Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(tany @ 2012 08 01, 22:06)
neverdu as siurbos ir rytoj tikrai nevirsiu  blush2.gif


o tai gal bus proga issivirti biggrin.gif
i troskini koki irgi manau tinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 08 01, 21:43)
o tai gal bus proga issivirti biggrin.gif
i troskini koki irgi manau tinka smile.gif

o tai jei i troskini tinka, kodel taip negaliu valgyti? gi vyriau 50min blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 08 01, 22:50)
o tai jei i troskini tinka, kodel taip negaliu valgyti? gi vyriau 50min  blush2.gif


tai gal ir gali g.gif kas sake kad negali?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 08 01, 21:51)
tai gal ir gali  g.gif kas sake kad negali?

Ex recepte zaliu pomidoru, tai pas mane parasyta ragauti po 2 menesiu... nezinau kodel.. tai pagalvojau gal ir su sia misraine taip pat g.gif kadangi zali pomidorai kaip ir nera valgomas dalykas, tai nezinau ar isvyrus patampa valgomi blush2.gif .... kazkaip isivaizdavau iki siol, kad zali pomidorai net nuodingi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 08 01, 22:59)
Ex recepte zaliu pomidoru, tai pas mane parasyta ragauti po 2 menesiu... nezinau kodel.. tai pagalvojau gal ir su sia misraine taip  pat  g.gif  kadangi zali pomidorai kaip ir nera valgomas dalykas, tai nezinau ar isvyrus patampa valgomi  blush2.gif  .... kazkaip isivaizdavau iki siol, kad zali pomidorai net nuodingi doh.gif


tai zali obuoliai agrastai iri nevalgomi. Bet mazi budami ju prisikirsdavom iki soties biggrin.gif nenumirem.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 08 01, 22:04)
tai zali obuoliai agrastai iri nevalgomi. Bet mazi budami ju prisikirsdavom iki soties biggrin.gif nenumirem.

kaip tai nevalgomi, dar ir kaip valgomi smile.gif... pvz alivinius obuolius prinokusios net negaliu valgyt... visas skanumynas kai puszali thumbup.gif

o del pomidoru tai reikia pasidometi, ar tikrai nera nuodingu elementu, nu is kazkur tai as istraukiau kad jie nuodingi g.gif pvz, tikrai zinau, kad kai pazalioja bulves ar morkos nuo saules, tai ten tikrai nuodai tas zalumas... aisku zaliam pomidore ne tas pats, bet ... reikia zinancio konsultacijos sio klausimu, kad isksklaidyti man vaikystes isitikinimus biggrin.gif (gal tiesiog mama gasdino, kad nuodingi ir uzsiliko biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 08 01, 21:59)
Ex recepte zaliu pomidoru, tai pas mane parasyta ragauti po 2 menesiu... nezinau kodel.. tai pagalvojau gal ir su sia misraine taip  pat  g.gif  kadangi zali pomidorai kaip ir nera valgomas dalykas, tai nezinau ar isvyrus patampa valgomi  blush2.gif  .... kazkaip isivaizdavau iki siol, kad zali pomidorai net nuodingi doh.gif

Estų internetinėj parduotuvėj maždaug kas antro pomidoro aprašyme pabrėžiama, kad itin tinka rauginti žalius. Kadaise netgi parduodavo raugintus iš bačkos.
Dėl nuodingumo - iš saulėtos vaikystės prisimenu, kad taip gąsdinamas buvau nevalgyti bulvių "pomidoriukų" - būktai, nuodingi. Gal su tuo kažkaip susiję?
Atsakyti
o gal pavyko kam rasti atsparias ligoms veisles, ar veislę, kad nesirgtų pomidorai.

Antrtus metus mano tokiu metu aukštaūgiai suiserga...
Atsakyti
Pradzioj sukele sypsena nuodingi pomidorai, bet paieskojus google greitai atsiemiau ja blush2.gif - tiesos tame yra... Tik kazin ar marinavimas "istraukia" tuos "nuodus". Itariu, kad nelabai rolleyes.gif
http://sveikas.lt/lt..._bet_pavojingi/

P.S. Man nepasireiske-suvalgydavau ziema vos ne per karta puslitrini stiklainiuka zaliu ax.gif Viena pati rolleyes.gif
Papildyta:
radau - suyra solaninas verdant, troskinant. Bet su chemija man ne kazkas, tai toliau nesigilinsiu kaip ten jis suyra ar skyla, ar nesijungia dar su kuo ir pan... cool.gif
Tik perskaiciau, kad bulves verdant ispilam mes ji su skysciu suirusi, o logiskai mastant pomidoru misrainej tai lieka. Ai, labanakt irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 01 rugpjūčio 2012 - 23:09


P.S. Man nepasireiske-suvalgydavau ziema vos ne per karta puslitrini stiklainiuka zaliu ax.gif Viena pati rolleyes.gif
Papildyta:
radau - suyra solaninas verdant, troskinant. Bet su chemija man ne kazkas, tai toliau nesigilinsiu kaip ten jis suyra ar skyla, ar nesijungia dar su kuo ir pan... cool.gif
Tik perskaiciau, kad bulves verdant ispilam mes ji su skysciu suirusi, o logiskai mastant pomidoru misrainej tai lieka. Ai, labanakt irnesakyk.gif
[/quote]
Su chemija ir man ne pyragai,bet tame pačiame straipsnyje rašoma,kad pomidorų sėklos ir vaisiai neturi to solanino g.gif Na kiek seku forumą,tai pagal Ex receptą žalius pomidorus gal kas trečia marinavusi.Ir nieko,toliau juda kruta,marinuoja ax.gif O gal tik anytom ir viršininkam dovanų tą mišrainę daro? lotuliukas.gif Šiemet skaičiau,kad patarė Ex medaus į tuos nuodingus žaliuosius pomidorus įdėt, kad kartumą ištrauktų g.gif taip sakant,saldi mirtis...
Atsakyti
As ne zinove, bet tam straipsniuke raso kad solanino yra pomidoro augale isskyrus seklas ir vaisius, tai gal ir ner tokie pavojingi tie zali pomidorai g.gif
Juk pirmuosius dazniausiai puszalius dar suvalgom blush2.gif
Atsakyti
Ką jūs čia pezat naktimis... lotuliukas.gif neišsimiegat, paskui visur nuodai vaidenasi.. biggrin.gif
Žalių pomidorų mišrainę (ir ne tik ją - visus konservus) siūloma valgyt ne anksčiau kaip po 2 mėnesių ne todėl, kad ji nuodinga, o todėl, kad ji turi išsistovėt, įgauti tikrą skonį. Gi paragaukit ką tik padarytas mišraines ar pomidorų sultis, nu neskanios jos šviežios, palyginus su tom, kurios jau pastovėjusios, "subrendusios"...

Jei jums atliko mišrainės "nei šioks, nei toks" kiekis, statykit į šaldytuvą, kai gaminsit, kepsit kokius kotletus, troškinius ir sunaudosit, suvalgysit... galit ir šiaip, be nieko su duona suvalgyt kai užsinorėsit.. Man skanu toks keletą dienų pastovėjęs smile.gif
Atsakyti