.Ivanauskaitės knygų leidėja Lolita Varanavičienė, redaktorė Aušra Karsokienė.
Atsakyti